25 / 04 / 2024

İmar barışı başvurusunda nelere dikkat etmek gerekir

İmar barışı başvurusunda nelere dikkat etmek gerekir

İmarsız yapıların kayıt altına alınmasına yarayan imar barışı uygulamasında sona geliniyor. Peki imar barışı başvurusu yaparken nelere dikkat etmek gerekiyor?

Kamu Denetçiliği Kurumu'ndan şaşkına uğratan girişim! İş başvurusunda bulunan kişinin bilgileri veri tabanından silindi!

Kamu Denetçiliği Kurumu emsal bir karar aldı. Bir kişinin kişisel verileri iş başvurusunda bulunduğu kurumun veri tabanından kaldırıldı. 

Enerji krizi Almanya'yı sardı! Tuvalet kağıdı üreticisi artan enerji maliyetleri nedeniyle iflas başvurusunda bulundu!

Alman tuvalet kağıdı üreticisi Hakle, hammadde ve enerji maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle yaşanan maddi sıkıntılar nedeniyle iflas başvurusunda bulundu.

Kripto şirketi iflas başvurusunda bulundu

ABD merkezli kripto para aracı Voyager Digital, iflas başvurusunda bulunduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada, ABD İflas Kanunu'nun 11'inci Bölümü uyarınca ödenemeyen borçların yeniden yapılanma sürecinin başlatıldığı belirtildi.

Niyazi Barış Başar Turizm Otelcilik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Niyazi Barış Başar Turizm Otelcilik Ticaret  Limited Şirketi Kartal’da 50 bin TL sermaye bedeli  ile Niyazi Barış Başar tarafından  kuruldu.

BDDK, 35 tasarruf finansman şirketinin intibak başvurusunda bulunduğunu açıkladı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), dün itibarıyla tasarruf finansman şirketlerinden 23'ünün tek başına, 12'sinin ise 5 şirket çatısı altında birleşmek üzere toplam 35 şirketin intibak başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

Kapanan, iflas erteleme veya konkordato başvurusunda bulunan firma sayısı TBMM'de!

2019 yılı Ocak ayı ile 2020 yılı Ekim ayları arasında kapanan, iflas erteleme veya konkordato başvurusunda bulunan firma sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Konut kredisi başvurusunda gerekli belgeler neler?

Konut alacak vatandaşlar konut kredisi faizlerini ve kredi başvurusunda gerekli belgeleri araştırıyor. Peki konut kredisi başvurusunda bulunabilmek için talep edilen belgeler neler? İşte detaylar...

Düşük faizli konut kredisi başvurusunda gerekli evraklar!

Düşük faizli konut kredisi kullanrak konut satın almak isteyen vatandaşlar bankaların konut kredisi koşullarını araştırıyor. Peki düşük faizli konut kredisi başvurusunda gerekli evraklar neler?

İmar barışı başvurusu yapılan hazine taşınmazlarıyla ilgili 10 soru TBMM'de!

İmar barışı başvurusu yapılan yapıların bulunduğu hazine taşınmazlarının yapı kayıt belgesi sahiplerine satışı ve tapu işlemleri ile ilgili genelge meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mortgage başvurusunda hangi şartlar aranır?

Mortgage sistemi krediyle ev alacak vatandaşların en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. Peki mortgage başvurusunda hangi şartlar aranır?

İmar barışı başvuruları ve elde edilen gelir TBMM'de!

İmar barışı uygulamasına yapılan başvurulara ve elde edilen gelir meclis gündemine taşındı. CHP'li Emir konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İmar barışına 10 milyon 250 bin başvuru geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "İmar barışı başvuru süremiz 15 Haziran'da doldu. Ödeme süremiz de 30 Haziran 2019 tarihinde tamamlanıyor. Bugüne kadar imar barışına 10 milyon 250 bin vatandaşımız başvurdu" dedi...

İmar barışı ödemeleri için son hafta! 

İmar barışı başvuruları 15 Haziranda tamamlanmıştı. İmar barışı ödemeleri için son haftaya girildi. 

İmar barışı başvurusunda nelere dikkat etmek gerekir Haberi

İmar barışı başvurusunda nelere dikkat etmek gerekir

İmarsız yapıların kayıt altına alınmasına yarayan imar barışı uygulaması başvurularında sona geliniyor. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, daha önce Ekim ayı sonunda biteceği duyurulan ancak sene sonuna kadar uzatılan imar barışına şimdiye kadar 9 milyona yakın başvuru geldi. Peki imar barışı başvuruları ne zaman sona erecek? İmar barışı başvuruları yaparken nelere dikkat etmek gerekiyor?

Tektaş İmar Barışı Uzmanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Hakan Çatalkaya “İmar barışında şimdiye kadar 6 milyar TL ekonomimize kazandırıldı. Toplamda ise 40-50 milyar TL gelir bekleniyor. Sürenin uzatılması ile bu hedefe daha kolay ulaşılacağını düşünüyoruz. Benim beklentim 31 Aralık'tan sonra bir kez daha uzatılabileceği yönünde” dedi.

BAŞVURU YAPARKEN BUNLARA DİKKAT!

Vatandaşların İmar Barışı başvurularında bazı hatalar yaptıklarını ve sonrasında bunları düzeltmek zorunda kalacaklarını belirten Çatalkaya, en büyük hatanın yapının büyüklüğünün...