24 / 04 / 2024

İmar değeri artışı

İmar değeri artışı

11. Kalkınma Planı’nda önceliklerinden birinin yurtiçi tasarrufları arttırmak olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ''Konut alımlarının cazibesi azaltılacak, imar değeri artışlarından kamu pay alacak” dedi.

Türk dizilerinin yurt dışında değeri artıyor: Bölüm başına 100 bin dolar

Türk dizilerinin başarısı dünya pazarında da oldukça değerli bir konuma geldi. Eskiden 600 dolara ihraç edilen Türk dizileri için artık bölüm başına 100 bin dolar isteniyor. İşte detaylar...

Akfen GYO'nun gayrimenkullerinin değeri yüzde 36 arttı!

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın gayrimenkullerinin değeri yüzde 36 artış gösterdi. İşte detaylar...

Bitcoin'in piyasa değeri artıyor! Son 1 yılın zirvesine yaklaştı!

Bitcoin'in 1 Ocak 2022 tarihindeki piyasa değeri 883,89 milyar dolarken, Ethereum'un aynı anda 442,76 milyar dolar seviyesinde kaydedilmişti. Bitcoin'in piyasa değeri artmaya başladı ve son 1 yılın zirvesine yakınlaştı...

İkinci el otomobil markaları içinde değeri en çok artan model belli oldu

Sıfır ortomobil fiyatlarındaki artışlar tüketicinin ikinci el otomobillere rağbet göstermesine neden oldu. Pazarda geçtiğimiz ay bir otomobilin değeri bir önceki aya göre yüzde 30'a yakın arttı. Peki ikinci elde değeri en çok artan model hangisi oldu? İşte detaylar...

Türkiye'deki gayrimenkullerin değeri artıyor!

Al-Daar Investments Türkiye Temsilcisi Halit Sönmez, yabancıya konut satışlarını değerlendirdi. 2021'in sonuna kadar vatandaşlık alma programlarının etkisiyle yabancıya satışlarda rekor kırılacağını belirten Sönmez, geçen seneye göre yurt içi satış artışının yüzde 13 oranına ulaştığını belirtti.

Deniz kenarı satılık evlerin değeri artıyor!

Türkiye’nin uzman emlak platformu Hürriyet Emlak’ın ülke genelini ele alarak hazırladığı Mart 2021 Emlak Endeksi verileri açıklandı. Açıklanan verilere göre; Türkiye genelinde deniz kenarında satılığa çıkan dairelerin değerinde artış yaşandı.

Özderici GYO'nun dava değeri 2.4 milyon TL artırıldı!

Özderici GYO'nun İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi 2020/411 Esas dosyasında dava değeri ıslah yoluyla 2 milyon 477 bin 452,88 TL tutarında artırıldı.

İmar planı değişikliğinde Değer Artış Payı nasıl uygulanacak?

Değer Artış Payı (DAP) İmar Kanunu’na eklenen ek 8. Maddede “taşınmaz maliklerinin tamamının talebi üzerine ada bazında yapılacak imar planı değişikliği sonucunda değerinde artış olan arsanın artan değeri” olarak belirtiliyor. Peki nasıl işliyor değer artış payı uygulaması?

Değer artışı vergisi neleri kapsıyor?

İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmelik ile yeni dönem başladı. Artık, gayrimenkul sahibinin devlete değer artışı için vergi ödemesi zorunlu oldu. Peki değer artış payının kapsamı nedir, değer artış payına konu olmayan alanlar ve işlemler nedir? İşte detaylar...

Değeri artan gayrimenkullerin vergisi de artacak!

Geçtiğimiz günlerde resmi gazetede yayınlanan yönetmeliğe göre bundan sonra imar planı değişikliği nedeniyle değeri artan gayrimenkuller için artık değer artışı vergisi ödenecek. Lüks Konut Uzmanı Sühran Aras, yeni yönetmeliğe ilişkin bilgi verdi.

Değer artışı vergisi hangi durumlarda ödenir?

İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmelik ile yeni dönem başladı. Artık, gayrimenkul sahibinin devlete değer artışı için vergi ödemesi zorunlu. Peki değer artışı vergisi hangi durumlarda ödenir?

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Değer artış payı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkullerin değer artışı, normalde satıştan sonra vergilendiriliyor ve alış ile satış değeri arasındaki kazanç üzerinden gelir vergisi alınıyor. Peki arsalar için değer artışı vergisi nasıl hesaplanır?

İmar planı değişikliğinde değer artışı nasıl hesaplanır?

İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmeliği ile yeni dönem başladı. Artık, gayrimenkul sahibi imar planının değiştirilmesini isterse, devlete değer artış payı ödeyecek. Peki imar planı değişiklinde değer artışı nasıl hesaplanır? İşte detaylar...

İmar değeri artışı Haberi

İmar değeri artışı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 11. Kalkınma Planı’nda önceliklerinden birinin yurtiçi tasarrufları arttırmak olduğunu ifade ederek, “2023’e kadar tasarrufların yüzde 30.3’e çıkarılmasını hedefledik. Bunun büyük kısmı özel kesimden sağlanacak. Bunun için özel birikim hesaplarına teşvik uygulanacak, ikinci ve sonraki konut alımlarının cazibesi azaltılacak, imar değeri artışlarından kamu pay alacak” dedi.

Hürriyet Gazetesi'nden Hacer Boyacıoğlu'nun haberine göre; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 11. Kalkınma planı dönemini anlattı. Komisyonda vekillerin sorularını yanıtlayan Oktay, 2023 yılı sonuna kadar tasarrufların artırılmasının amaçlandığını kaydetti. Plan dönemi sonunda yurtiçi tasarrufların yüzde 30.3’e çıkarılmasının amaçlandığını söyleyen Oktay şu açıklamalarda bulundu: “ Bunun 27.9 puanı özel kesimden, 2.4 puanı ise kamu kesimi tasarruflarından sağlanacak. Bunun için bireysel emeklilik sistemi katılımcı sayısı, sistemde kalış süresi ve fon...