29 / 03 / 2024

imar barışı uzatıldı mı

imar barışı uzatıldı mı

Cumhurbaşkanlığı kararıyla imar barışı uygulamasında son başvuru tarihi 31 Aralık 2019 olarak belirlendi. Kamu bankaları hafta sonunda yoğunluk yaşanmaması için olacak.

İmar barışında çifte talep!

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, "İmar barışında ödeme süresinin uzatılması ve taksitlendirme imkanı sağlanması faydalı olacaktır" açıklamasında bulundu.

İmar barışına İzmir'den rekor başvuru!

İMDER Yönetim Kurulu Başkanı İslam Yıldırım, İzmir'de yaşayanların, nüfus oranına göre İstanbul ve Ankara'dan daha çok başvuru yaptığını açıkladı.

İmar barışında turizmci sevinci!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkanı Oya Narin, imar affı, tahsis süresinin uzatılması, turizm tanıtma fonu gibi gündeme dair konularda önemli açıklamalarda bulundu.

İmar barışı resmen uzatıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürürlüğe koyulan ''İmar Barışı'' uygulamasında başvurular uzatıldı. Karar, Resmi Gazetesi'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

İmar barışı 6 ay daha uzatıldı!

9 milyon 500 bin vatandaşın yararlandığı imar barışı başvuruları bugün sona eriyordu. Ancak gelen son dakika bilgisine göre, başvurular 6 ay daha uzatıldı...

Üç kamu bankası hafta sonu da imar barışı ödemelerini alacak!

Üç kamu bankası, imar barışı başvurularına ilişkin ortak bir açıklama yayınladı. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank hafta sonu da imar barışı ödemelerini alacak.

9 milyon 500 bin kişi imar barışından yararlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, imar barışı uygulamasına bugüne 9 milyon 500 bin kişinin başvurduğunu açıkladı. Bakan Kurum, ''31 Aralık'ta süreç tamamlanıyor'' diye konuştu.

İmar barışına 14 milyon başvuru bekleniyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan imar barışı uygulamasında başvuru süresi 31 Aralık'a uzatıldı. Yaklaşık 8 milyon 150 bin kişinin başvuru yaptığı uygulamaya başvuruların 14 milyona ulaşması bekleniyor.

Trabzon'da imar barışında yalan beyanda bulunanlar yandı!

Başvuruları 31 Aralık'a uzatılan imar barışına başvurular devam ediyor. Trabzon'da imar barışında yalan beyanda bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacak.

Adana'da emlakçılara imar barışı anlatıldı!

Adana'da "İmar Barışı ve Getirdikleri" konulu toplantı gerçekleştirildi. İmar barışı toplantısı Adana Emlakçılar Esnaf Odası tarafından ATO konferans salonunda gerçekleştirildi. 

İmar barışı uzatıldı mı? İşte son durum!

8 Haziran'da başlayan imar barışı başvurularında son başvuru gününü uzatılacağı gündemde. Peki, imar barışı uzatıldı mı? İşte son durum...

İmar barışı süresi uzatıldı! İşte yeni tarih!

İmar barışı başvuru süresinin uzatılmasını bekleyen vatanşdaşlara müjde Bakanlıktan geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum imar barışı süresinin uzatıldığını açıkladı..

İmar barışı uzatıldı mı?

İmar barışı başvurularında son tarih yaklaştıkça, bu sürenin uzatılıp uzatılmayacağı merak ediliyor. Peki, imar barışı uzatıldı mı? İmar barışı süresi uzatılacak mı?

İmar barışı başvuru süresi uzatıldı mı?

İmar barışı kapsamında 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için Yapı Kayıt Belgesi alınabiliyor. Peki, başvurular ne zamana kadar yapılabiliyor? İmar barışı başvuru süresi uzatıldı mı?

YKS ulaşım ve barınma desteği başvuruları uzatıldı! Deprem bölgesinden sınava girecekler bu tarihi kaçırmayın! 

Deprem bölgesinden 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2023-YKS) başvuran adaylara sunulacak  ulaşım ve barınma desteği başvuruları resmen uzatıldı. Peki YKS ulaşım ve barınma desteği başvuruları ne zaman sona erecek? 

İmar affında son dakika! Uzman isim peş peşe açıkladı! İmar barışının yıkımlardaki rolü ne?

10 ili etkileyen depremlerin ardından imar barışı konusu yeniden tartışmaya açıldı. İmar affında son dakika! Uzman isim peş peşe açıkladı! İmar barışının yıkımlardaki rolü ne?

2023 imar barışı olacak mı? 2023 yılında imar affı var mı? İmar affı uzatıldı mı?

İmar barışına dair pek çok soru sorulmaktadır. Özellikle yeni yıla girerken bu soruların sayısı artmaktadır. İşte İmar affına dair detaylar!

Bursa Yıldırım'daki imar barışı kentsel dönüşümü nasıl etkiledi?

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Albayrak, "Yıldırım'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına en büyük darbeyi imar barışı vurdu" dedi.

İmar barışı ile 7.2 milyon kaçak yapı ruhsatlandırıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen imar barışı kapsamında  7.2 milyon kaçak bağımsız yapıya ruhsat verildiği ortaya çıktı. İmar affı için yapılan 3 milyon başvurudan ise 25 milyar TL gelir elde edildi. 

Sayıştay: İmar barışında uydu görüntüsü doğru sonuç vermez!

10 milyon 79 bin vatandaşın yararlandığı imar barışı ile ilgili Sayıştay tarafından yayınlanan raporda, imar barışında uydu görüntüleri için ortofoto ya da Google Earth gibi programların kullanıldığını ve bu programların doğru sonuç vermediği belirlendi.  

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Van'da bazı alanlarda verilen imar yetkisi 1 yıl uzatıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Van'da depremden sonra verilen, bazı alanlarda imar planları ile her türlü arazi ve arsa düzenlemeleri yapma, yaptırma ve onaylama yetkisi 1 sene uzatıldı.

İmar Barışı'na en çok başvuru Beykoz'dan yapıldı!

İstanbul’da imar Barışı'na en çok başvuru yapılan ilçe Beykoz oldu. Beykoz’da 35 binin üzerinde kişi başvuruda bulundu.

İmar barışında 7 milyon 436 bin 354 bağımsız bölüm için başvuru yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2018'de hayata geçirilen imar barışı uygulaması kapsamında, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılaşmaya gidilen 7 milyon 436 bin 354 bağımsız bölüm için başvuru yapıldığını açıkladı...

İmar barışı, rant olarak görülmemeli! 

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Mustafa Balbay, bugünkü yazısında imar barışı için kaçak yapılardan toplanan paraların rant olarak görüldüğünü anlattı...

İzmit'te imar barışı ile 85 bin TL'lik ceza kaldırıldı!

İzmit Belediye Encümeni Cem Güler başkanlığında toplandı. 27 gündem maddesini karara bağlanırken imar barışından faydalanan 12 kişinin toplam 85 bin 220 TL’lik para cezası kaldırıldı...

İmar barışı uzayacak mı? 2020 yılında imar barışı olacak mı?

İmar barışı uzatılacak mı sorusu, kendilerine verilen süreçte bu imkandan yararlanamayan vatandaşların araştırdığı konu oldu. Peki, imar barışı uzayacak mı? İşte, 2020 yılında imar barışının olup olmayacağıyla ilgili tüm merak edilenler...

İmar barışından elde edilen toplam gelir 23.5 milyar lira!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada imar barışı kapsamında 3 milyon 599 bin 867 adet yapı kayıt belgesi başvurusu yapıldığını ve toplamda 23 milyar 523 milyon 609 bin 133 lira ödeme alındığını söyledi.

imar barışı uzatıldı mı Haberi

imar barışı uzatıldı mı

31 Aralık 2017 tarihinden önce ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlarda bulunan tüm yapıları kapsayan imar barışı uygulamasına son başvuru Cumhurbaşkanlığı kararıyla 31 Aralık 2019 tarihi belirlendi.

Yapı Kayıt Belgesi için başvurmuş olanlar, bedelin en az yüzde 25’ini 31 Temmuz’a kadar, kalan kısmını ise 31 Aralık tarihine kadar taksitle yatırabilecek. Ülke genelinde 10 milyon 250 bin başvuru alınan imar barışı uygulamasına en fazla başvuru İstanbul'dan geldi. İzmir'de en fazla başvurunun geldiği illerden ikincisi. 

Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre, bu uygulamayla mülkiyet sorunu nedeniyle arsa gözüken yapıların, resmi olarak doğalgaz ve su bağlatamama gibi sıkıntıların önüne geçilecek. Ülkemizde 2017 yılından önce yapılmış ve bu durumda olan tüm binalar şehir, kat büyüklüğü, metrekare gibi herhangi bir şarta bakılmadan kapsam içerisinde...