20 / 04 / 2024

imar işlemleri masrafları

imar işlemleri masrafları

İmar mevzuatı kapsamında yapılacak işlemlerde alınacak masraflar İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklanıyor. Peki, 2014 yılında uygulanacak ücret tarifeleri kapsamında proje tadilatı masrafı ne kadar? İşte yanıtı..

Kayseri Melikgazi'de imar işlemleri Whatsapp'ta!

Kayseri Melikgazi Belediyesi, daha önce kurduğu whatsapp ihbar hattından imar işlemleri için de hizmet verecek.

Çankaya Belediyesi'nden ruhsat ve imar işlemi kolaylığı!

Çankaya Belediyesi’nin Hoş Geldiniz Masası’nda iş yeri açma, ruhsat başvurusu, emlak rayiç değeri ödeme, sicil birleştirme, borç ödeme, borcu yoktur belgesi alma, imar başvurusu ve imar durum bilgisi alma işlemleri kısa sürede gerçekleşti.

İmar barışı sonrası tapu işlemleri!

İmar barışına 31 Ekim 2018 tarihine kadar e-devlet üzerinden müracaat edilebiliyor. Peki, imar barışı sonrası tapu işlemleri nelerdir?

20 soruda tapuda imar barışı işlemleri!

Tapuda yapılacak imar barışı işlemleri, yapının türüne, aykırılık şekline, sahipliğine bağlı olarak değişebiliyor. İşte tapuda imar barışı işlemleri..

İmar barışı e devlet başvuru işlemleri!

8 Haziran'da başlayan imar barışı başvuruları 31 Ekim 2018 tarihine kadar devam edecek. İşte imar barışı e devlet başvuru işlemleri...

23 adımda imar affı 2018 başvuru işlemleri!

İmar affından yararlanmak isteyenlerin müracaat alımları bugün başladı. İşte 23 adımda imar affı 2018 başvuru işlemleri..

İmar barışı kayıt işlemleri nasıl yapılacak?

İmar barışı kayıt işlemleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının e-Devlet kapısındaki “İmar Barışı Kayıt Başvurusu ve Sorgulaması” linki üzerinden, yapı maliklerinden herhangi birisi tarafından yapılabilecek. 

İmar barışı başvuru işlemleri 2018!

İmar barışı başvuruları yarın itibariyle başlıyor. İmar barışına 31 Ekim 2018 tarihine kadar başvurulabilecek. Peki, imar barışına nasıl başvurulacak? İşte imar barışı başvuru işlemleri 2018..

Sultangazi'deki yeni imar planı işlemleri mecliste!

Sultangazi'de yapılan parsel değişikliği ve yeni imar planı işlemleri TBMM gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Konut kredisi dosya masrafı iadesi 2017 işlemleri!

Tüketiciden ne için alındığı bilinmeyen konut kredisi dosya masrafları Yargıtay kararı gereğince iade ediliyor. İşte konut kredisi dosya masrafı iadesi 2017 işlemleri..

Konak'ta imar işlemleri durdu!

Konak Belediyesi’nin Gültepe ve Kemeraltı’nda çalışmalarını başlattığı yeni planlama süreci nedeniyle tüm imar işlemleri durduruldu. Belediye, yasa kapsamında riskli yapı ilan edilmesi çalışmalarının da sonlandırılmasını istedi.

İnşaat ruhsat işlemleri!

Bir arsa üzerinde bina inşa edilebilmesi için öncelikle imar durumu doğrultusunda mimari proje hazırlanıyor. Hazırlanan bu proje için belediyeden inşaat ruhsatının alınması gerekiyor. İşte inşaat ruhsat işlemleri...

Kartepe Köseköy Sanayi Bölgesi şuyulandırma işlemleri askıya alındı!

Kartepe Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nce hazırlanan Köseköy Sanayi Bölgesi şuyulandırma işlemleri askıya asıldı. Kartepe Belediyesi şuyulandırma çalışmaları kapsamında mahallelerdeki imar uygulamaları aralıksız sürüyor.

imar işlemleri masrafları Haberi

imar işlemleri masrafları

Proje tadilatı masrafı!

İmar mevzuatı kapsamında yapılacak işlemlerde alınacak masraflar İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklanıyor. 2014 yılında uygulanacak ücret tarifeleri kapsamında proje tadilatı masrafı ne kadar?


İmar Müdürlüğü

2014 yılında uygulanacak ücret tarifeleri


1.2. Tadilat Ruhsatına İlişkin Ücretler

Tadilat ruhsatına ilişkin ücretler; tadilat yapılan bağımsız bölüm yapı inşaat alanının beher metrekaresi için, yeni yapı ruhsatına ilişkin ücretlerin yarısı kadar alınacaktır.


Alınan bu ücret 1.1. maddesindeki tüm kalemleri kapsamaktadır. Ayrıca tadilat ruhsat aşamasında, belirlenen bu ücretten başka ücret alınmayacaktır.


1.1. Yeni Yapı Ruhsatı Alınmasına İlişkin Ücretler

Ruhsat aşamasında alınması gerekli tüm ücretler tek kalemde belirlenmiş olup, toplam yapı inşaat alanı üzerinden hesaplanacaktır. Bu ücret önceki tarifelerde ayrı kalemler halinde alınan;


Teknik Eleman Ücreti

İmar Durumu Belge Ücreti

Mimari Proje Onay Ücreti

Statik Proje Onay Ücreti

Zemin Etüt Onay Ücreti

Makine - Elektrik-Isı Yalıtım-Tesisat Proje...