27 / 04 / 2024

imar barışı belge iptali

imar barışı belge iptali

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen uygulama kapsamında, 81 şehirde mevzuata aykırılığı tespit edilen 20 bin 158 kişi ile belge bedelinin tamamını verilen zaman içerisinde yatırmayan 10 bin 300 kişinin belgelerinin iptali yapıldı.

İmar barışı mağdurlarının sorunları çözüm bekliyor!

Hakimiyet gazetesi yazarı Ahmet Özer bugünkü yazısında imar barışını kaleme aldı. İşte Özer'in o yazısı...

İmar barışı fırsatçılarına geçit yok!

İmar Barışı kapsamında şu anda Yapı Kayıt Belgesi alabilmek için ödemeler yapılırken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir taraftan da fırsatçılarla mücadele ediliyor.

Antalya’da imar barışına 1 milyar 136 bin lira ödendi!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü verilerine göre Antalya'da imar barışı kapsamında 159 bin 731 belge düzenlendi. Uygulama kapsamında devletin kasasına en çok gelir kazandıran il Antalya oldu.

Antalya’da imar barışına 144 bin 514 başvuru geldi!

Antalya’da ‘imar barışı’ kapsamında 144 bin 514 yapı kayıt belgesi verildi. En fazla belge Manavgat'ta düzenlenirken, Manavgat'ı Kepez ve Alanya takip etti.

Tekirdağ’da imar barışında 158 milyon TL ödeme yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Tekirdağ İl Müdürlüğü, il genelinde imar barışı kapsamında oluşturulan yapı kayıt belge sayısının 27 bin 817 olduğunu ve bu çerçevede alınan ödeme tutarının 158 milyon 641 bin 328 TL olduğunu belirlendi. 

İmar barışında önemli süreler!

İmar Barışı hangi tarihten önceki yapıları kapsar? İmar Barışı için hangi tarihe kadar başvuru yapılabilecek? Başvuru yapıldığı takdirde Yapı Kayıt Belgesi bedeli ne zamana kadar yatırılabilecek? İşte imar barışında önemli süreler...

Güneş Enerjisi Santralleri (GES) imar barışı kapsamında mı?

İmar Barışı Kanunu'nda belirtilen istisnai yapılara yapı kayıt belgesi düzenlenmiyor. Peki, Güneş Enerjisi Santralleri (GES) imar barışı kapsamında mı?

Sanayi yapıları imar barışından yaralanabiliyor mu?

İmar barışı kapsamında imar mevzuatına veya ruhsatına aykırı olan tüm yapılar ile barışılıyor. Peki, sanayi yapıları imar barışından yaralanabiliyor mu?

Prefabrik yapılar imar barışından yararlanabiliyor mu?

İmar barışı ile mevzuata aykırı yapıların imar sorunu sona eriyor. Peki, prefabrik yapılar imar barışından yararlanabiliyor mu?

Kooperatif yapıları için imar barışına başvurulur mu?

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için imar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi veriliyor. Peki, kooperatif yapıları için imar barışına başvurulabilir mi?

Tapu tahsis belgesi olanlar imar barışına başvurabilir mi?

İmar mevzuatına aykırı, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için imar barışına başvurulabiliyor. Peki, tapu tahsis belgesi olanlar imar barışına başvurabilir mi?

15 soruda imar barışında ödeme!

İmar barışında yapı kayıt belgesi alınabilmesi için belge bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, imar barışında kimler ne kadar ödeyecek? İmar barışında ödeme nasıl ve nereye yapılacak?

İmar barışıyla Türkiye'nin en büyük sorunu çözüldü!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, imar barışı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin büyük sorununun çözüldüğünü belirten Nasır, kanunun devrim niteliğinde olduğunu söyledi. 

İmar barışıyla kat mülkiyetli tapu alınabilir!

İstanbul Zirve Yapı Denetim ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Cumhur Akpınar, imar barışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Tüm yapıların yasallık kazandırılacağını belirten Akpınar, İmar barışıyla kat mülkiyetli tapu alınabileceğini söyledi.

Varlık barışı ve imar barışında süre uzar mı?

Vergi barışı, varlık barışı ve imar barışı düzenlemeleri kapsayan seçimden önce Resmi Gazete'de yayımlanan ve Meclisten geçen mali af yasasındaki detaylar belli oldu. Peki, düzenlemelerde süre uzar mı? Sizler için araştırıldı...

imar barışı belge iptali Haberi

imar barışı belge iptali

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen İmar Barışı uygulaması kapsamında, 81 ilde yapılan incelemeler sonucunda, mevzuata aykırı olduğu tespit edilen 20 bin 158 kişi ile belge tutarını yatırmayan 10 bin 300 kişinin yapı kayıt belgesi iptal edildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından alınan bilgiye göre, 31 Aralık 2017' tarihinden önce yapılmış, ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların imar ve iskan sorununun çözülmesi için hayata geçirilen İmar Barışı uygulamasında, başvurular 8 Haziran 2018 tarihinde başladı.

Yapı kayıt belgesi almak için bedelin en az yüzde 25'inin yatırılması gereken uygulamada, geri kalan ödeme için verilen süre ise 31 Aralık 2019 tarihinde sona erdi. 

Bu kapsamda, Ocak 2020 tarihi itibarıyla yapı kayıt belgesi bedeli ödenen bağımsız bölüm başvuru sayısı 7 milyon 393 bin 413...