10 / 05 / 2024

imar barışı imar affı

imar barışı imar affı

14 milyon yapıyı ilgilendiren İmar Barışı için başvuruların seçimlerden önce başlaması planlanıyor. Herhangi bir af içermeyen düzenleme, Sultanbeyli için kıyas sisteminin de olduğu maddeler içeriyor.

İmar barışı genelgesi 2018 tam metni!

İmar Barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi verilmesine ilişkin usul ve esasları belirleyen tebliğine ilişkin olarak 2018/8 sayılı İmar barışı genelgesi yayımlandı. İşte imar barışı genelgesi 2018 tam metni..

İmar barışı başvuruları e-devlet'ten yapılacak!

Binlerce yapının imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen Yapı Kayıt Belgesi'nde başvurular ve ödemeler başladı. Peki, İmar Barışı nedir? Başvurular nereye yapılır ve nasıl hesaplanır?

İmar barışına başvurmayanlar dikkat!

Başvuruların 8 Haziran'da alınmaya başladığı imar barışına 31 Ekim 2018 tarihine kadar müracaat edilebiliyor. Peki, imar barışına başvurulmazsa ne olur?

İmar barışında fiyat hesaplama!

İmar barışında yapı kayıt belgesi bedeli ödemeleri 31 Aralık 2018 tarihine kadar yapılabiliyor. Peki, bu bedel için ne kadar ödeme yapılır? İşte imar barışında fiyat hesaplama kuralı..

İmar barışında cins değişikliği nasıl yapılır?

İmar barışına başvurarak mevzuata aykırı yapılara yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, imar barışında cins değişikliği nasıl yapılır?

İmar barışında tapu nasıl alınacak?

İmar barışında Yapı Kayıt Belgesi alınan yapılara tapu da alınabiliyor. Peki, imar barışında tapu nasıl alınacak? Tapu tesisi için neler gerekiyor?

Sandıklı'da imar barışı anlatıldı!

Afyonkarahisar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Sandıklı ilçesinde imar barışıyla ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. 

İmar barışında zaman daralıyor!

2018'den önce yapılan tapusuz 13 milyon konutu kapsayan imar barışıyla ilgili gelişmeler yaşanıyor. 8 Haziran'da başvuruları başlayan yasanın tüm detayları haberimizde yer alıyor.

İmar barışıyla vatandaşta kamuda kazanacak!

Samsun Canik'te muhtarlara yönelik 'imar barışı' konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleşti. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, imar barışıyla ilgili merak edilenleri anlattı. 

İmar barışında dikkat edilmesi gereken 5 nokta!

Mevzuata aykırı yapıların kayıt altına alınarak sorunlarının çözüldüğü imar barışına başvurular 31 Ekim'e kadar devam ediyor. Başvuruda bulunanların bu süreçte bazı noktalara dikkat etmesi gerekiyor...

Hekimhan Belediyesi'nden imar barışı bilgilendirme toplantısı!

Hekimhan Belediyesi, öğretmenevi Konferans Salonunda imar barışı ile ilgili bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

İTO’da imar barışı masası kurulacak!

Çevre Şehircilik İzmir İl Müdürü Selahattin Varan, 80 bin üyesi olan İzmir Ticaret Odası’nda (İTO) imar barışı için işlemlerin yapılabileceği masa kuracaklarını açıkladı.

İmar barışı ile ruhsatsız evlere abonelik hakkı!

SASKİ Abone İşleri Dairesi Başkanı Mücahit Yıldız, imar barışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldız, ruhsatsız ve iskansız yapılarda geçici su aboneliğinin yapılabileceğini söyledi.

imar barışı imar affı Haberi

imar barışı imar affı


14 milyon yapıyı ilgilendiren İmar Barışı, bazı bölgeler özel düzenleme de getiriyor. Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, herhangi bir af içermeyen düzenleme, Sultanbeyli için kıyas sisteminin de olduğu maddeler de içeriyor. Tarım arazileri için ise 6 ayda başvurma zorunluluğu var.

İmar Barışı uygulamasında vatandaşların kafalarında kalan tüm soruları detayları ile masaya yatıran  eski Başmüfettiş, İller Bankası A.Ş Genel Müdür Müşaviri Muhittin Abacıoğlu, yeni yürürlüğe giren İmar Barışı’nın af niteliği taşımadığını belirtti. Yapının yenilenmesi durumunda yapı kullanma izin belgesinden farklı olarak müktesep hakkın söz konusu olmayacağını söyleyen Abacıoğlu, “Yeniden yapılacak olan yapı meri (mevcut-yürürlükte olan) imar planına uygun olarak yapılacak. Oysa hukuken af daha geniş ve farklı bir durum olup, ihtilaflı sorunları tüm hukuki sonuçları ile ortadan kaldıran bir...