25 / 04 / 2024

ilhanlı mahallesi sağlık merkezi projesi

ilhanlı mahallesi sağlık merkezi projesi

Niğde Merkez İlhanlı Mahallesi’ne yapılacak olan Aile Sağlığı Merkezi’nin yapımını inceleyen Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, vatandaşların sağlık kuruluşlarına daha kısa zamanda ulaşmalarını ve hizmeti daha kolay almalarını sağlayacağını söyledi.

Şanlıurfa Ceylanpınar'a sağlık ocağı yapılması talebi mecliste!

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine bağlı Büyükçaylı Mahallesi'ne sağlık ocağı yapılması talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Pendik Velibaba Aile Sağlık Merkezi'nin inşaatı başladı!

Pendik Belediyesi, Velibaba Mahallesi’nde inşa edeceği aile sağlık merkezi için çalışmalara başladı. Merkezin 2022 yılında bitirilmesi hedefleniyor. 

Sarıyer'e sağlık merkezi inşa ediliyor!

Sarıyer Belediyesi, Maden Mahallesi'nde yeni bir sağlık ve yaşam merkezi için çalışmalara başladı. Merkeze koronavürüse karşı aşı geliştirme çalışmaları yapan Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin isimleri verilecek.

Kayseri Osman-Nehire Akgöz Sağlık Ocağı’nın temeli atıldı!

Kayseri'de Talas Mevlana Mahallesi'ne inşa edilecek Osman-Nehire Akgöz Sağlık Ocağı’nın temeli atıldı.

Kars Rotary Parkı sağlık merkezine dönüşüyor!

Kars'ın Yusufpaşa Mahallesi'nde yer alan ve eski Rotary Parkı olarak bilinen alanın sağlık merkezine dönüştürülmesi için çalışmalar hızla devam ediyor.

Arnavutköy’de 2 mahalleye 2 sağlık ocağı inşa ediliyor!

Arnavutköy Belediyesi, Nenehatun ve Atatürk Mahallesi’nde projelendirilen sağlık ocakları için ilk kazmayı attı..

Etimesgut Belediyesi'nden sağlık çalışanlarına otel tahsisi!

Ankara Etimesgut Belediyesi, İstasyon Mahallesi'nde bulunan otelini koronavirüs salgını nedeniyle sağlık çalışanlarına tahsis etti.

Bursa Yıldırım Hatice Aslanoba Sağlık Hizmet Binası açıldı!

Bursa Yıldırım Yeşilyayla Mahallesi’nde inşa edilen Hatice Aslanoba Sağlık Hizmet Binası açıldı.

Maltepe Büyükbakkalköy Sağlık Ocağı açıldı!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Büyükbakkalköy Mahallesi’nde halkın ilaç yazdırmak ve temel sağlık hizmetlerini almak için talepte bulunduğu sağlık ocağı sorununu çözüme kavuşturdu. Büyükbakkalköy Sağlık Ocağı, hizmete açıldı.

Bursa Vatan Mahallesi'ne yeni sağlık ocağı müjdesi!

Çalışmalarına devam eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım ilçesine bağlı Vatan Mahallesi’nde lüks hastane konforunda sağlık ocağı yapılacağını müjdeledi.

Pendik Sağlık Bilimleri Üniversitesi imar planı askıda!

Pendik Esenyalı Mahallesi, 4156 parsel, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Sağlık Teknokenti Alanı'na ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

Isparta Sağlık Merkezi'nin inşaatı tam gaz!

Isparta Çayboyunda Emre Mahallesi köprüsü kavşağında hayata geçirilen Isparta Sağlık Merkezi'nin inşaatı son sürat devam ediyor.

Meram Belediyesi'nden 9 milyon TL'ye satılık sağlık tesisi!

Konya İli Meram Belediyesi, Aksinne Mahallesi'nde bulunan imar planında Özel Sağlık Tesisi Sahası olan gayrimenkulü satıyor. Gayrimenkulün satış bedeli ise 9 milyon TL.

ilhanlı mahallesi sağlık merkezi projesi Haberi

ilhanlı mahallesi sağlık merkezi projesi

Vali Kılıç inceleme sonrası ASM ile verdiği bilgide; “Aile Sağlığı Merkezi yaklaşık 1.400,00 m2alan üzerine yapılacak olup; yaklaşık 340 m2 oturum alanına sahiptir. ASM’de; 4 adet muayene odası, birer adet aile planlama, aşı ve bebek izleme, tıbbı müdahale, bebek emzirme, laboratuvar, rezerv, dinlenme ve teknisyen odaları bulunmaktadır. Ayrıca iş kapsamında yaklaşık 9 m2 alana sahip çardak bulunmaktadır” dedi.


Vali Kılıç, “İlhanlı Mahallesinde başka bir sağlık kuruluşu olmaması ve bölgede oluşan yeni yapılaşma ile nüfus yoğunluğunun artmasından dolayı Aile Sağlığı Merkezinin söz konusu bölgedeki vatandaşların sağlıkla ilgili ihtiyaçlarını karşılaması planlanmıştır. Söz konusu ASM’ de, 4 Aile Hekimi ve 4 Aile Sağlığı personeli ile hizmet verilecektir. Her türlü Laboratuvar hizmetleri, ketem hizmetleri(kanser taramaları), gebelik ve bebek takipleri, aile planlaması hizmetleri, aşılama, obezite...