24 / 04 / 2024

İmar barışı son başvuru

İmar barışı son başvuru

Cumhurbaşkanlığı kararıyla imar barışı uygulamasında son başvuru tarihi 31 Aralık 2019 olarak belirlendi. Kamu bankaları hafta sonunda yoğunluk yaşanmaması için olacak.

İmar barışı fırsatçıları için teknolojik takip!

İmar Barışı fırsatçıları karadan ve havadan kıskaca alındı. Korkuteli’nin İmecik Yaylası’nda uydu takibi ile 76 milyon metrekarelik alanda 71 kaçak yapı belirlendi. 

İmar fırsatçısı vazgeçmiyor!

İmar Barışı 31 Aralık 2017 öncesi yapılan yapıları kapsıyor ancak; her süre uzatma ardından balkonunu içeri alan, binaya kat çıkan, kıyıya gecekondu diken artmaya devam ediyor. 

Erzincan'da imar barışı uyarısı!

Erzincan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Gökhan Aydemir İmar Barışı başvurularının ay sonu itibariyle sona ereceğini belirterek başvuruda bulunmak isteyen vatandaşların geç kalmaması için uyardı. 

İmar barışına 15 milyon başvuru bekleniyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İmar Barışı uygulamasından 8,5 milyon vatandaşın yararlandığını bu rakamın 15 milyona kadar çıkacağını öngördüklerini dile getirdi. 

İmar barışı için başvuru nasıl yapılır?

İmar barışı başvuru süresi 31 Aralık'a kadar uzatıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 8 Haziran'da uygulamaya konulan başvuruların 31 Ekim'de sona ermesi bekleniyordu ve yoğun istek üzerine başvuru süresi uzatıldı. 

İmar barışında başvuru sayısı 8 milyonu aştı!

Başvuru süresinin 31 Aralık'a kadar uzatıldığı imar barışında başvuru sayısı 8 milyonu aştı. Bu kapsamda vatandaşlarca 5 milyar 259 milyon 361 bin 327 lira ödeme yapıldı...

İmar barışına rekor başvuru İzmir'den!

600 bin vatandaşın uygulama için başvuruda bulunduğu İzmir ülke genelinde ilk sıraya yerleşirken, projelerin toplam değeri 700 milyon lirayı aştı.

İmar barışında son gün 31 Ekim!

Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Budak, vatandaşlara imar barışının son tarihinin 31 Ekim olduğunu hatırlatarak vatandaşlara ’geç kalmayın’ çağrısı yaptı.

Piri Reis Üniversitesi imar barışı konferansı yarın!

Piri Reis Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı'nca düzenlenen imar barışı konferansı yarın saat 14:30-16:30 saatleri arasında Tuzla Deniz Kampüsü Konferans Salonu'nda yapılacak. 

İmar barışına 13 milyon başvuru bekleniyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, imar barışına bugüne kadar 4 milyon vatandaşın başvuruda bulunduğunu ve 2 milyar para ödendiğini, beklentilerinin ise 13 milyon kişi olduğunu söyledi.

İmar barışına son başvuru 31 Ekim'de!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca uygulamaya alınan İmar Barışı düzenlemesinde başvuru sayısı 4 milyon 141 bin 52'ye ulaştı, vatandaşlarca 1 milyar 643 milyon lira ödeme yapıldı.

Tepebaşı'nda imar barışı anlatıldı!

Tepebaşı Belediyesi tarafından mahalle muhtarları için ‘İmar Barışı Bilgilendirme Toplantısı’ gerçekleştirildi. 

İmar barışında başvuru 2,5 milyonu aştı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İmar Barışı düzenlemesi kapsamında bugüne kadar 2,5 milyonu aşkın başvuru yapıldığını açıkladı.

İmar barışı TBMM Genel Kurulu'nun gündeminde!

AK Parti'nin, TBMM Genel Kurulunun çalışma takvimine ilişkin grup önerisi kabul edildi.

İmar affında son dakika! Uzman isim peş peşe açıkladı! İmar barışının yıkımlardaki rolü ne?

10 ili etkileyen depremlerin ardından imar barışı konusu yeniden tartışmaya açıldı. İmar affında son dakika! Uzman isim peş peşe açıkladı! İmar barışının yıkımlardaki rolü ne?

İmar barışı bekleyenler dikkat! İmar affı geliyor mu? Şimdi bu son dakika detaylarına bakın! 2023 imar affı...

Yeni imar barışı için resmen nefesler tutuldu. İmar barışı bekleyenler dikkat! İmar affı geliyor mu? Şimdi bu son dakika detaylarına bakın! 2023 imar affı...

İmar barışında son dakika! 2023'te imar affı çıkacak mı? Hemen bu detaylara bakın!

İmar barışında son dakika... 2023'te imar affı çıkacak mı? İmar barışı bekleyenler, hemen bu detaylara bakın...

İmar affı 2023'te ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? İmar Barışı hakkında son detaylar...

Yeni yılın gelmesiyle birlikte gözler imar affına çevrildi. Peki, İmar affı 2023'te ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? İmar Barışı hakkında son detaylar...

İmar barışında son dakika! İmar affı ne zaman çıkacak? Hemen bakın!

İmar barışında son dakika... İmar affı ne zaman çıkacak? İmar barışı bekleyenler hemen bu detaylara bakın...

İmar barışı çıkacak mı? İmar affında son dakika! İmar barışı bekleyenler hemen bakın!

İmar barışı çıkacak mı sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki İmar barışı çıkacak mı? İşte İmar affında son dakika gelişmeleri...

İmar barışında şok gelişme! İmar affı bekleyenler hemen bakın! İmar affı çıkacak mı? 

Binlerce vatandaş imar barışı ile ilgili son dakika gelişmelerini merak ediyor. İmar barışı, meclise sunulan bir teklifle yeniden gündeme geldi. Peki imar barışı olacak mı? Yeni imar affı çıkacak mı? İşte ayrıntılar...

İmar barışında son dakika! İmar affı çıkacak mı? 

Binlerce kişi tarafından beklenen imar affı konusu uzun zamandır kamuoyunun gündeminde yer alıyor. İmar barışı bekleyenler de son durumu merak ediyor. Peki İmar affı çıkacak mı? İmar affı ne zaman çıkacak? 

İmar barışından faydalanmak için son günler!

İmar barışına başvuranların Yapı Kayıt Belgesi bedelini ödemeleri için verilen sürede son günlere yaklaşıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "Vatandaşlarımızı, hak kaybı yaşamamaları için bir an önce ödemelerini tamamlamaya ve belgelerini almaya davet ediyoruz" dedi..

İmar barışı ödemeleri için son 3 hafta!

İmar barışına başvuranların Yapı Kayıt Belgesi bedelini yatırma süresi 31 Aralık'ta sona erecek. Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Yüksel, "İmar barışında son ödeme tarihi 31 Aralık. Bu süreyi geçirenlerin belgesi iptal edilebilir" dedi...

İmar barışı son ödeme tarihi ne zaman?

Ülkemizde son dönem en fazla araştırılan konular arasında yer alan İmar Barışında başvuru süresnn ne zaman sona ereceği oldukça merak ediliyor. Peki imar barışında son gün ne zaman? İmar barışı hangi tarihe kadar uzatıldı? İşte merak edilen soruların yanıtları...

İmar barışında ilk taksit ödemesi için bugün son!

İmar barışından faydalanmak için başvuru yapanların Yapı Kayıt Belgesi bedelinin yüzde 25'ini yatırma süresi bu gece sona eriyor...

İmar Barışı son ödeme tarihi ne zaman?

Cumhurbaşkanlığı kararıyla imar barışı uygulamasında son başvuru tarihi 31 Aralık 2019 olarak belirlendi. Kamu bankaları hafta sonunda yoğunluk yaşanmaması için olacak.

İmar barışı son başvuru Haberi

İmar barışı son başvuru

31 Aralık 2017 tarihinden önce ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlarda bulunan tüm yapıları kapsayan imar barışı uygulamasına son başvuru Cumhurbaşkanlığı kararıyla 31 Aralık 2019 tarihi belirlendi.

Yapı Kayıt Belgesi için başvurmuş olanlar, bedelin en az yüzde 25’ini 31 Temmuz’a kadar, kalan kısmını ise 31 Aralık tarihine kadar taksitle yatırabilecek. Ülke genelinde 10 milyon 250 bin başvuru alınan imar barışı uygulamasına en fazla başvuru İstanbul'dan geldi. İzmir'de en fazla başvurunun geldiği illerden ikincisi. 

Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre, bu uygulamayla mülkiyet sorunu nedeniyle arsa gözüken yapıların, resmi olarak doğalgaz ve su bağlatamama gibi sıkıntıların önüne geçilecek. Ülkemizde 2017 yılından önce yapılmış ve bu durumda olan tüm binalar şehir, kat büyüklüğü, metrekare gibi herhangi bir şarta bakılmadan kapsam içerisinde...