24 / 04 / 2024

İmar barışı nedir

İmar barışı nedir

İmar barışı ya da diğer adı ile imar barışı, imar hukukun en önemli konularından biridir. Peki imar barışı nedir? İşte detaylar!

2022'de imar barışı yeniden çıkacak mı?

Kaçak ve ruhsata aykırı yapılar için geçtiğimiz yıl çıkartılan 3194 sayılı İmar Kanunu’na göre geçtiğimiz sene mevzuata aykırı yapılar için yapı kayıt belgesi verildi. Peki, imar barışı yeniden çıkar mı? İşte detaylar...

İmar Barışı depreme dayanıklılık önkoşulu gözetilerek güncellenmeli!

İmar Barışı uygulamasının revize edilmesi gerektiğini dile getiren Araştırmacı Yazar Yüksek Mimar Hüseyin Demir, ’Depreme dayanıklı yapıların iptal edilen yapı kayıt belgeleri geri verilmeli ve elde edilen gelir depreme dayanıksız binaların dönüşümü için kullanılmalıdır’ diye konuştu.

İmar barışından 93 milyon lira gelir elde edildi!

Anadolu Ajansı Finans Analisti ve ekonomist Haluk Bürümcekçi'nin açıkladığı verilere göre Eylül ayında imar barışından 93 milyon lira gelir elde edildi. 

İmar barışına rekor başvuru İzmir'den!

İmar barışı uygulamasına İzmir'den rekor başvuru geldi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak son verileri açıkladı. Albayrak, “Yaklaşık 1 milyon 500 bin başvuru alındı. Devletin kasasına 1 milyar 867 milyon lira girdi” diye konuştu.

İmar fırsatçılarına geçit yok!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye'de bulunan kaçak ve ruhsatsız yapıların kayıt altına alınmasını sağlayan imar barışında fırsatçılara göz açtırmıyor. Belediyeler ve Bakanlık ilçelerde denetimleri artırdı.

İmar barışına 9 milyon kişi başvurdu!

İmar barışının, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapıları ilgilendirdiğini hatırlatan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaklaşık 9 milyon vatandaşın başvuru yaptığını açıkladı. Kurum, vatandaşların 8 milyar 300 milyon liralık ödeme yaptığını söyledi.

İmar barışına başvuranlar dikkat!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Faruk Çolak, imar barışı ile ilgili vatandaşlara uyarılarda bulundu.

İmar barışından 8 milyon 900 bin kişi yararlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: "Türkiye genelinde şu ana kadar 8 milyon 900 bin vatandaşımız imar barışı sürecine başvurdu. Gelir olarak yaklaşık 7 milyar 511 milyon lira gelir söz konusu" diye konuştu.

İmar barışı fırsatını kaçırmayın!

Antalya Kaş'ta imar barışı konulu toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tevfik Altınay, imar barışı fırsatının kaçırılmaması için uyarılarda bulundu. 

Ümit Peçe'den imar barışı uyarısı!

Rize'li hukukçu Ümit Peçe, imar barışı uyarısında bulundu. Peçe, ''İmar barışı çok büyük bir fırsat ancak yasa çok hızlı ve detaylıca düşünülmeden gündeme getirildi'' şeklinde konuştu.

İmar barışı hakkında tüm merak edilenler!

13 milyon kaçak ve ruhsatsız yapıyı ilgilendiren imar barışı ile ilgili hala birçok kişinin aklında soru işaretleri var. İmar barışı hakkında tüm merak edilenleri sizler için araştırdık...

Gaziantep'te imar barışı anlatıldı!

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından “İmar Barışı Uygulaması Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi. Toplantıda, “Yapı Kayıt Belgesi” verilmesine ilişkin usul ve esaslar ile uygulamada yaşanan sıkıntıların ve görülen aksaklıklar değerlendirildi.

İmar barışı ATSO'da anlatıldı!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Atatürk Konferans Salonu’nda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından ‘İmar Barışı’ konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı. 

Fay hatları riskli binalarla barışacak mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir ziyareti sırsında çarpıcı açıklamalar yaptı. Kurum, İzmir’de yaklaşık 2,5 milyon yapı stoğu olduğunu söyledi.

Yapı kayıt belgesi nedir, ne işe yarar?

İmar barışı kapsamında bulunan yapıların bu haktan faydalanabilmesi için birtakım adımların atılması gerekir. Bu çalışmalardan biri de yapı kayıt belgesi alınmasıdır. Peki, Yapı kayıt belgesi nedir, ne işe yarar? İşte detaylar...

İmar barışı nedir? İmar barışı ne zaman çıkacak?

İmar barışı ya da diğer adı ile imar barışı, imar hukukun en önemli konularından biridir. Peki imar barışı nedir? İşte detaylar!

Yapının bulunduğu arsanın yüzölçümü nedir?

İmar barışı başvurularında yapının bulunduğu arsanın yüzölçümü gibi bazı bilgilerin yapı sahiplerince hesaplanarak belirtilmesi gerekiyor. Peki, yapının bulunduğu arsanın yüzölçümü nedir? Nasıl hesaplanır?

İmar barışı fotoğraf formatı!

İmar barışı başvurularında yapı fotoğrafının da yüklenmesi isteniyor. Peki, imar barışı fotoğraf formatı nedir?

İmar barışı yanlış beyan cezası!

İmar barışında başvurunun doğru ve eksiksiz olması gerekiyor. Peki, imar barışında yanlış beyan cezası nedir?

İmar barışının yıkım kararına etkisi!

İmar barışı kapsamında verilen Yapı Kayıt Belgesi, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için düzenleniyor. Peki, imar barışının yıkım kararına etkisi nedir?

İmar barışında işyeri ruhsatı alınabilir mi?

İmar barışında işyerlerinin durumu nedir? Mevzuata aykırı yapılardaki işyerleri için imar barışına başvurulabilir mi? İmar barışında işyeri ruhsatı alınabilir mi?

İmar barışında hazine yerlerinin durumu!

İmar barışında hazine yerlerinin durumu nedir? Hazine arazilerindeki yapılar için imar barışına müracaat edilir mi?

İmar barışında bağımsız bölüm nedir?

İmar barışına bir yapının tamamı için başvurulabileceği gibi, yapıda yer alan tek bir bağımsız bölüm için de başvurulabiliyor. Peki, imar barışında bağımsız bölüm nedir? 

İmar barışında yapı sınıfı nedir?

İmar barışı başvuru formunda doldurulması gereken bilgiler arasında yapı sınıfı da yer alıyor. Peki, imar barışında yapı sınıfı nedir? 

İmar barışında hazineye ait arsa üzerindeki yapıların durumu!

Hazineye ve belediyeye ait taşınmazlar üzerindeki yapılar için imar barışına başvurulabilir mi? İmar barışında hazineye ait arsa üzerindeki yapıların durumu nedir?

Prefabrik yapılar imar barışından yararlanabiliyor mu?

İmar barışı ile mevzuata aykırı yapıların imar sorunu sona eriyor. Peki, prefabrik yapılar imar barışından yararlanabiliyor mu?

15 soruda imar barışında ödeme!

İmar barışında yapı kayıt belgesi alınabilmesi için belge bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, imar barışında kimler ne kadar ödeyecek? İmar barışında ödeme nasıl ve nereye yapılacak?

İmar barışı nedir Haberi

İmar barışı nedir
İMAR BARIŞI NEDİR?

İmar barışının kısa bir tanımını yaparsak, 3194 sayılı Kanunun Geçici 16. maddesinde yer alan yasal düzenleme ile ruhsatsız ya da ruhsata aykırı olarak inşa edilen ya da yapı kullanma izni yani iskan izni, bulunmayan yapıların hukuken tanınır hale gelmesi ve kayıt altına alınması amacıyla Yapı Kayıt Belgesi düzenlenmesi öngörülmektedir. Bu düzenleme de kamuoyunda İmar Barışı olarak bilinmektedir.

Peki imar barışı ne zaman çıkacak? İşte detaylar...

İMAR BARIŞI NE ZAMAN ÇIKACAK?

İmar mevzuatına ya da ruhsata aykırı olarak yapılan yapılara verilecek yapı kayıt belgesi ile vatandaşların imar sorunlarının çözülmesi konusunda da belirli dönemlerde imar barışı yürürlüğe konuluyor.

İmar barışının ne zaman çıkacağı konusuna dair BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici bir açıklama yapmıştı. BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili...