27 / 04 / 2024

imar barışı uyarısı

imar barışı uyarısı

Sakarya Erenler Belediyesi, imar barışı uygulamasında faydalanmak isteyen bina sahiplerini uyardı. Belediye, vatandaşların mağdur olmaması için yapı kayıt belgelerini 31 Aralık 2018 tarihine kadar almaları duyurusunda bulundu.

Valiliklerden vatandaşlara imar barışı uyarısı!

Türkiye genelinde başlatılan İmar Barışı kapsamında uygulamayı fırsat bilen bazı vatandaşlar kaçak yapı inşaatlarına başladı. Valilik, konu ile ilgili vatandaşları uyaran bildiri yayınladı.

Yapı denetiminden geçmeyen binalara iskan veriliyor! İmar barışında sıkıntı var!

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisler Derneği Başkanı Nazmi Şahin, yapı denetiminden geçemeyen binaların imar barışından iskan aldığına dikkat çekti. İşte Nazmi Şahin'in o açıklamaları...

İmar barışıyla konuta çevrilen taşınmaza vergi sürprizi!

Dünya gazetesi yazarı Abdullah Tolu bugünkü yazısında imar barışıyla ilgili bir yazı kaleme aldı. İşte Tolu'nun o yazısı...

 Uzungöl’de imar barışına aykırı yapıların yıkımı için bekleyiş sürüyor!

Trabzon’un Çaykara ilçesinde yer alan Uzungöl’deki imar barışına uygun olmayan yapıların yıkımı için son tarih 5 Ekim olarak belirlenmişti. Yapıların sahiplerinin binaları boşaltmaması üzerine yıkım gerçekleştirilemedi. Yıkım için bekleyiş sürüyor…

İmar barışında ilk taksit ödeme süresi yarın son!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen imar barışından faydalanmak için başvuran vatandaşların Yapı Kayıt Belgesi bedelinin yüzde 25'ini yatırma süresi yarın bitiyor...

İmar barışında süre yıl sonuna kadar uzatılsın!

AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, imar barışı süresinin yıl sonuna kadar uzatılıp taksit kolaylığıyla imar barışından 30 milyar TL’lik hedefin yakalanabileceğini kaydediyor.

İSO Başkanı'ndan imar barışını uzatma çağrısı!

İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, imar barışı ödemeleri için uzatma ve taksitlendirme kolaylığı sağlanması çağrısında bulundu. 

İmar barışında yanlış beyan uyarısı!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Faruk Çolak, imar barışı başvurularıyla ilgili "Henüz başvurmayanlar elini çabuk tutsun özellikle beyanını yanlış yapanlar bir an önce düzeltmek için harekete geçmeli'' dedi.

İmar barışı yeniden uzatılmalı!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, imar barışında sürenin yıl sonuna kadar uzatılmasını talep etti. Palandöken, uygulama sayesinde imar sorunlarının çözüldüğünü ve ekonomiye katkı sağlandığını söyledi...

Dikkat! İmar barışında süre daralıyor!

Türkiye'de 13 milyon kaçak yapının kayıt altına alınmasını amaçlayan imar barışı uygulamasına başvurular devam ediyor. Uygulama kapsamında başvurular 15 Haziran tarihine kadar alınacak. 

Şırnak'ta imar barışıyla yaklaşık 26 bin kişinin sıkıntısı çözüldü!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, imar barışıyla yaklaşık 26 bin kişinin sıkıntısını çözdüklerini söyledi...

Gökhan Çeliktürk'ten imar barışı uyarısı!

İstanbul Kartal'da 8 katlı binanın çökmesinin ardından gözler Türkiye'deki eski binalara çevrildi. Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk bazı uyarılarda bulundu. 

İmar barışına başvuran bağımsız bölüm sayısı 9,7 milyon oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bugüne kadar imar barışına başvuran bağımsız bölüm sayısı 9 milyon 687 bin." dedi..

Antalya’da imar barışı kapsamında 1 milyar lira toplandı!

Antalya’da imar barışı kapsamında verilen Yapı Kayıt Belgesi sayısı 140 bini aşarken, alınan ödeme tutarı ise 1 milyar liraya kadar ulaştı. İlçelerde ilk sırada Manavgat yer aldı.

imar barışı uyarısı Haberi

imar barışı uyarısı

Sakarya Erenler Belediyesi, imar barışından faydalanmak isteyen vatandaşların mağdur olmaması için yapı kayıt belgelerini 31 Aralık 2018 tarihine kadar almaları konusunda uyardı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habre göre, Erenler Belediyesi tarafından vatandaşlara yapılan duyuruda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından vatandaşların devletle ihtilaflı durumunun ortadan kaldırılması, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılması hedefiyle hayata geçirilen İmar Barışı yasası ile iskanı olmayan binalara iskan yerine geçen yapı kayıt belgesi e-devlet üzerinden bina sahibi tarafından başvuru yapılıp harcını yatırmak kaydıyla verildiği ifade edildi.

Yapı kayıt belgesinin iş yeri açma ruhsatı elektrik su ve doğal gaz aboneliklerinin yapılması için gerekli olduğu belirtilen duyurda, bina sahiplerinin ve kiracı iş yerlerinin mağdur olmamaları için 31 Aralık 2018...