20 / 04 / 2024

imar nasıl yapılır

imar nasıl yapılır

Mimarlık ve imarın birbiriyle bütün oluşunu ve ayrılamaz olduğunu bu yazısında anlatan yazar Mehmet Çelikel mimar ve imarın hayal gücüne dayalı bir etken olduğunu savunuyor.

Tapuda tevhit işlemi nedir? Tapuda tevhit nasıl yapılır?

Arsa satış ve imar prosedürlerinde sıkça karşı karşıya geldiğimiz tapuda tevhid işlemi gerekli ve zorunlu olan bir uygulama olarak biliniyor. Peki, Tapuda tevhit işlemi nedir? Tapuda tevhit nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

İmar durumu sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Arsa sahiplerinin yakından ilgilendiği imar sorgulamaları sıkça araştırılan konulardan biri oluyor. Peki, arsaların imar sorgulamaları nasıl yapılır? İste detaylar...

Yapı kayıt belgesi bedeli nasıl hesaplanır? 

İmar mevzuatına ve ruhsata aykırı yapılara verilecek yapı kayıt belgesiyle vatandaşların imar sorunu çözülüyor. Peki yapı kayıt belgesi bedeli nasıl hesaplanır? 

İmar barışı başvurusu nasıl yapılır? 

İmar barışından yararlanabilmek için e-devlet sistemi üzerinden yapı kayıt belgesi başvuru formunun doldurulması gerekiyor. Peki yapı kayıt belgesi formu nasıl doldurulur? İşte imar barışı başvurusunun adımları...

İmar barışı hesaplaması nasıl yapılır?

Milyonlarca vatandaşın imar sorunu çözecek olan imar barışı uygulaması 15 Haziran'da sona eriyor. Peki imar barışı hesaplamaları nasıl yapılır?

İmar barışı başvurusu ve sorgulama nasıl yapılır?

Hükümet ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların kayıt altına alınması için 31 Aralık 2017'den önce yapılan konut ya da iş yerleri için imar barışı sürecini başlatmıştı. Peki, 8 Haziran 2018 tarihinde başlayan imar barışı başvurusu ve sorgulama nasıl yapılır? 

İmar barışı başvuru işlemi nasıl yapılır?

Geçtiğimiz sene gündeme gelen İmar barışı 2019 yılı itibariyle başvuru süresi uzatıldı. Peki imar barışı başvuru işlemi nasıl yapılır?

İmar barışı için son gün ne zaman? Başvurular nasıl yapılır?

Ruhsatsız ve kaçak yapılarını kayıt altına almak isteyen vatandaşlar, imar barışı uygulamasına başvuru yapıyor. Peki, imar affı için son gün ne zaman? İmar barışı başvurusu nasıl yapılır? 

İmar barışı hesaplaması nasıl yapılır? 

Milyonlarca vatandaşın imar sorununa çözüm olacak imar barışı ile ilgili başvurular alınmaya devam ediyor. Başvurular 31 Ekim 2018 tarihine kadar devam edecek. Peki, imar barışı hesaplaması nasıl yapılır? 

İmar barışına e devletten nasıl başvuru yapılır?

İmar barışına e devletten ya da Bakanlığın yetkilendirdiği kurum veya kuruluşlar aracılığı ile başvuru yapılabiliyor. Peki, imar barışına e devletten nasıl başvuru yapılır?

İmar barışında cins değişikliği nasıl yapılır?

İmar barışına başvurarak mevzuata aykırı yapılara yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, imar barışında cins değişikliği nasıl yapılır?

İmar affından nasıl faydalanılır?

İmar barışında mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınırken, yapılara yapı kayıt belgesi veriliyor. Peki, imar affından nasıl faydalanılır?

İmar barışına başvuru nasıl yapılır?

Mevzuata aykırı yapılar imar barışı ile kayıt altına alınıyor. Peki, imar barışına başvuru nasıl yapılır? İmar barışına başvuru nereden yapılır?

imar nasıl yapılır Haberi

imar nasıl yapılır

Birbiri ile alakalı iki kelime. İmarı yapan mimar ise mimarsız imar olamaz. İmar yapılaşma ve mimar ise bunu yapan kişidir. Çok değerli bir meslektir bence. Tamamen yaratım üzerine kurgulanmış bir meslektir. Hayal gücünüz yüksek olmalı. Tasarım yapıyorsunuz. Olmayan bir yapıyı düşleyip, beyninizde tasarlayıp kağıda ve boş bir alan üzerine döküp oluşturuyorsunuz. Bu da bir beyin sermayesi gerektiriyor. Dogmatik bir meslek. Çiziminiz, tasarımınız ve hatta matematiğiniz bile kuvvetli olmalı. Yani ha deyince yapılacak bir meslek değil. Yetişip pişmekte gerekiyor ve kabiliyetiniz yoksa nafile uğraşırsınız.  


İmar ise bu gibi kişilerin yaptığı bir binanın, bir bölgenin ve hatta bir şehrin düzenlenmesi. Mimarlar ile harita mühendisleri de çalışıyor. Ama tasarım ve yaratım mimarlar tarafından oluşturuluyor. 

Tasarımların bir şehri yenilemek için modern bazlı olmasına da...