19 / 04 / 2024

İmar barışı başvuru süresi

İmar barışı başvuru süresi

AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, imar barışı süresinin yıl sonuna kadar uzatılıp taksit kolaylığıyla imar barışından 30 milyar TL’lik hedefin yakalanabileceğini kaydediyor.

İmar barışına en fazla başvuru İstanbul'dan geldi!

10 milyonun üzerinde başvurunun yapıldığı imar barışına en yoğun talep İstanbul'dan geldi.

Dikkat! İmar barışı başvuruları için son ay!

Türkiye'de 13 milyon kaçak yapının kayıt altına alınmasını amaçlayan imar barışı uygulaması kapsamında başvurular sürüyor. Uygulamaya başvurular 15 Haziran tarihine kadar alınacak. 

Dikkat! İmar barışında süre daralıyor!

Türkiye'de 13 milyon kaçak yapının kayıt altına alınmasını amaçlayan imar barışı uygulamasına başvurular devam ediyor. Uygulama kapsamında başvurular 15 Haziran tarihine kadar alınacak. 

İmar barışı fırsatında son günler!

Bursa İhsaniye Altın Emlak'tan Münür Şenay, ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların kayıt altına alınması için hayata geçirilen imar barışı uygulamasında dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı. 

İmar barışı ile cezalar kalkacak, davalar düşecek!

Doğan Hukuk Bürosu İmar Hukuku Avukatı Av. Orhan Doğan, İmar barışı hakkında tüm merak edilenleri anlattı...

İmar barışı başvuruları devam ediyor mu?

13 milyon kaçak yapıyı ilgilendiren imar barışına yaklaşık 10.5 milyon başvuru geldi. Peki imar barışı başvuruları devam ediyor mu?

İmar barışı fırsatçılarına şok!

İmar Barışı fırsatçılarının Antalya'da özellikle denize yakın hazine arazilerini sahiplenmek için buralara kaçak yapı yapıp, 'Yapı Kayıt Belgesi' başvurusunda bulunduğu tespit edildi. Kaçak yapılar uydu görüntüleriyle tek tek tespit edildi.

İmar barışında milyonlarca kişi başvurularını tamamladı!

Kamuoyunda 'İmar Barışı' ya da 'İmar Affı' olarak bilinen ve milyonlarca konutun imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen düzenlemeye milyonlarca kişi başvuru yaptı. Yapı Kayıt Belgesi için başvurular, 15 Haziran 2019'a kadar alınacak.

İmar barışında ilk adım tamamlandı!

Türkiye'nin en önemli sorunu olarak görülen mülkiyet ve imar sorunu imar barışıyla çözülüyor. Uygulama kapsamında ilk adım tamamlandı. 

İmar barışında ödeme sistemi değişti!

Türkiye'deki kaçak ve ruhsatsız yapıların kayıt altına alınması için yürürlüğe giren imar barışı uygulamasında 2019 tarifesinin detayları belli oldu.

İmar barışına en çok başvuru bu illerden geldi!

Türkiye'de bulunan 14 milyon yapının dönüşmesini hedefleyen imar barışı uygulamasına başvurular devam ediyor. Haziran ayında sona erecek başvuruları il il sizler için sıraladık.

İmar barışı başvuruları 4 ay uzatılsın!

Yeniden İnşa Derneği (YENİDER) Genel Başkanı Eşref Küçükateş, imar barışı başvuruları ve ödeme süresinin 4 ay uzatılması gerektiğini söyledi. Küçükateş, uygulamada vatandaşlara kolaylık için taksitlendirme sisteminin getirilmesi gerektiğini belirtti.

İmar barışı başvuruları uzatılacak mı?

İmar barışı ne zaman bitiyor sorusu, yapı kayıt belgesi bulunmayan gayrimenkul sahiplerinin araştırdığı konu oldu. İşte, o konu hakkında bazı bilgiler...

İmar barışı resmen uzatıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürülüğe koyulan imar barışı uygulaması için başvuru süresi uzatıldı. Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

‘Evim Yuvan Olsun’ kampanyasına başvuru yağıyor! İşte kampanyaya başvuru kriterleri ve diğer detaylar!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve toplam 10 ilimizi etkileyen depremin ardından mağdur olan vatandaşların barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla başlatılan ‘Evim Yuvan Olsun’ kampanyasına başvuru yağıyor. Şu ana kadar kampanyaya 4 bin 568 bağış başvurusu yapıldı.

Depremzede kira yardımı başvuru ekranı! 24 bin ve 60 bin TL kira desteği nasıl alınır? e-Devlet kira yardımı başvuru...

Deprezemzedelere taşınma ve barınma için karşılıksız destek verilecek. Depremzede kira yardımı başvuru ekranı! 24 bin ve 60 bin TL kira desteği nasıl alınır? e-Devlet kira yardımı başvuru...

İmar durum belgesi başvuru dilekçesi örneği 2022!

Bir arsanın ve üzerinde inşa edilecek olan yapının kullanım sınırlarını, koşullarını belirten belgeye imar durum belgesi deniyor. Bu belgeyi alabilmek için belediyeye bir dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. Peki, İmar durum belgesi başvuru dilekçesi nasıl hazırlanır?

Yapı Kayıt Belgesi başvuru sorgulama 2021!

İmar mevzuatına aykırı inşa edilen yapılar Yapı Kayıt Belgesi ile kayıt altına alınıyor. Peki Yapı Kayıt Belgesi nasıl alınır? Yapı Kayıt Belgesi başvurusu nasıl yapılır? İşte Yapı Kayıt Belgesi başvuru sorgulama 2021...

İmar Barışı'na en çok başvuru Beykoz'dan yapıldı!

İstanbul’da imar Barışı'na en çok başvuru yapılan ilçe Beykoz oldu. Beykoz’da 35 binin üzerinde kişi başvuruda bulundu.

Manisa'da imar barışı için 16 bin 932 başvuru!

31 Aralık 2017 tarihinden önce inşa edilmiş  olan yapıların imar ve iskan sorununun çözülmesi amacıyla hayata geçirilen imar barışından yararlanmak için 16 bin 932 yapı sahibi Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne başvuru yaptı.

İmar barışında 7 milyon 436 bin 354 bağımsız bölüm için başvuru yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2018'de hayata geçirilen imar barışı uygulaması kapsamında, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılaşmaya gidilen 7 milyon 436 bin 354 bağımsız bölüm için başvuru yapıldığını açıkladı...

İmar barışı başvurusu yapılan hazine taşınmazlarıyla ilgili 10 soru TBMM'de!

İmar barışı başvurusu yapılan yapıların bulunduğu hazine taşınmazlarının yapı kayıt belgesi sahiplerine satışı ve tapu işlemleri ile ilgili genelge meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Alanya'daki Utopia World Hotel'in devri için başvuru yapıldı!

Alanya'daki Utopya Turizm'e ait Utopia World Hotel'in devri için Rekabet Kuruluna başvuru yapıldı. 2007'de inşa edilen ve 559 odanın yanı sıra toplamda 312 adet villa ve binayı da içinde barındıran tesis için 2018'de ön satış sözleşmesi imzalanmıştı.

TOKİ Seyhan Barış Mahallesi son başvuru tarihi!

TOKİ Seyhan Barış Mahallesi son başvuru tarihi haberimizde yer alıyor. Projede toplam 4 adet konut bulunuyor.

İmar barışı başvuruları ve elde edilen gelir TBMM'de!

İmar barışı uygulamasına yapılan başvurulara ve elde edilen gelir meclis gündemine taşındı. CHP'li Emir konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İmar barışına 10 milyon 250 bin başvuru geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "İmar barışı başvuru süremiz 15 Haziran'da doldu. Ödeme süremiz de 30 Haziran 2019 tarihinde tamamlanıyor. Bugüne kadar imar barışına 10 milyon 250 bin vatandaşımız başvurdu" dedi...

İmar barışına rekor başvuru İzmir'den geldi!

İmar barışı için en çok başvuru İzmir'den geldi. Bölgedeki 811 bin 452 başvuru nüfusa göre oranlandığında İzmir, İstanbul ile Ankara’yı geride bıraktı.

İmar barışı başvuru süresi Haberi

İmar barışı başvuru süresi

Türkiye’nin en büyük problemlerinden biri arasında gösterilen 14 milyon civarında bulunan kaçak, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı, 31 Mart 2017 tarihinden önce yapılmış bina stoğunun imar barışı kapsamında değerlendirilmesi için başvurular 15 Haziran Cumartesi günü tamamlandı. 

Başvuru kayıt belgesi 15 Haziran Cumartesi günü, ödemeleri ise 30 Haziran’da yapılacak imar barışı uygulaması kapsamında bu güne kadar 10 milyon 250 bin kişi başvuruda bulundu ve yaklaşık 20 milyar TL gelir elde edildi. 

Hedef 15 milyon başvuruya karşılık 40 milyar TL’lik gelir elde etmek olsa da ancak gelirin neredeyse yarısı yapılabildi. AE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı ve AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, son ödeme tarihine birkaç gün kala başvuru yapacak kişilerin ödeme yapamayacağını ifade ediyor.

Erkurtoğlu, “İmar barışında istenilen gelirin elde edilememesinin en...