08 / 05 / 2024

imar barışı uyarıları

imar barışı uyarıları

Antalya valisi Münir Karaloğlu, 'İmar Barışı' kapsamında şehirleşme alanında birçok sorunun çözüldüğünü, bundan sonra turizm kentinde çarpık kentleşmeye izin vermeyeceklerini kaydetti.

İzmir'de imar barışından yararlanan yapılar meclis gündeminde!

İzmir'de imar barışından yararlanan yapılar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer,, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

 Uzungöl’de imar barışına aykırı yapıların yıkımı için bekleyiş sürüyor!

Trabzon’un Çaykara ilçesinde yer alan Uzungöl’deki imar barışına uygun olmayan yapıların yıkımı için son tarih 5 Ekim olarak belirlenmişti. Yapıların sahiplerinin binaları boşaltmaması üzerine yıkım gerçekleştirilemedi. Yıkım için bekleyiş sürüyor…

İmar barışında ilk taksit ödeme süresi yarın son!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen imar barışından faydalanmak için başvuran vatandaşların Yapı Kayıt Belgesi bedelinin yüzde 25'ini yatırma süresi yarın bitiyor...

İmar barışı için uydu merkezinin kapısını çaldılar!

Uydu teknolojilerinin sağladığı olanaklar doğal afetlerden tarımsal ürünlerin gelişimine kadar birçok alanda kullanılıyor. Son olarak "imar barışı" düzenlemesi uygulamalarında da uydu görüntülerinden yararlanıldı.

İmar barışı ödemeleri ne zaman sona eriyor?

Türkiye genelinde 31 Aralık 2017 tarihinden önce inşa edilmiş yapıların imara aykırılık ve iskan sorununu çözmesi amacıyla çıkarılan İmar Barışı’na başvuru 15 Haziran’da sona ermişti. Peki imar barışı ödemeleri ne zaman?

İmar barışı fırsatçıları uyduya takıldı!

Türkiye’nin akciğerleri olan ormanlık alanlara imar barışı fırsatçılarının göz diktiği ortaya çıktı. İzmir'in Buca ilçesinde uydu görüntüleriyle belirlenen talanın boyutu ise şaşkınlık yarattı.

İmar barışı başvuruları için nöbetçi bırakıldı!

İmara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması hedefiyle başlatılan imar barışı başvuruları bugün bitiyor. Edirne Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde başvurularda vatandaşa yardımcı olması amacıyla için nöbetçi memur görevlendirildi.

İmar barışında yanlış beyan uyarısı!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Faruk Çolak, imar barışı başvurularıyla ilgili "Henüz başvurmayanlar elini çabuk tutsun özellikle beyanını yanlış yapanlar bir an önce düzeltmek için harekete geçmeli'' dedi.

İmar barışı başvuruları için son 3 gün!

Türkiye genelindeki 13 milyon kaçak ve ruhsatsız yapıları kayıt altına almayı amaçlayan imar barışı uygulamasında başvurular için son 3 gün.

İmar barışından yaklaşık 10 milyon vatandaşımız faydalandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Bugüne kadar imar barışından yaklaşık 10 milyon vatandaşımız faydalandı. 19 milyarın üzerinde bir bedeli yatırdılar" dedi...

İmar barışında gelir nasıl artırılır?

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği imar barışı hakkında açıklamalar yaptı. İmar barışında gelir nasıl arttırılır? İşte yanıtı...

İmar barışında son iki hafta!

31 Aralık 2017 tarihinden önce mevzuata aykırı yapılmış yapıları kapsayan imar barışında sona gelindi. Başvurular 15 Haziran'da sona erecek. Peki başvuru tarihi yeniden uzatılır mı?

İmar barışında tarih tartışması!

Bakanlar Kurulu’nda alınan kararla birlikte 31 Aralık 2017 tarihinden önce imarsız yapıların kayıt altına alınarak inşa edilmiş, tamamen kaçak veya bir bölümü kaçak ev, işyeri, bina, kooperatif hak sahipleri yararlanabildiği imar barışında tarih tartışması başladı.

imar barışı uyarıları Haberi

imar barışı uyarıları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müfettişi Onur Şatıroğlu ve İbrahim Melih Doğanoğlu, 'İmar Barışı' çalışmaları hakkında bilgi vermek için Antalya valisi Münir Karaloğlu'nu ziyaret etti. Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, müfettişler, il genelinde izinsiz yapılaşmaya ilişkin suiistimallerin engellenmesi hususunda gerekli yasal tedbirlerin alınması açısından uydu fotoğrafları, arazi tespit çalışmaları ve ilgili Belediye Başkanlıkları eliyle tespit çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

İmar Barışına Yönelik Kanunun suistimal edildiği ve buna bağlı olarak 31 Aralık 2017'den sonra yapımına başlanan ve kanun şartlarını taşımayan binaların yıkılacağını belirten müfettişler, mülk sahiplerine ise Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından cezai işlem uygulanacağını belirtti.

Vali Münir Karaloğlu ise İmar Barışı kapsamında şehirleşme alanında birçok sorunun çözüldüğünü ancak bundan sonra aynı sorunların tekrar yaşanmasına ve bir turizm şehri olan Antalya'da çarpık...