19 / 04 / 2024

ILO inşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesi

ILO inşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesi

Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO), 1988 yılında kabul edilip, 1991 yılında yürürlüğe giren 167 sayılı inşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesi Türkiye tarafından da onaylandı.

İnşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesi nedir?

ILO'nun, 1988 yılında kabul edilip, 1991 yılında yürürlüğe giren 167 sayılı inşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesi Türkiye tarafından da onaylandı. Peki, inşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesi içeriği nedir?

ILO'nun inşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesi kabul edildi!

Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) 167 sayılı inşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesi dün akşam Meclis’te kabul edildi. İşte inşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesi detayları...

Yurt dışı inşaat işlerinde vergilendirme nasıl yapılır?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Veysi Seviğ bugünkü köşesinde yurt dışı inşaat kazançlarındaki vergilendirmeyi kaleme aldı. İşte Veysi Seviğ'in 'Yurt dışı inşaat işi kazançlarında vergilendirme' başlıklı yazısı...

Danıştay'dan 'kat karşılığı inşaat işlerinde KDV' kararı!

Danıştay, kat karşılığı inşaat işlerinde müteahhitlerin arsa sahiplerine arsanın karşılığı olarak verdikleri konut ve işyerlerinin KDV’ye tabi olduğuyla ilgili düzenlemeyi iptal etti.

Yeni inşaat işleri siparişleri 16 puan arttı!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından izlenen aylık sektör raporunu açıkladı. Rapora göre, 2019 yılında kademeli ve kırılgan bir artış gösteren yeni inşaat işleri siparişlerinde de sıçrama yaşandı. Yeni inşaat işleri siparişleri ocak ayında, bir önceki aya göre 16 puan yükseldi

Mevcut inşaat işlerinde Nisan'da 2,3 puan artış!

Türkiye İMSAD Nisan 2019 Sektör Raporu’na göre, mevcut inşaat işlerinde mevsimselliğin de etkisiyle 2,3 puan artış yaşandığı, bundan sonraki artışta yeni inşaat başlangıçlarının önemli olacağı açıklandı.

Kat karşılığı inşaat işlerinde KDV matrahı daraldı!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, kat karşılığı inşaat işlerinde KDV matrahını daralttıklarını belirtti.

Bursa Karacabey'de kat karşılığı inşaat işi ihale edilecek!

Türk Kızılayı Karacabey Şube Başkanlığı, Bursa Karacabey'de kat karşılığı inşaat işi ihale ediyor. İhale 29 Mayıs'ta yapılacak..

6 bin Çinli inşaat işçisi çalışmak için İsrail'e gidiyor!

İsrail ile Çin arasında varılan anlaşmaya göre, 6 bin Çinli inşaat işçisi çalışmak için İsrail'e gelecek. Bu kararı İsrail resmi radyosu duyurdu.

Alanya'da inşaat işçisi 6 metreden düştü!

Alanya Konaklı Mahallesi'nde inşa edilen AVM'de çalışan inşaat işçisi Veysi Tutkaç 6 metre yükseklikten düştü. İskelede ayağının kayması sonucu düşen işçi ağır yaralandı.

Rıdvan Fadıloğlu: TOKİ dışında inşaat işi yapmayacağız!

Şehitkamil Belediye başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil bölgesindeki konutlar hakkında açıklama yaptı. Bundan sonra TOKİ dışında inşaat işi yapılmayacağını söyledi.

Niğde'de inşaat işçisi 6. kattan düştü!

Niğde'de 6. kattan düşen inşaat işçisi Ahmet Doğan ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Doğan, tüm müdahelelere rağmen kurtarılamadı.

İnşaat teftişlerinde 5 bin 646 durdurma kararı verildi!

Çalışma Bakanı Müezzinoğlu, inşaat işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönünden gerçekleştirilen teftişler sonucunda 5 bin 646 işyerinde işin durdurulması yönünde karar alındığını açıkladı.

İnşaat işçileri referanduma ne diyor?

Fatih'teki bir dernekte bir grup inşaat işçisi kart oynuyor. İşçilerin gündeminde ise referandum var. Peki inşaat İstanbul'da inşaat işçileri referanduma ne diyor?

Acil 1.314 inşaat işçisi aranıyor!

Hükümetin başlattığı istihdam seferberliği, İŞKUR üzerinde yürütülüyor. İşverenlerden İŞKUR’a 90 bin talep geldi ve kurum, 90 bin iş için acil eleman arandığını açıkladı. İşçi arayan sektörler arasında inşaat sektörü de bulunuyor ve acil olarak 1.314 inşaat işçisi aranıyor.

ILO inşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesi Haberi

ILO inşaat işlerinde güvenlik ve sağlık sözleşmesi

Resmi gazete’nin bugünkü sayısında yer alan uluslararası sözleşme ile inşaat sektörü çalışanlarına iş güvenliği ve uluslararası standartlar kazandırılması amaçlanıyor.


Sözleşme, "inşaat alanındaki herhangi bir işlem, faaliyet veya nakliye dahil, alanın hazırlanmasından, projenin tamamlanmasına kadar olan tüm inşaat işlerine, yeni bina yapımına, inşaat mühendisliğine, montaj ve sökme işlerine" uygulanacak.


Sözleşmede, inşaat işlerinin görüldüğü alanlar, inşaat işlerinde kullanılan araç, malzemelerde güvenlik ve sağlık, üye ülkelerin hükümetlerince konuya ilişkin önlemlerin alınması, işçi ve işverenlerin yükümlülüklerine ilişkin hükümler yer...