25 / 04 / 2024

imar barışı ruhsat izni

imar barışı ruhsat izni

Mera arazisine kaçak inşaat yapan imar barışı fırsatçıları mahkemelik oldu. Yapı kayıt belgesi için para dahi ödeyen fırsatçılar yapı izinlerini alamadı.

Ahmet Ercan'dan imar barışı tepkisi!

Hükümet, imar barışıyla mülkiyet, imar, ruhsat sorunu yaşayan 10 milyondan fazla vatandaşın memnun olmasını sağladı. Ünlü deprem bilimci Jeofizik Yüksek Mühendisi ve Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

İmar barışı ile 7.2 milyon kaçak yapı ruhsatlandırıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen imar barışı kapsamında  7.2 milyon kaçak bağımsız yapıya ruhsat verildiği ortaya çıktı. İmar affı için yapılan 3 milyon başvurudan ise 25 milyar TL gelir elde edildi. 

İmar barışında mutlu son!

Hükümet, imar barışıyla mülkiyet, imar, ruhsat sorunu yaşayan 10 milyondan fazla vatandaşı memnun etti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından imar barışından 7 milyon 238 bin bağımsız birimin faydalandığını, toplanan paranın da 25 milyar 592 milyon liraya ulaştığını duyurdu.

İmar barışında 7 milyon 436 bin 354 bağımsız bölüm için başvuru yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2018'de hayata geçirilen imar barışı uygulaması kapsamında, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılaşmaya gidilen 7 milyon 436 bin 354 bağımsız bölüm için başvuru yapıldığını açıkladı...

İmar barışı ödemeleri için yarın son!

31 Aralık 2017 tarihinden önce ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlardaki tüm yapıları kapsayan imar barışına başvuru yapanların Yapı Kayıt Belgesi ödemeleri yarın sona eriyor... 

İzmir'de 20 yıl sonra imar barışıyla gelen tapu!

İzmir’de Burçoğlu ailesi, 1999’da müteahhit ile arazileri için kat karşılığı inşaat anlaşması yaptı. Ancak müteahhit kaçak kat çıkınca inşaata ruhsat verilmedi. Aile, imar barışı ile tapularını aldı.

İmar barışı başvuruları için nöbetçi bırakıldı!

İmara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması hedefiyle başlatılan imar barışı başvuruları bugün bitiyor. Edirne Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde başvurularda vatandaşa yardımcı olması amacıyla için nöbetçi memur görevlendirildi.

İmar barışı son başvuru tarihi ne zaman?

Hükümet tarafından yürürlüğe konan imar barışı kapsamında 13 milyon yapının imar ve ruhsat sıkıntısı son bulacak. Peki, imar barışı başvurusu için son tarih ne zaman ve şartları nelerdir? İşte bu soruların cevapları...

İmar barışına e-devlet üzerinden nasıl başvurulur?

Yaklaşık 13 milyon yapının imar ve ruhsat sıkıntısı bulunuyor. İmar barışı ile bu sorunun ortadan kaldırılması hedefleniyor. İşte, imar barışına e-devlet üzerinden başvuru adımları... 

Uşak'ta iskan ruhsatı ve imar barışı ödemeleri TBMM gündeminde!

Uşak'ta belediyenin iskan ruhsatı uygulamalarına ve imar barışında tapu dairelerine yapılacak ödemeler TBMM gündemine taşındı. CHP'li Yalım, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İmar barışında işyeri ruhsatı alınabilir mi?

İmar barışında işyerlerinin durumu nedir? Mevzuata aykırı yapılardaki işyerleri için imar barışına başvurulabilir mi? İmar barışında işyeri ruhsatı alınabilir mi?

İmar Barışı, elektrik abone sayısını arttıracak!

Ülke gündeminde yoğun bir şekilde yer alan İmar Barışıyla birlikte yapıların imar ve ruhsat sorunu çözülecek. Bakanlığın yetkilendirdiği kurum ve kuruluşlar ile e-devlet üzerinden de başvuru yapılabilen Yapı Kayıt Belgesine başvuranların sayısı 2,5 milyonu aştı.

Sanayi yapıları imar barışından yaralanabiliyor mu?

İmar barışı kapsamında imar mevzuatına veya ruhsatına aykırı olan tüm yapılar ile barışılıyor. Peki, sanayi yapıları imar barışından yaralanabiliyor mu?

imar barışı ruhsat izni Haberi

imar barışı ruhsat izni

Türkiye’deki 13 milyon kaçak ve ruhsatsız yapıları kayıt altına alacak imar barışı uygulamasından mera alanında ev yapan vatandaşlarda yararlanmak istiyor. 61 Saat Gazetesi'nde yer alan habere göre; İmar barışını fırsat bilen vatandaşlar meralarda kaçak inşaatlar yaptı. Yapı kayıt belgesi için para dahi ödeyen fırsatçılar yapı izinlerini alamadı. Alanlar için ise bu belgenin iptali ve yapıların yıkımı gündeme geldi.

İŞLERİ KEŞFE KALDI

Trabzon’un Tonya İlçesinde ki Kadıralak Yaylası'nda da aynı durum yaşandı. Yaylada ev yapan vatandaşlar yapı kayıt belgesi almak için yasal süreçleri aştı, belge için gerekli parayı da ödedi ancak ruhsatlarını alamadı. Mera arazisine kaçak inşaat yapan vatandaşlar mahkemelik oldu. Davanın sonuçlanması için ise yaylada uzmanlarca keşif yapılacak. Ardından gerçekleşecek dava neticesinde davalık olan 50 dolayındaki vatandaşın yapıları için karar verilecek. 

UZMAN...