29 / 03 / 2024

imar barışı başvurusu 2018

imar barışı başvurusu 2018

Yozgat'ta bugüne kadar 9 bin 973 kişi imar barışından yararlanmak için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvuru yaptı. 

İmar barışına 15 milyon başvuru bekleniyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İmar Barışı uygulamasından 8,5 milyon vatandaşın yararlandığını bu rakamın 15 milyona kadar çıkacağını öngördüklerini dile getirdi. 

Muharrem Aktepe'den imar barışı açıklaması!

Fatsa Belediye Başkanı Muharrem Aktepe, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların İmar Barışı Kanunu’ndan faydalanamayacağını dile getirdi.

Muharrem Aktepe'den imar barışı hatırlatması!

Fatsa Belediye Başkanı Muharrem Aktepe, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen İmar Barışı için başvuruların 31 Ekim tarihine kadar devam ettiğini dile getirdi. 

Ankara'da imar barışı için danışma merkezleri kuruldu!

Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı Aile Yaşam Merkezleri ve Gençlik Merkezlerinde “İmar Barışı Danışma Merkezleri” hizmet vermeye başladı.

İmar barışı başvurusu yapılan hazine taşınmazlarıyla ilgili 10 soru TBMM'de!

İmar barışı başvurusu yapılan yapıların bulunduğu hazine taşınmazlarının yapı kayıt belgesi sahiplerine satışı ve tapu işlemleri ile ilgili genelge meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İmar barışına 10 milyon 300 bin bağımsız birim başvurusu yapıldı!

İmar barışına 10 milyon 300 bin bağımsız birimin başvurusu yapıldı. İmar barışı uygulamasından  aklaşık 24 milyar lira yapı kayıt belgesi bedeli tahsil edildi...

İmar barışı başvuruları için nöbetçi bırakıldı!

İmara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması hedefiyle başlatılan imar barışı başvuruları bugün bitiyor. Edirne Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde başvurularda vatandaşa yardımcı olması amacıyla için nöbetçi memur görevlendirildi.

Pamukkale Belediyesi ‘imar barışı’ mesaisi yapacak!

Denizli Pamukkale Belediyesi, bugün sona erecek imar barışı başvurusu için hafta sonu mesaisi yapacak.

İmar barışı başvuruları bugün bitiyor!

13 milyon konutu yakından ilgilendiren ve bugüne kadar 10 milyon 79 bin vatandaşın faydalandığı imar barışı başvuruları bugün sona eriyor...

İmar barışı 2019 için yarın son gün!

13 milyon konutu ilgilendiren imar barışı başvuruları yarın sona eriyor. Bu uygulamadan bugüne kadar 10 milyon 79 bin vatandaş yararlandı...

İmar barışında yanlış beyan uyarısı!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Faruk Çolak, imar barışı başvurularıyla ilgili "Henüz başvurmayanlar elini çabuk tutsun özellikle beyanını yanlış yapanlar bir an önce düzeltmek için harekete geçmeli'' dedi.

İmar barışı başvuruları için son 3 gün!

Türkiye genelindeki 13 milyon kaçak ve ruhsatsız yapıları kayıt altına almayı amaçlayan imar barışı uygulamasında başvurular için son 3 gün.

Batman’da imar barışına 32 bin 99 başvuru geldi!

Batman’da 32 bin 99 kişi imar barışı başvurusu yaptı. Başvurular sonucunda 67 milyon 744 bin TL'lik ödeme yapıldı.

İmar barışı başvuruları için son 7 gün!

Türkiye'de 13 milyon kaçak ve iskansız yapıyı kapsayan imar barışı başvuruları için son günlere girildi. İmar barışı uygulamasından yararlanmak isteyenlerin son 7 günde başvuruda bulunmaları gerekiyor.

İmar barışı başvuru bedelleri nasıl belirleniyor?

İmar barışı başvuruları 15 Haziran 2019 tarihi itibariyle sona eriyor. Peki İmar barışı başvuru bedelleri nasıl belirleniyor?

İmar barışı başvuruları için son günler!

İmar Barışı başvuruları için son günlere giriliyor. İmar Barışından yararlanmak isteyen vatandaşların 15 Hazirana kadar başvuruda bulunması gerekiyor.

İmar barışı başvurusu nasıl yapılır? 

İmar barışından yararlanabilmek için e-devlet sistemi üzerinden yapı kayıt belgesi başvuru formunun doldurulması gerekiyor. Peki yapı kayıt belgesi formu nasıl doldurulur? İşte imar barışı başvurusunun adımları...

imar barışı başvurusu 2018 Haberi

imar barışı başvurusu 2018


Yozgat'ta 9 bin 973 kişi imar barışından yararlanmak için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvuruda bulundu. Yozgat Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İbrahim Tamer'in yaptığı açıklamada, 31 Ekim'de son bulan imar barış süresinin 31 Aralık'a kadar uzatıldığını dile getirdi. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre imar barışının, ruhsat ve ruhsat eklerine aykırı yapıları bulunan vatandaşlar için kaçırılmayacak bir fırsat olduğunu söyleyen Tamer, şunları aktardı; 

"İmar barışından 31 Aralık 2017'den, önce yapılan yapı sahipleri yararlanmaktadır. İmar barışı, vatandaşlarımıza çok önemli kolaylıklar sağlamaktadır. Ruhsat konusunda eksikleri bulunan vatandaşlarımız 31 Aralık tarihine kadar müdürlüğümüze müracaat edebilirler."

Tamer, Yozgat il genelinde bugüne kadar 9 bin 973 kişinin imar barışından yararlanmak için başvuruda bulunduğunu da sözlerine ekleyerek "Yapılan başvurulardan da bu güne kadar 16 milyon 844...