25 / 04 / 2024

İmar barışı uzatılır mı

İmar barışı uzatılır mı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "15 Haziran'da imar barışına başvuru süresi tamamlanıyor. Herhangi bir uzatma şu an için söz konusu değil." dedi...

İmar barışından 19 milyar liralık kaynak!

Türkiye genelindeki 13 milyon konutun imar ve iskân sorununu çözecek olan İmar Barışı'na başvurular 15 Haziran'da bitiyor...

İmar affı nedir? Neden yapılır ve avantajları nelerdir?

3194 sayılı İmar Kanunu'nda gerçekleştirilen düzenleme, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı inşa edilen yapıların kayıt altına alınmasını sağlayarak devlet ile vatandaş arasında uzlaşmayı amaçlayan bir uygulamadır. Peki imar affı neden yapılır ve yapı sahiplerine ne kazandırır?

Kira sözleşmesi uzatılır mı? Nasıl Uzatılır? 

Kira sözleşmesi uzatma süreci belirli adımları kapsadığı için ev sahibi ve kiracılar tarafından iyi bir şekilde anlaşılması gereken bir konudur. Peki kira sözleşmesi nasıl uzatılır ve süreci nasıl işler? İşte kira sözleşmesinin uzatılma süreciyle ilgili önemli detaylar…

İstanbul'daki konut kiraları 4 yılda yüzde 707 yükseldi: Konut sorunu nasıl çözülür? 

CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, barınma krizinin İstanbul başta olacak şekilde tüm kentlerde etkili olduğuna dikkat çekerek, İstanbul'daki konut kiralarının 4 yılda yüzde 707 yükseldiğini belirtti. Peki konut sorunu nasıl çözülür?

YKS ulaşım desteği ne kadar? Depremzedelere YKS ulaşım ve barınma desteği başvuru 2023! Nasıl başvuru yapılır?

'YKS ulaşım desteği başvuruları başladı mı, şartları neler, başvurusu nasıl yapılır?' sorularının yanıtları binlerce öğrenci tarafından araştırılıyor.  Peki YKS ulaşım barınma desteği ne kadar? Depremzedelere YKS ulaşım ve barınma desteği başvuruları nasıl yapılır 2023?

Kirada yüzde 25 zam sınırı uzatılırsa fiyatlar düşer mi? Uzman isim tek tek açıkladı!

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, kirada yüzde 25 zam sınırı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki kirada yüzde 25 zam sınırı uzatılırsa fiyatlar düşer mi? 

Tarlaya ev yapılır mı 2021?

İmar hukukuna göre ev, ancak imarlı olan arsalar üzerinde inşa edilebiliyor. Peki tarlaya ev yapılır mı 2021? İşte tüm merak edilenler...

Online olarak imar barışı ödemesi nasıl yapılır? 

İmar barışı ödemeleri online olarak kolay bir şekilde yapılabiliyor. Bu ödemeler anlaşmalı bankalar üzerinden kolay bir şekilde yapılıyor. İşte online olarak imar barışı ödeme adımları...

Barış Kılıçarslan'dan Gayrimenkulde Değişimi Yakalamak eğitimi!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa, online eğitimlerini sürdürüyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınının etkilerini ve önümüzdeki dönemlerde hayatımıza nasıl yansıyacağını 30 Nisan tarihinde Barış Kılıçarslan online eğitimle anlatacak.

İmar barışına aykırı 4 bin 333 kaçak yapıdan 519'u yıkıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca korunan alanlarda yapılan denetimlerde tespit edilen "İmar Barışı"na aykırı 4 bin 333 kaçak yapıdan şimdiye kadar 519'u yıkıldı.

İmar barışı uzayacak mı? 2020 yılında imar barışı olacak mı?

İmar barışı uzatılacak mı sorusu, kendilerine verilen süreçte bu imkandan yararlanamayan vatandaşların araştırdığı konu oldu. Peki, imar barışı uzayacak mı? İşte, 2020 yılında imar barışının olup olmayacağıyla ilgili tüm merak edilenler...

Uzungöl'de yanlışlıkla yıkıldığını iddia edilen bina kaçak çıktı!

Trabzon'un Çaykara ilçesindeki turizm merkezi Uzungöl'de, 'İmar Barışı'na aykırı 95 yapının yıkımı sırasında, sahibinin yanlışlıkla yıkıldığını iddia ettiği 2 katlı binanın da kaçak olduğu ortaya çıktı.

İmar barışına aykırı 4 bin kaçak yapı tespit edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından özel çevre koruma bölgelerinde ve doğal sit alanlarında imar barışına aykırı 3 bin 956 yapı belirlendi. Bu yapılardan 423'ü yıkılırken, bin 278'i için suç duyurusu yapıldı.

KDV indirimi uzatılırsa mobilyacılar için bayram olacak!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Mustafa Balcı, 'Hükümet kararıyla KDV indirimi uzatılırsa mobilyacı için işte o zaman gerçekten bayram sonrası yeniden bayram olacaktır' dedi.

İmar barışı uzatılır mı Haberi

İmar barışı uzatılır mı

Türkiye Belediyeler Birliğinin Meclis Toplantısı'nın ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, imar barışına ilişkin son bilgileri paylaştı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kurum, imar barışının uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin soru üzerine, "İmar barışı vatandaşımızın mülkiyet problemlerini yine elektrik, su, doğal gazla alakalı alamadıkları hizmetleri almaları açısından yapılmış bir düzenleme ve 31 Aralık 2017 tarihine kadar yapılmış yapılarımızı ilgilendiriyor. Başvurumuzu biliyorsunuz daha önce gelen talepler doğrultusunda iki kez uzattık. Son başvuru tarihimiz 2 gün sonra. 15 Haziran 2019 tarihinde imar barışına başvuru süresi tamamlanıyor. Herhangi bir uzatma şu an için söz konusu değil." değerlendirmesini yaptı.

 "10 milyon kişi imar barışından faydalandı"

Bu süreçte imar barışından yaklaşık 10 milyon 79 bin vatandaşın yararlandığına işaret eden Bakan Kurum, en...