25 / 04 / 2024

İmar barışına kriter

İmar barışına kriter

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz Kartal’da çöken binaya dair detayları anlattı. Öz, ''Bu tarzda binalardan yüzlerce var. Olası bir İstanbul depreminde çok daha büyük felaketler yaşanabilir.'' dedi.

İzmir’de 2018'de 811 bin 453 kaçak yapı imar barışına başvurdu!

6.9’luk depremle sarsılan İzmir’de 2018 yılındaki “İmar Barışı”na rekor düzeyde başvuru yapılmıştu. Toplam 811 bin 453 başvurunun yapıldığı İzmir, nüfusa oranlandığında Türkiye’nin en yüksek kaçak yapı başvurusu yapılan kenti olmuştu.  

İmar barışına aykırı 4 bin 333 kaçak yapıdan 519'u yıkıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca korunan alanlarda yapılan denetimlerde tespit edilen "İmar Barışı"na aykırı 4 bin 333 kaçak yapıdan şimdiye kadar 519'u yıkıldı.

İmar barışına 10 milyon 300 bin bağımsız birim başvurusu yapıldı!

İmar barışına 10 milyon 300 bin bağımsız birimin başvurusu yapıldı. İmar barışı uygulamasından  aklaşık 24 milyar lira yapı kayıt belgesi bedeli tahsil edildi...

İmar barışına 10 milyon 250 bin başvuru geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "İmar barışı başvuru süremiz 15 Haziran'da doldu. Ödeme süremiz de 30 Haziran 2019 tarihinde tamamlanıyor. Bugüne kadar imar barışına 10 milyon 250 bin vatandaşımız başvurdu" dedi...

Düzce’de imar barışına 19 bin 146 kişi başvurdu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2018 yılının Haziran ayında başlatılan ve 15 Haziran 2019 yılında sona eren İmar barışı uygulamasına Düzce’den 19 bin 146 başvuru geldi.

Aydın’da imar barışına talep patlaması!

Bugün başvuru süresi dolacak olan İmar Barışı’na Aydın’da taleplerdeki yoğunluk artış göstererek sürüyor.

İmar barışına Sarıyer'de başvuranların oranı yüzde 73!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "İmar barışına Sarıyer'de başvuranların oranı yüzde 73. Sarıyerliler, şunu çok iyi bilmeli, yapı kayıt belgesini alan Sarıyerli kardeşlerim artık 'Evim yıkılacak, evimden olacağım.' endişesi taşımasın" dedi...

İmar barışına 17 buçuk milyar TL yatırıldı!

Milyonlarca konutun imar ve iskan sorunu çözmek adına başlatılan imar barışına başvurular devam ediyor. İmar barışına 10 milyon başvuru geldi bu kapsamda 17 buçuk milyar bedel yatırıldı. 

İmar barışına e-devlet üzerinden nasıl başvurulur?

Yaklaşık 13 milyon yapının imar ve ruhsat sıkıntısı bulunuyor. İmar barışı ile bu sorunun ortadan kaldırılması hedefleniyor. İşte, imar barışına e-devlet üzerinden başvuru adımları... 

İmar barışına taksitlendirme gelecek mi?

İmar barışı uygulaması başladığında beri birikimi olmayan vatandaşların en çok sorduğu husus "imar barışına taksitlendirme gelecek mi" sorusu oldu...

İmar barışına rekor başvuru İzmir'den!

İmar barışı uygulamasına İzmir'den rekor başvuru geldi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak son verileri açıkladı. Albayrak, “Yaklaşık 1 milyon 500 bin başvuru alındı. Devletin kasasına 1 milyar 867 milyon lira girdi” diye konuştu.

TEB’den imar barışına özel kredi desteği!

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ‘İmar Barışı’ kampanyasına katılmak isteyen ancak nakit sıkıntısı çeken vatandaşlar için yüzde 1.99’dan başlayan faiz oranlarıyla kredi verecek.

İmar barışına en çok başvuru İzmir'den geldi!

İmar Barışı’nda Türkiye’nin en fazla başvuru yapılan kenti İzmir oldu. Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürü Selahattin Varan, “İzmir’deki başvurulardan devletin kasasına 1 milyar 25 milyon lira para girdi” dedi.

İmar barışına kriter Haberi

İmar barışına kriter

Kartal’da çöken binaya dair detayları Milliyet’ten Eren Aka'ya anlatan Belediye Başkanı Altınok Öz, “Bu tarzda binalardan yüzlerce var. Olası bir İstanbul depreminde çok daha büyük felaketler yaşanabilir. Acil önlem alınması gerekiyor” diye açıklama yaptı. 

1-)  Kartal’da çöken ve 21 vatandaşın yaşamını yitirmesine sebep olan binaya dair neler söylersiniz?

21 vatandaşımızı kaybetmiş olmanın derin acısını ve üzüntüsünü yaşıyoruz. Söz konusu bina toplam altı kat (zemin+5 kat) olarak ruhsatlandırılmışken, projeye iki kat daha ruhsatsız ilave yapılmış ve bu katlarda oluşan dört adet daireye de hak sahipleri tarafından 1998 yılında vergi beyanında bulunulmuş. Binanın imar arşiv dosyası incelendiğinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun ilgili 32. ve 42. maddelerine göre ruhsatsız iki kat ve dört daire ile ilgili herhangi bir yıkım tutanağı veya para cezası uygulanmadığı...