26 / 04 / 2024

İmar barışı son başvuru tarihi

İmar barışı son başvuru tarihi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan imar barışı düzenlemesi başvuruları ve yapı kayıt belgesi bedeli ödemeleri için son tarih belirlendi.

İmar barışı başvurusu ve sorgulama nasıl yapılır?

Hükümet ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların kayıt altına alınması için 31 Aralık 2017'den önce yapılan konut ya da iş yerleri için imar barışı sürecini başlatmıştı. Peki, 8 Haziran 2018 tarihinde başlayan imar barışı başvurusu ve sorgulama nasıl yapılır? 

İmar barışını 15 Haziran'a kadar uzattık!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, " İmar barışıyla devletimiz ile vatandaşlarımız arasında ihtilaf konusu olan, idareyi de yargıyı da uzun yıllar meşgul eden sorunlara köklü bir çözüm getirdik ve imar barışını 15 Haziran'a kadar da uzattık" dedi...

Konutta 4 fırsat için son 10 gün!

İmar ve iskan sorunu bulunan 13 milyon konut için İmar Barışı adı altında getirilen tarihi fırsatın yanı sıra konut için büyük indirim imkanı sunan fırsatlar için son 10 gün. 31 Aralık sonrası İmar Barışı başvuruları sona erecek, ÖTV, KDV ve tapu harcı indirimleri kalkacak.

İmar barışının püf noktaları!

Tapusuz konut ve işyerinin imar sorununu ortadan kaldırmak amacıyla hazırlanan imar barışı için başvurular 31 Aralık itibariyle sona eriyor. İşte imar barışının püf noktaları...

İmar barışı başvuruları nasıl yapılacak?

İmar barışı başvuruları tüm hızıyla devam ediyor. Peki başvuru tarihinin 31 Ekim 2018 tarihinde sona erdiği imar barışı başvuruları nasıl yapılacak?

İmar barışına başvurular artacak!

Tektaş İmar Barışı Uzmanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Hakan Çatalkaya, imar barışında iade hakkının detaylarını anlattı. Çatalkaya, uygulamaya başvuruların artacağını söyledi.

İmar barışı başvuruları ne zaman sona eriyor?

İmar barışı başvuruları alınmaya devam ediyor. E-devlet üzerinden alınan imar barışı başvuruları 8 Haziran tarihinde alınmaya başladı. Peki imar barışı başvurusu için son gün ne zaman?

İmar barışı başvurularında bu uyarıya dikkat!

İmara aykırı yapıların kayıt altına alınması planlanan imar barışı düzenlemesi için vatandaşlar e-devlet üzerinden 8 Haziran'da başvurularını yapmaya başladı. Uzmanlar imar barışı başvurusu yapacaklar için uyarıda bulundu.

İmar barışı son başvuru tarihi uzatılacak mı?

7 milyonu aşkın riskli yapının dönüşümünde imar barışına gidiliyor. 31 Aralık 2017 öncesince inşa edilen yapılar imar barışından faydalanabiliyor. Peki imar barışında gerekli evraklar ve imar barışı için son başvuru tarihi nedir? 

İmar barışı son başvuru tarihi!

İmar barışı başvuruları 8 Haziran'da başladı. İmar barışına e-devlet üzerinden başvurulabiliyor. Peki, imar barışı son başvuru tarihi ne zaman?

İmar barışı son başvuru günü 2018!

İmar barışı başvuruları, 8 Haziran 2018 tarihi itibari ile alınmaya başlandı. Peki, imar barışı son başvuru günü 2018 ne zaman? 

İmar affında son dakika! Uzman isim peş peşe açıkladı! İmar barışının yıkımlardaki rolü ne?

10 ili etkileyen depremlerin ardından imar barışı konusu yeniden tartışmaya açıldı. İmar affında son dakika! Uzman isim peş peşe açıkladı! İmar barışının yıkımlardaki rolü ne?

İmar barışı bekleyenler dikkat! İmar affı geliyor mu? Şimdi bu son dakika detaylarına bakın! 2023 imar affı...

Yeni imar barışı için resmen nefesler tutuldu. İmar barışı bekleyenler dikkat! İmar affı geliyor mu? Şimdi bu son dakika detaylarına bakın! 2023 imar affı...

İmar barışında son dakika! 2023'te imar affı çıkacak mı? Hemen bu detaylara bakın!

İmar barışında son dakika... 2023'te imar affı çıkacak mı? İmar barışı bekleyenler, hemen bu detaylara bakın...

İmar affı 2023'te ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? İmar Barışı hakkında son detaylar...

Yeni yılın gelmesiyle birlikte gözler imar affına çevrildi. Peki, İmar affı 2023'te ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? İmar Barışı hakkında son detaylar...

İmar barışında son dakika! İmar affı ne zaman çıkacak? Hemen bakın!

İmar barışında son dakika... İmar affı ne zaman çıkacak? İmar barışı bekleyenler hemen bu detaylara bakın...

İmar barışı çıkacak mı? İmar affında son dakika! İmar barışı bekleyenler hemen bakın!

İmar barışı çıkacak mı sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki İmar barışı çıkacak mı? İşte İmar affında son dakika gelişmeleri...

İmar barışında şok gelişme! İmar affı bekleyenler hemen bakın! İmar affı çıkacak mı? 

Binlerce vatandaş imar barışı ile ilgili son dakika gelişmelerini merak ediyor. İmar barışı, meclise sunulan bir teklifle yeniden gündeme geldi. Peki imar barışı olacak mı? Yeni imar affı çıkacak mı? İşte ayrıntılar...

İmar barışında son dakika! İmar affı çıkacak mı? 

Binlerce kişi tarafından beklenen imar affı konusu uzun zamandır kamuoyunun gündeminde yer alıyor. İmar barışı bekleyenler de son durumu merak ediyor. Peki İmar affı çıkacak mı? İmar affı ne zaman çıkacak? 

İmar barışından faydalanmak için son günler!

İmar barışına başvuranların Yapı Kayıt Belgesi bedelini ödemeleri için verilen sürede son günlere yaklaşıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "Vatandaşlarımızı, hak kaybı yaşamamaları için bir an önce ödemelerini tamamlamaya ve belgelerini almaya davet ediyoruz" dedi..

İmar barışı ödemeleri için son 3 hafta!

İmar barışına başvuranların Yapı Kayıt Belgesi bedelini yatırma süresi 31 Aralık'ta sona erecek. Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Yüksel, "İmar barışında son ödeme tarihi 31 Aralık. Bu süreyi geçirenlerin belgesi iptal edilebilir" dedi...

İmar barışı son ödeme tarihi ne zaman?

Ülkemizde son dönem en fazla araştırılan konular arasında yer alan İmar Barışında başvuru süresnn ne zaman sona ereceği oldukça merak ediliyor. Peki imar barışında son gün ne zaman? İmar barışı hangi tarihe kadar uzatıldı? İşte merak edilen soruların yanıtları...

İmar barışında ilk taksit ödemesi için bugün son!

İmar barışından faydalanmak için başvuru yapanların Yapı Kayıt Belgesi bedelinin yüzde 25'ini yatırma süresi bu gece sona eriyor...

İmar Barışı son ödeme tarihi ne zaman?

Cumhurbaşkanlığı kararıyla imar barışı uygulamasında son başvuru tarihi 31 Aralık 2019 olarak belirlendi. Kamu bankaları hafta sonunda yoğunluk yaşanmaması için olacak.

İmar barışı son başvuru tarihi Haberi

İmar barışı son başvuru tarihi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan İmar Barışı düzenlemesinin başvuru tarihi vatandaşların yoğun talebi üzerine uzatıldı. Zor durumlar yaşanmaması, konutlardaki imar ve iskan sorununun çözülebilmesi amacıyla imar barışı başvuruları 15 Haziran 2019’na kadar uzatıldı. Yapı Kayıt Belgesi bedeli ödemeleri için de son tarih 30 Haziran 2019 olarak belirlendi. (Yapı Kayıt Belgesi 31 Aralık 2017'den önce yapılmış yapılar için verilecek.)

Nereden başvuruluyor?

Yapı Kayıt Belgesi için başvurular, yapı maliklerinden herhangi birisi veya vekili tarafından, e-Devlet üzerinden 'Yapı Kayıt Belgesi Formu'nun doldurulmasıyla veya kurum ve kuruluşlardan gerçekleştirilebiliyor.

Müracaatların e-Devlet üzerinden yapılması durumunda, formun eksiksiz olarak doldurulması ve Yapı Kayıt Belgesi bedelinin yatırılmasından sonra Yapı Kayıt Sistemi tarafından oluşturulan yapı belgesi, talepte bulunan yapı sahibince e-Devlet kanalıyla alınabiliyor.

Başvuru kurum ve kuruluşlara yapılmışsa, Yapı Kayıt Belgesi Formu...