28 / 03 / 2024

imar barışı tapu işlemleri

imar barışı tapu işlemleri

İmar barışına 31 Ekim 2018 tarihine kadar e-devlet üzerinden müracaat edilebiliyor. Peki, imar barışı sonrası tapu işlemleri nelerdir?

20 soruda tapuda imar barışı işlemleri!

Tapuda yapılacak imar barışı işlemleri, yapının türüne, aykırılık şekline, sahipliğine bağlı olarak değişebiliyor. İşte tapuda imar barışı işlemleri..

İzmir'de 20 yıl sonra imar barışıyla gelen tapu!

İzmir’de Burçoğlu ailesi, 1999’da müteahhit ile arazileri için kat karşılığı inşaat anlaşması yaptı. Ancak müteahhit kaçak kat çıkınca inşaata ruhsat verilmedi. Aile, imar barışı ile tapularını aldı.

Uşak'ta iskan ruhsatı ve imar barışı ödemeleri TBMM gündeminde!

Uşak'ta belediyenin iskan ruhsatı uygulamalarına ve imar barışında tapu dairelerine yapılacak ödemeler TBMM gündemine taşındı. CHP'li Yalım, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İmar barışında yüzde 100 katılım gerekli!

Kentsel dönüşümde olduğu gibi imar barışında da bazı hak sahipleri sürecin tıkanmasına neden oluyor. 20 daireli bir apartmanda 1 kişi hayır derse tapu verilmiyor. 

İmar barışı sonrası tapu işlemleri!

İmar barışına 31 Ekim 2018 tarihine kadar e-devlet üzerinden müracaat edilebiliyor. Peki, imar barışı sonrası tapu işlemleri nelerdir?

İmar barışına tapu sahibi mi başvuracak?

Mevzuata aykırı yapılan yapılar için imar barışına 31 Ekim 2018 tarihine kadar müracaat edilebiliyor. Peki, imar barışına tapu sahibi mi başvuracak?

İmar barışında Tapu Müdürlüklerince yapılacak işlemler!

İmar barışında aykırılığın tapuya da tescil edilmesi isteniyorsa tapu kadastro müdürlüklerine müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, imar barışında Tapu Müdürlüklerince yapılacak işlemler nelerdir?

İmar barışından kat mülkiyetine geçiş!

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan malikler, ayrıca bu yapıları için kat mülkiyeti de tesis ettirerek tapu alabiliyor. Peki, imar barışından kat mülkiyetine geçiş nasıl oluyor?

İmar barışında tapular nasıl alınacak?

İmar barışında isteyenler aboneliklerini alabilecek, isteyenler yapısı hakkında çıkan para veya yıkım cezasından kurtulabilecek. Yapı kayıt belgesi ile tapu da alınabilecek. Peki, imar barışında tapular nasıl alınacak?

İmar barışında ilk tapu verildi!

Kaçak yapıları kayıt altına almayı amaçlayan imar barışında ilk tapu verildi. Denizli’de Pamukkale ilçesinde yaşayan Mevlüt Öztürk, imar barışından yararlanarak Türkiye’de yasa kapsamında tapuyu alan ilk kişi oldu...

Tapu tahsis belgesi olanlar imar barışına başvurabilir mi?

İmar mevzuatına aykırı, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için imar barışına başvurulabiliyor. Peki, tapu tahsis belgesi olanlar imar barışına başvurabilir mi?

İmar barışıyla kat mülkiyetli tapu alınabilir!

İstanbul Zirve Yapı Denetim ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Cumhur Akpınar, imar barışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Tüm yapıların yasallık kazandırılacağını belirten Akpınar, İmar barışıyla kat mülkiyetli tapu alınabileceğini söyledi.

Varlık barışı ve imar barışında süre uzar mı?

Vergi barışı, varlık barışı ve imar barışı düzenlemeleri kapsayan seçimden önce Resmi Gazete'de yayımlanan ve Meclisten geçen mali af yasasındaki detaylar belli oldu. Peki, düzenlemelerde süre uzar mı? Sizler için araştırıldı...

Vatandaşların çoğu imar barışından habersiz!

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç , ‘imar barışı’nın detaylarından bahsetti. Genç, ''Başvuru süresinin dolmasına kısa bir süre kalmış olmasına rağmen vatandaşların çoğu imar barışı düzenlemesinin ne getirdiğinden habersiz'' dedi. 

imar barışı tapu işlemleri Haberi

imar barışı tapu işlemleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başvuruların 8 Haziran'da alınmaya başlandığı imar barışında, mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınıyor. İmar barışına müracaat ederek yapı kayıt belgesi alan malikler, bazı faydalardan yararlanabiliyor.

Bu belge ile abonelikler alınabildiği gibi, varsa para ve yıkım cezaları da sildirebiliyor. İsteyenler bu belgeyi aldıktan sonra tapu dairesinde kat mülkiyeti tesis ettirebiliyor. 

İmar barışı sonrası tapu dairesinde yapılacak işlemler ise 2018/12 Sayılı Genelge (Türk Vatandaşlığı Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik) kapsamında sıralanıyor.

İmar barışı sonrası tapu işlemleri

Zemin tespit tutanağı (Ek-1) ve eklerinin kadastro müdürlüğünce kontrolü yapılarak tapu müdürlüğüne intikali sağlandıktan sonra tapu müdürlüğüne; 

1- Kadastro Müdürlüğü tarafından gönderilen Yapı Kayıt Belgesi/Belgeleri, Zemin Tespit Tutanağı (Ek-1), LİHKAB/SHKMMB tarafından imar planlarında umumi hizmet alanlarına denk gelen alanların bulunduğunun tespit edilmesi halinde bu kısımların terk...