25 / 04 / 2024

İmar barışı izmir

İmar barışı izmir

İzmir Kaynaklar’daki arazi talanına Buca Belediyesi’nden geçit yok. Süresi dolan İmar Barışı üzerinden kırsal bölgelerinde kaçak yapılara karşı  gece gündüz çalışan Buca Belediyesi zabıta ekipleri, fırsatçılara göz açtırılmıyor.

İmar barışına en çok başvuru İzmir'den geldi!

İmar Barışı’nda Türkiye’nin en fazla başvuru yapılan kenti İzmir oldu. Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Selahattin Varan, “İzmir’deki başvurulardan devletin kasasına 1 milyar 25 milyon lira para girdi” dedi.

İmar barışına rekor başvuru İzmir'den!

600 bin vatandaşın uygulama için başvuruda bulunduğu İzmir ülke genelinde ilk sıraya yerleşirken, projelerin toplam değeri 700 milyon lirayı aştı.

İzmir’de 2018'de 811 bin 453 kaçak yapı imar barışına başvurdu!

6.9’luk depremle sarsılan İzmir’de 2018 yılındaki “İmar Barışı”na rekor düzeyde başvuru yapılmıştu. Toplam 811 bin 453 başvurunun yapıldığı İzmir, nüfusa oranlandığında Türkiye’nin en yüksek kaçak yapı başvurusu yapılan kenti olmuştu.  

İmar barışına rekor başvuru İzmir'den geldi!

İmar barışı için en çok başvuru İzmir'den geldi. Bölgedeki 811 bin 452 başvuru nüfusa göre oranlandığında İzmir, İstanbul ile Ankara’yı geride bıraktı.

İmar barışı fırsatçıları İzmir Seferihisar'da da boş durmadı!

İmar Barışı’nın halen yürürlükte olmasını fırsat bilenler, İzmir Seferihisar’ın Ürkmez ve Doğanbey mahallelerinde yeni binalar yaparak imar barışına başvuruyor.

İmar barışına rekor başvuru İzmir'den!

İmar barışı uygulamasına İzmir'den rekor başvuru geldi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak son verileri açıkladı. Albayrak, “Yaklaşık 1 milyon 500 bin başvuru alındı. Devletin kasasına 1 milyar 867 milyon lira girdi” diye konuştu.

İmar barışına en çok başvuru İzmir'den geldi!

İmar Barışı’nda Türkiye’nin en fazla başvuru yapılan kenti İzmir oldu. Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Selahattin Varan, “İzmir’deki başvurulardan devletin kasasına 1 milyar 25 milyon lira para girdi” dedi.

İzmir'de imar barışında arabuluculuk yöntemiyle kriz sona erdi!

İzmir’in Aliağa ilçesinde 8 yıldır aynı binayı paylaşan Ayşe Özer, İmar Barışı kapsamında imar problemlerinin çözümünde arabuluculuk yöntemini seçti ve tapusu sorunu çözdü.

Valiliklerden vatandaşlara imar barışı uyarısı!

Türkiye genelinde başlatılan İmar Barışı kapsamında uygulamayı fırsat bilen bazı vatandaşlar kaçak yapı inşaatlarına başladı. Valilik, konu ile ilgili vatandaşları uyaran bildiri yayınladı.

İmar barışı yaylalarda elektrik sorununu çözecek!

Karadeniz yaylalarındaki ruhsatsız evleri de kapsayan İmar Barışı, yayla evlerinin elektrik sorununu da çözeceği belirtiliyor.

İmar barışı hangi yapıları kapsar?

İmar barışı ile mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınıyor. Peki, imar barışı hangi yapıları kapsıyor?

İskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

İmar barışı ile, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, iskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

İmar barışında yapı sınıfı nedir?

İmar barışı başvuru formunda doldurulması gereken bilgiler arasında yapı sınıfı da yer alıyor. Peki, imar barışında yapı sınıfı nedir? 

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi?

Kat irtifakı olanlar imar barışına başvurabilir mi? İmar barışı kapsamında kat irtifakından kat mülkiyetine geçilebilir mi?

İmar barışı başvuru sorgulama!

İmar barışına e-devlet kapısından başvurulabiliyor. Peki, imar barışı başvurusu nereden, nasıl sorgulanabiliyor?

İmar barışı izmir Haberi

İmar barışı izmir

Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri imar affı fırsatçılarına göz açtırmıyor. Buca Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde milyonlarca kaçak yapının yasallaşmasına imkan veren ve İmar Barışı olarak bilinin “Yapı Kayıt Belgesi” çalışmasının süresinin dolmasına rağmen, uygulamadan faydalanabilmek için hazine arazilerinde kaçak inşaat yapmaya girişenler, zabıta ekiplerince sıkı bir takibe alındı. 

HAKSIZ MÜLKİYETE GEÇİT YOK 

Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar kapsamında,  Kaynaklar bölgesinde yer alan orman ve hazine arazileri üzerindeki yeşil varlığını yok ederek kaçak yapılaşma faaliyeti içerisine girenlere göz açtırılmıyor.  Yaklaşık 2 aylık süre zarfında gece gündüz demeden yaptıkları denetimlerde , 30’un üzerinde kaçak inşaat çalışmalarına müdahale edildi. Haksız mülk edinmek amacıyla İmar Barışı uygulamasını kullanmaya çalışanlara göz açtırmayan zabıta ekipleri uyarılara...