23 / 04 / 2024

ilk uçak fabrikası

ilk uçak fabrikası

Kayseri’de, Türkiye’nin ilk uçak fabrikasının kurulduğu arazi, hava sporlarının yapıldığı Central Park olacak. 1926’da kurulan fabrika, üç ikmal merkezinden biri olarak faaliyet gösteriyor.

2023'ün en pahalı uçak ve otobüs rotaları peş peşe açıklandı!

Bu senenin uçak ve otobüs bileti fiyatlarının ilk beş ayındaki karnesini açıkladı. Peki, en pahalı ve en ucuz uçuş nerelere yapıldı? İşte detaylar...

Tavuk Dünyası Uşak Karun AVM’de şube açtı!

Özgün konsepti ile yeme-içme sektöründe fark yaratan Tavuk Dünyası, Uşak Karun AVM’de şehrin ilk şubesini açtı. 

Uşak Üçüncü Sanayi Sitesi çalışmaları başladı!

Kent ekonomisine yeni bir soluk getirmesi beklenen Uşak Üçüncü Sanayi Sitesi’nde ilk çalışmalar başladı. Proje, Uşak Belediyesi ve Sanayi Sitesi Kooperatifi ortaklığında hayata geçirilecek.

Çukurova Havalimanı'na ilk uçak Nisan'da inecek!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Elvan, ''Çukurova Havalimanı'na ilk uçak Nisan'da inecek'' dedi.

Uşak Banaz'a dev sağlık kompleksi yapılacak!

Uşak'ta en büyük termal kaynakların yer aldığı Banaz ilçesi Hamamboğazı bölgesinde sağlık kompleksi yapılması için ilk adım atıldı.

İstanbul Havalimanı varışlı ilk uçak piste teker koydu!

Türk Hava Yolları'nın ilk uçuşunu Ankara'ya gerçekleştiren uçağı, başkent Ankara'dan İstanbul Havalimanı'na geldi. 

İstanbul Yeni Havalimanı'nda ilk uçuş yapıldı!

Türkiye'nin doğrudan halk iradesiyle seçilen ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul Yeni Havalimanı'ndan ilk uçuş yapıldı. İlk uçuş için "TC-ANK" adlı uçak kullanıldı. 

3. havalimanına ilk uçak 22 Haziran'da inecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul üçüncü havalimanına 22 Haziran'da ilk kez TC-TUR uçağıyla inecek...

3. havalimanının ilk misafiri Cumhurbaşkanı'nı taşıyan uçak olacak!

İstanbul'da inşa edilen 3. havalimanında sona gelindi. 29 Ekim'de açılacak olan dev projenin ilk misafiri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı taşıyan uçak olacak...

3. havalimanına ilk uçak 15 Mayıs'ta inecek!

Dünyanın en büyük havalimanı olarak 29 Ekim’de hizmete girecek olan İstanbul Yeni Havalimanı’nda ilk uçak 15 Mayıs’ta inecek..

Türkiye’nin en büyük parkı Kayseri'de inşa ediliyor!

Atatürk’ün talimatı ile kurulan Türkiye’nin ilk uçak fabrikası, Milli Savunma Bakanlığı ile yapılan son proje değişikliğiyle Central Park'a dönüştürülecek.

3. Havalimanı'na ilk uçak yarın inecek!

3. Havalimanı inşaatı yüzde 80 oranında tamamlandı. 3. Havalimanı'nda uçak inişleri için pist hazır hale getirildi. 3. Havalimanı'na ilk uçak yarın inecek.

Uşak Kentsel Dönüşüm Projesi, Türkiye'ye örnek oldu!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, yaklaşık 450 Milyon TL’lik bir yatırımla hayata geçen ve sanayiden konutsal ve ticari alana dönüşüm özelliği ile bir ilk olan Uşak Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Türkiye’nin örnek projesi olduğunu açıkladı.

ilk uçak fabrikası Haberi

ilk uçak fabrikası

Atatürk’ün emriyle 1926 yılında Kayseri’de kurulan, Türkiye’nin ilk uçak fabrikası, Milli Savunma Bakanlığı onay verdiği takdirde 2 milyon metrekarelik yeni alana taşınacak. 2 milyon 700 bin metrekarelik alanda ise, Havacılık Müzesinin de bulunduğu hava sporlarının yapıldığı Central Park’a dönüşecek. Halen, merkez Melikgazi Esenyurt Mahellesi’nde bulunan 2’nci Hava İkmal Bakım Merkezi’nin Erkilet’deki Fasbat Tesisleri’nde NATO’nun belirlediği askeri standartlarda C-130, C-160 ve Casa türü askeri nakliye uçaklarının fabrika seviyesi bakımları yapılıyor. Yeni düzenleme ile Erkilet’te hem uçuşlar gerçekleştirilecek, hem de askeri uçaklar için yedek parça ve diğer donanımların imalatı yapılacak. Kentin iki ayrı yakasındaki iki askeri tesis, böylece bütünleşmiş olacak.

Gül’ün babası da çalıştı

Cumhuriyet’in ilk yıllarında kurulan ve Türkiye’nin ilk milli uçaklarını imal eden Hava İkmal Bakım Merkezi, buradan emekli olan ve...