28 / 03 / 2024

imar adana

imar adana

Ergun Özen: Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Adana'nın sahip olduğu dinamizmi gerçek bir atılıma dönüştürmesi halinde, dünyanın özgün metropollerinden biri haline gelebileceğini kaydetti.

İmar sorunu, Adana'da arsa fiyatlarını yüzde 100 artırdı!

Sektör temsilcileri inşaata elverişli alanların yüzde 70' i imara kapalı olduğu için Adana' da arsa fiyatlarının yüzde 100, daire fiyatlarının ise yüzde 50 arttığını belirtti...

İnşaat sektöründe proje, imar ve altyapı sorunlarına çözüm bekleniyor!

Adana Ticaret Odası’nda inşaat sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulunan meslek grupları, sektörün her damarından kan aktığını dile getirdi ve proje, imar, altyapı gibi sıkıntılara çözüm beklediklerinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Adana'nın imar sorunları çözülüyor!

Adana Büyükşehir Belediyesi şehrin imar sorunları çözmek için toplantılarına devam ediyor. 

Ceyhan'ın imar sorunları ortadan kalkıyor! 

Adana Ceyhan Belediyesi tarafından hazırlanan imar planları Adana Büyükşehir Meclisi tarafından onaylandı. Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem yeni hazırlanan planlarla ilçedeki imar sorunlarının çözüme kavuşacağını dile getirdi.

Adana Reşatbey'deki eski stadyumun yerine ne yapılacak?

Adana 5 Ocak Stadı yeni yerine taşındı. Her ne kadar yeri ile tartışmalar olsa da dönemin Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis’inin, bu yerin imar düzenlemesini yaparak Spor İl Müdürlüğü’ne devretmesi önemliydi. Peki Reşatbey'deki eski stadyumun yeri ne olacak?

Adana'daki imar ve altyapı çalışmaları konut talebini artırdı!

"Adana Gayrimenkul Sektörü" başlıklı araştırmasına göre Adana'daki yapılaşma Seyhan, Çukurova ve Sarıçam ilçelerinde yoğunlaşıyor. 

Ceyhan’ın imar sorunu çözüldü!

Adana Ceyhan Belediyesi tarafından hazırlanan yeni imar planı Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçti. Bu kapsamda Ceyhan’ın imar sorununu çözüme kavuştu.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısında imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşuldu.

Adana Köprülü Mahallesi'nin dönüşüm planına onay!

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Köprülü Mahallesi'nin 1/25000, 1/5000 ve 1/1000 imar planları onaylandı. Bölgede dönüşüm planında sona gelindi. 

Hüseyin Sözlü: İmar rantını ortadan kaldırdık!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Hüseyin Sözlü, “On bin yaşındaki Adana’da beş yıldır ihmal edilmişlik yasak, yok saymak yasak, imar rantı yasak” dedi.

Yeni Adana İmar İnşaat uygun fiyatlarla ev sahibi yapıyor!

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Yeni Adana İmar İnşaat'ın dar gelirli vatandaşları uygun fiyatlarla ev sahibi yapma hedefinde başarı sağladığı bildirildi. 

Adana Şambayadı'nın 24 yıllık imar sorunu çözüldü!

Çukurova Belediye Başkanı ve Adayı Soner Çetin, Şambayadı, Kabasakal, Esentepe bölgesindeki imar sorununun ortadan kalktığını söyledi. 

Hüseyin Sözlü: Adana'da yeni imar alanları açmadık!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Yeni imar yoğunlukları vermeden, yeni kooperatifler açmadan, rüşvet dağıtmadan seçime giden yegane belediye başkanıyım" diye açıklama yaptı. 

Adana’da 48 bin 231 kişi imar barışına başvurdu!

Adana’da kadar imar barışına bugüne 48 bin 231 başvuru yapıldı. Yapı Kayıt Belgesi kapsamında 94 milyon 304 bin TL'lik ödeme gerçekleşti.

imar adana Haberi

imar adana

Türkiye'yi kent kent dolaşan Garanti Anadolu Sohbetleri, 10 yıl aradan sonra 2. kez Adana'ya konuk olarak 97. toplantısını gerçekleştirdi. Lugano Üniversitesi Mimarlık Akademisi Öğretim Üyesi, AS Mimarlık Ofisi Başmimarı ve Barcelona Eski Başmimarı Prof. Josep Anton Acebillo'nun kentleşmedeki yeni küresel eğilimleri anlattığı toplantıda, Adana'nın ekonomik ve kentsel gelişimine yönelik fikirler sunuldu. Adana'nın dünya kenti olması için gereken yol haritasının tartışıldığı toplantı, İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat'ın yönetiminde, Sheraton Otel'de gerçekleşti. Programın açılış konuşmasını yapan Adana Sanayi Odası (ADASO) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Adana'nın Türkiye'nin ilk sanayileşen kentlerinden biri olduğunu ancak son dönemde yaşanan olumsuzlukların sanayiyle birlikte sosyal yapıyı da etkilediğini söyledi. Adana'nın farklı bir vizyonla yeniden planlanmasının önemli bir zorunluluk halini aldığının altını...