26 / 04 / 2024

Ilgaz Dağı imar

Ilgaz Dağı imar

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Ilgaz Dağının yaptıkları yeni imar planlamasıyla başta Türkiye'de olmak üzere Dünya'daki diğer kayak merkezleriyle yarışır hale geleceğini dile getirdi. 

Bodrum'da denizin ortasına dökülen betondan da 'imar barışı' çıktı!

Muğla Bodrum'da halk plajının ortasına beton dökerek platform ve iskele yapan turistik tesisin inşaatı tepkiler üzerine durdurulmuştu. Denizin içine dökülen beton için, imar barışından faydalanılarak yapı kayıt belgesi aldığı ortaya çıktı.

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı!

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı! İşte Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Kurucu Başkanı Tekin Saraçoğlu'nun o açıklamaları...

Depremin yıktığı Malatya'da imar affı ile ilgili acı gerçek

Önümüzdeki günlerde Meclis'e gelmesi beklenen İmar Affı ile ilgili acı bir gerçek ortaya çıktı. Malatya'da son imar affında toplamda 22 bin 329 adet Yapı Kayıt Belgesi düzenlenmiş.

Antalya'da imar planları iptal edilen mahalle sakinleri eylem yaptı!

Antalya'da Kırcami Mahallesi sakinleri imar planlarının iptal edildiği gerekçesiyle protesto gösterisi gerçekleştirdi.

İzmir Harmandalı'da imar sorunu çözüme kavuşuyor!

İzmir Çiğli Belediyesi, Harmandalı'da uzun zamandır çözüme kavuşması beklenen imar sorunlarında mutlu sona ulaşıyor. Belediye yeni imar planları düzenlemesini İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdi. 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden 'Karasu'da imar rantı' açıklaması!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'nca Karasu’da imar planlarıyla ilgili ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığı kaydedildi. 

Beykoz'da imar sürecinde önemli adım!

Beykoz’da Çavuşbaşı Bölgesi ve Görele Mahallesi’nin imar planı çalışmaları için gerekli olan “Sit Derecelendirmesi” Resmî Gazete’de yayımlandı. 

Muğla'da imar barışından yararlanmak için yapılan başvurular TBMM'de!

Muğla'da imar barışından yararlanmak için yapılan başvurular meclis gündemine taşındı. CHP'li Erbay, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Beykoz'da imar affı yeniden başlamalı!

Beykoz'da birçok vatandaş imar barışından faydalanamadı. Yapı Kayıt Belgesi çıkaramayan vatandaşların binası yok hükmünde olduğundan hiçbir işlem yapamıyor. Vatandaşlar imar affının yeniden başlatılmasını istiyor...

İstanbul'da imar kirliliği ve kaçak yapılaşma engellenmeli!

İstanbul'un birçok yerinde ciddi bir imar kirliliği ve kaçak yapılaşma bulunuyor. Peki İstanbul'da kentsel dönüşüm nasıl yapılacak? İmar kirliliği nasıl engellenecek?

Manisa Nurlupınar'da imar planı isyanı!

Manisa'da yıllar boyunca imar planı bekleyen Nurlupınar mahallesi halkı isyan etti. Siyasetçiler yıllar boyunca bu mahalleye bir tek çivi bile çakmadı.

Gazipaşa'da imar planına tepki gösterenler eylem yaptı!

Gazipaşa ve Antalya Belediyesi tarafından onaylanan Gazipaşa'da yapılan imar planına tepki gösteren vatandaşlar, "Yapılan planlama ile ilçe halkı, sahilleri kullanamayacak" dedi...

Burdur'da imar uygulaması tartışması!

Burdur'da belediye tarafından bir mahallede hayata geçirilen imar uygulaması bölgede tartışmalara neden oldu.

Ilgaz Dağı imar Haberi

Ilgaz Dağı imar

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu’nun kadim bir şehir olduğunu ifade ederek “Kastamonu, kadim bir şehirdir. Maneviyatı, kültürü, tarihi ile ilgi çeken bir şehirdir. Ilgaz Dağı tabiat harikası bir yerdir. Kuzeyinde sahil vardır. 170 kilometre sahil şeridi bulunmaktadır. Kültürel mirasın en büyük zenginliklerini yine Kastamonu’da bulabilirsiniz. Hanlarıyla, hamamlarıyla, bedestenleriyle, çeşmeleriyle, evliyalarıyla, manevi değerleriyle mükemmel bir şehirdir Kastamonu” dedi.

Habertürk'te yer alan habere göre Kastamonu’nun bu yıl da göç almaya devam ettiğine işaret eden Başkan Babaş, “İnşallah bundan sonraki yıllarda da Kastamonu, göç almaya devam edecektir. Bunu da mutlulukla karşılıyoruz. Burada en önemli konulardan birisi yerel ile genel hizmetleri birleştirdik. Hem yerel hizmetler hem de genel hizmetler Kastamonu’da tüm hızıyla devam ediyor. Yerelde de 4 yıl içerisinde bin 100’ün üzerinde projeyi...