18 / 04 / 2024

imar barışı için gerekli evraklar

imar barışı için gerekli evraklar

İmar barışı kapsamında, Türkiye genelinde yer alan toplam 13 milyon konutun iskan sorununu çözmek için başvurular başladı. Peki İmar barışı kayıt başvurusu nasıl yapılır?

İmar barışında 315 milyon lira toplandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki İmar Barışı ile ilgili açıklamalar yaptı. Bakan Özhaseki, Yapı Kayıt Belgesi bedeli olarak 315 milyon lira toplandığını söyledi. 

İmar barışında istenen evraklar!

Mevzuata aykırı yapılar için imar barışına başvurarak yapı kayıt belgesi alabiliyor. Peki, imar barışı başvurusunda hangi evraklar isteniyor? İşte imar barışında istenen evraklar..

İnşaat sektörü konut projeleri için yeni imar alanları talep ediyor!

Bursa'da inşaat yapı müteahhitleri ile inşaat sektöründe yer alan üyeler kentte yeni imar alanları için talepte bulundu.

Kıbrıs Başbakanı Üstel'den yabancı yatırımcı açıklaması! İmar planı için çalışma başlattık!

Kıbrıs Başbakanı Ünal Üstel, Meclis’teki konuşmasında, yabancılara mal alımı konusunu ele alarak bu kapsamda imar planı için çalışma başlattıkların açıkladı.

Ataşehir, Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallelerinin imar planları için yeni adım!

Ataşehir Belediye Meclisi, Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallelerinin Nazım İmar ve Uygulama İmar Planlarına ilişkin süreç için olağanüstü gündemle toplandı.

13 bin kişinin yaşayacağı yeni imar alanı için start verildi! Akçaovalılar yeni yerleşim alanına kavuşuyor!

Muğla'ya Bağlı, Menteşe Belediyesi,  13 bin kişinin yaşayacağı yeni kentsel yerleşim alanı için Akçaova Mahallesi'nde yeni imar alanı oluşturuyor. 

İmar affı ne zaman çıkacak? İmar affı kimleri kapsıyor? İmar affı şartlar neler? Son dakika imar affı...

İmar affı ile ilgili son dakika gelişmeler merakla takip ediliyor. Uzun zamandır kamoyunun gündeminde olan imar barışı için yeni gelişmelerde güncel gelişmeler araştırılıyor.  Peki, İmar affı ne zaman çıkacak? İmar affı kimleri kapsıyor? İmar affı şartlar neler? Son dakika imar affı...

İmar affında son durum ne? İmar affı ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? Şartlar neler? 

İmar affı ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Uzun zamandır kamuoyunun gündeminde yer alan imar barışı için vatandaşlar ''İmar affında son durum ne? İmar affı ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? Şartlar neler? '' sorularının yanıtlarını araştırıyor. İşte affı ile ilgili son  dakika gelişmeler...

Vergi barışından yararlanmak için son tarih 30 Haziran! Bu tarihi kaçırma!

Vergi barışı için geri sayım başladı. Vergi borçlarını yapılandırmak isteyenlerin son başvuru tarihi 31 Mayıs Çarşamba olarak belirlendi. Vergi barışı yasası, borçluları iki ana başlık altında buluşturuyor..

İmar barışı bekleyenler dikkat! İmar affı geliyor mu? Şimdi bu son dakika detaylarına bakın! 2023 imar affı...

Yeni imar barışı için resmen nefesler tutuldu. İmar barışı bekleyenler dikkat! İmar affı geliyor mu? Şimdi bu son dakika detaylarına bakın! 2023 imar affı...

Eczacıbaşı Cennet Koyu'ndaki binaları için imar barışından yararlandı!

Eczacıbaşı Grupları'nın Bodrum Cennet Koyu'nda yer alan arazilerinde yer alan yapılar için imar barışına başvurduğu ve imar barışından yararlandığı belirtildi.

Mustafa Gültak'tan imar planları için çağrı!

Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, imar çalışmaları için çağrıda bulundu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden imar planları için yeni uygulama!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, imar planlarının tüm şehirde şeffaflığını sağlamak ve vatandaşların doğrudan, en hızlı şekilde imar planlarına erişebilmesi için İmar Otomasyon Sistemi (İMOS) kurdu.

Askıya çıkan imar planları için yeni düzenleme!

TBMM'ye sunulan Büyükşehir Belediyesi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile imar planı ve plan revizyonlarının incelenmesi için belirlenen sürenin 3 ay daha uzatılması amaçlanıyor...

İmar barışı için yatırılan para geri alınabilir mi?

İmar barışından yararlanmak isteyen yüz binlerce kişinin yapı kayıt belgeleri mevzuata aykırı olması nedeniyle iptal edildi. Peki imar barışı iptal edilenler şimdi ne yapacak? İmar barışı için yatırılan para geri alınabilir mi? İşte tüm merak edilenler...

imar barışı için gerekli evraklar Haberi

imar barışı için gerekli evraklar

İmar barışı kapsamında, Türkiye genelinde yer alan toplam 13 milyon konutun iskan sorununu çözmek için başvurular 8 Haziran tarihi ile başladı. Habertürk'te yer alan habere göre, imar barışı için belediye ve valiliklere bizzat başvuru yapılabiliyor. İmar barışı başvuruları 31 Ekim 2018 tarihine kadar devam edecek. Yapı kayıt belgesi bedeli ise bu yılın son gününe kadar yatırılabilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında, imar affı başvuru formları doldurularak, kayıtsız yapılar da kayıt altına alınacak.

Konu ile ilgili olarak yapılan son açıklamada, vatandaşların ve belediyenin iş yükünü hafifletmek üzere internet ortamında da başvuruların yapılacağı belirtildi. Yani e-Devlet sistemi üzerinden kayıt başvurusu yapılıyor.

İMAR BARIŞI KAYIT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların kayıt altına alınması için...