16 / 04 / 2024

İmar barışı başvuruları 2018

İmar barışı başvuruları 2018

Yeni torba yasayla Boğaziçi öngörünüm bölgesinde bulunan bazı mahalleler de imar barışına dahil ediliyor. Böylece bir önceki yasa değişikliğinde imar barışına dahil edilmeyen Beykoz, Üsküdar ve Sarıyer’deki bazı mahalleler kapsama alındı. 

Ünye Belediyesi'nden imar barışı uyarısı!

Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Gürel yaptığı açıklamada "Vatandaşlarımızın ileride mağdur olmamaları için yapı kayıt belgelerini muhakkak almalarını istiyoruz. İmar barışına yanaşmayanlar telafisi mümkün olmayan zararlar görebilir." şeklinde konuştu.

Samsun'da imar barışına 53 bin 744 başvuru!

Samsun'da imar barışı için başvuranların sayısı 53 bin 744 kişiye ulaşırken, düzenlemeden 126 milyon TL kaynak elde edildi. 

İmar barışında bunlara dikkat!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Faruk Çolak, imar barışına müracaat etmiş ve edecek olan vatandaşlara önemli uyarılar yaptı.

İmar barışına başvurduktan sonra ne yapılır?

İmara aykırı yapı sahipleri imar barışı başvurularını 31 Aralık 2018 tarihine kadar yapabiliyor. Peki imar barışına başvurduktan sonra ne yapılır?

Yozgat'ta 9 bin 973 kişi imar barışından yararlandı!

Yozgat'ta bugüne kadar 9 bin 973 kişi imar barışından yararlanmak için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvuru yaptı. 

İzmir'de imar barışında arabuluculuk yöntemiyle kriz sona erdi!

İzmir’in Aliağa ilçesinde 8 yıldır aynı binayı paylaşan Ayşe Özer, İmar Barışı kapsamında imar problemlerinin çözümünde arabuluculuk yöntemini seçti ve tapusu sorunu çözdü.

İmar barışı için geç kalmayın çağrısı!

Erzincan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Gökhan Aydemir, vatandaşlara imar barışının son tarihinin 31 Ekim olduğunu dile getirerek, vatandaşlara "geç kalmayın" çağrısı yaptı. 

İmar barışında son gün 31 Ekim!

Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Budak, vatandaşlara imar barışının son tarihinin 31 Ekim olduğunu hatırlatarak vatandaşlara ’geç kalmayın’ çağrısı yaptı.

İmar barışı başvurularında son ay!

İmar Barışı'na başvuru süresinin dolmasına bir ay süre kalırken, uzmanlar, vatandaşları, başvurularda yaşanması muhtemel sıkıntı veya yoğunluk sebebiyle mağdur olmaması için son günlere kadar beklememesi konusunda da uyarıyor.

Piri Reis Üniversitesi imar barışı konferansı yarın!

Piri Reis Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı'nca düzenlenen imar barışı konferansı yarın saat 14:30-16:30 saatleri arasında Tuzla Deniz Kampüsü Konferans Salonu'nda yapılacak. 

Yalova'da imar barışından 1.914 kişi yararlandı!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Osman Ulukaya, Yalova’da bin 914 kişinin imar barışından faydalanmak için başvuruda bulunduğu ifade etti...

İmar barışı tebliğinde değişiklik!

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için verilen Yapı Kayıt Belgesi için başvurular 31 Ekim 2018 tarihine kadar kabul edilecek. İmar barışına yeni düzenlemeler yapıldı. 

İmar barışına başvuranlar dikkat!

İmar barışı başvurularının kurulacak bir komisyon tarafından inceleneceğini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Yalan beyanda bulunanların ‘Yapı Kayıt Belgeleri’ iptal edilecek. Ödedikleri bedel de irat kaydedildiği için geri verilmeyecek” diye konuştu.

İmar barışında dolandırılmayın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca uygulamaya alınan İmar Barışı düzenlemesine yoğun başvuru var.

YKS ulaşım ve barınma desteği başvuruları uzatıldı! Deprem bölgesinden sınava girecekler bu tarihi kaçırmayın! 

Deprem bölgesinden 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2023-YKS) başvuran adaylara sunulacak  ulaşım ve barınma desteği başvuruları resmen uzatıldı. Peki YKS ulaşım ve barınma desteği başvuruları ne zaman sona erecek? 

AFAD duyurdu! Başvurular başladı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük 2 depremin ardından Afetzede Barınma Desteği başvurularının e-devlet üzerinden başlatıldığını bildirdi.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Varlık Barışı başvuruları için son hafta! Sakın kaçırmayın!

Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını vergi incelemesine tabi tutulmadan Türkiye'de değerlendirmek üzere başlatılan "Varlık Barışı" uygulamasına başvurular 30 Haziran tarihinde sona eriyor. İşte ayrıntılar...

Muğla'da imar barışından yararlanmak için yapılan başvurular TBMM'de!

Muğla'da imar barışından yararlanmak için yapılan başvurular meclis gündemine taşındı. CHP'li Erbay, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İmar barışından yararlananlar ve başvuruları reddedilenler TBMM'de!

İmar barışından yararlananlar ile başvuruları reddedilenler meclis gündemine taşındı. CHP'li Gaytancıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İmar barışı başvurusu yapılan hazine taşınmazlarıyla ilgili 10 soru TBMM'de!

İmar barışı başvurusu yapılan yapıların bulunduğu hazine taşınmazlarının yapı kayıt belgesi sahiplerine satışı ve tapu işlemleri ile ilgili genelge meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İmar barışına yapılan başvurular ve ödemeler TBMM gündeminde!

İmar barışı kapsamında yapılan başvurulara ve ödemeler meclis gündemine taşındı. CHP'li Gaytancıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İmar barışı başvuruları ve elde edilen gelir TBMM'de!

İmar barışı uygulamasına yapılan başvurulara ve elde edilen gelir meclis gündemine taşındı. CHP'li Emir konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İmar barışına 10 milyon 250 bin başvuru geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "İmar barışı başvuru süremiz 15 Haziran'da doldu. Ödeme süremiz de 30 Haziran 2019 tarihinde tamamlanıyor. Bugüne kadar imar barışına 10 milyon 250 bin vatandaşımız başvurdu" dedi...

İmar barışı ödemeleri için son hafta! 

İmar barışı başvuruları 15 Haziranda tamamlanmıştı. İmar barışı ödemeleri için son haftaya girildi. 

İmar barışı başvuruları için nöbetçi bırakıldı!

İmara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması hedefiyle başlatılan imar barışı başvuruları bugün bitiyor. Edirne Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde başvurularda vatandaşa yardımcı olması amacıyla için nöbetçi memur görevlendirildi.

İmar barışı başvuruları bugün bitiyor!

13 milyon konutu yakından ilgilendiren ve bugüne kadar 10 milyon 79 bin vatandaşın faydalandığı imar barışı başvuruları bugün sona eriyor...

İmar barışı başvuruları için son 3 gün!

Türkiye genelindeki 13 milyon kaçak ve ruhsatsız yapıları kayıt altına almayı amaçlayan imar barışı uygulamasında başvurular için son 3 gün.

İmar barışı başvuruları 2018 Haberi

İmar barışı başvuruları 2018

Meclise sunulan yeni torba yasayla Boğaziçi öngörünüm bölgesinde bulunan bazı mahalleler de imar barışına dahil ediliyor. Böylece bir önceki yasa değişikliğinde imar barışı kapsamına alınmayan Beykoz, Üsküdar ve Sarıyer’deki bazı mahalleler kapsama alındı. 

Hürriyet'ten Fatma Aksu ve Aysel Alp'in haberine göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, Boğaz sahiline ilişkin imar barışı yasağının devam ettiğini belirterek, sadece öngörünüm bölgesinde denizi görmediği halde barışa dahil edilmeyen bazı yerlerin ilave edildiğini söylediler.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Boğaziçi’nde imar barışı kapsamını genişleten düzenlemeyle ilgili şu açıklamayı yaptı “Dün Plan Bütçe Komisyonumuza imar barışına ilişkin bir teklif sunuldu. Bu teklif sınırlarını ihtiva ediyordu. Daha önce biliyorsunuz biz imar barışından Boğaziçi öngörünüm, Tarihi Yarımada ve Çanakkale’de belirli alanları imar barışına dahil etmemiştik. Sarıyer’de...