16 / 04 / 2024

imar planı değişiklikleri

imar planı değişiklikleri

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, bugünkü yazısında ''İmar planı değişikliklerinde ortaya çıkacak değer artışı artık bakanlık ve belediyelere ödenecek'' konulu yazısını kaleme aldı. 

İstanbul'daki projeler için yapılan imar planı değişiklikleri mecliste!

İstanbul'daki projeler için yapılan imar planı değişiklikleri meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Hükümet reformların yüzde 50’sini, vaatlerin yüzde 82’sini tamamladı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, açıkladığı 90 günlük eylem planında süre bugün doluyor. 3 ayın sonuna kadar hayata geçirilmesine yönelik söz verilen eylem planında 20 reformdan 10’u hayata geçirilirken, 44 vaadin 36’sı tamamlandı.

İBB, 30 imar planı değişikliğini görüşecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi bugün 30 nazım imar planı değişikliği teklifini değerlendirecek. İşte İBB Meclisi'nin ele alacağı imar planı değişikliği teklifleri ve toplantı saati...

İmar planı değişiklikleri!

İmar planı değişiklikleri, plan ana kararlarını, sürekliliğini, bütünlüğünü, sosyal ve teknik altyapı dengesini bozmayacak nitelikte, kamu yararı amaçlı olarak teknik ve nesnel gerekçelere dayanılarak yapılıyor...

İmar planı değişikliklerinde uyulması gereken esaslar!

İmar planı değişiklikliği nasıl yapılır? İmar planı değişikliklerinde uyulması gereken esaslar nelerdir? İşte Plan Yapımına Ait Esaslara Dair Yönetmelik kapsamında yer alan plan değişikliği hükümleri...

ÖYK'dan imar planı değişikliklerine onay!

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), özelleştirme kapsam ve programında bulunan Maliye Hazinesi ve Tekel İşletmeleri Genel Müdürlüğü adına kayıtlı bazı taşınmazlara ilişkin nazım imar, çevre düzeni ve uygulama planı değişikliklerini onayladı.

ÖYK'dan yeni kararlar!

Özelleştirme Yüksek Kurulu ( ÖYK ), bazı taşınmazların özelleştirilme programına alınmasına, imar planı değişikliğine ve satışının onaylanmasına karar verdi.Konuya ilişkin ÖYK kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı...

Özelleştirme Yüksek Kurulu'ndan imar planı değişikliklerine onay!

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), özelleştirme kapsam ve programına alınan İstanbul, Afyonkarahisar ve Burdur'daki bazı taşınmazlara ilişkin imar planı değişikliklerini onayladı. ÖYK'nın konuya ilişkin kararlan, Resmi Gazete'de yayımlandı

Yenimahalle Belediyesi imar planı değişikliğini yayınladı!

Yenimahalle Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre Yenimahalle Belediyesi imar planı değişikliğini yayınladı...

Özelleştirilecek olan bazı taşınmazlara ilişkin imar planı değişiklikleri onaylandı

Özelleştirme kapsamı doğrultusunda yer alan Çanakkale ve İstanbul'daki taşınmazlara yönelik imar planı değişiklerinin onaylanması kararlaştırıldığı duyuruldu.

Türkiye’deki hangi gayrimenkuller ihale ile satıldı, nerelerde imar planı değişti?

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Türkiye’deki bazı taşınmazlara ilişkin satış ve imar planı değişiklikleri kararlarını Resmi Gazete’de yayımladı. Peki bu karara göre ülke genelinde hangi taşınmazlar kimlere satılıyor?..

Kuşadası'ndaki taşınmazın imar planı değişikliği onaylandı!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yer alan taşınmaza ilişkin imar planı değişiklikleri onaylandı.

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazlara ilişkin satışlar ve imar planı değişiklikleri onaylandı!

Sümer Holding AŞ adına kayıtlı 2 taşınmazın satışı ve Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ ve Maliye Hazinesine kayıtlı bazı taşınmazlara ilişkin imar planı değişikliklerine yönelik olan ÖİB tarafından verilen kararlar onaylandı.

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazların imar planı değişiklikleri onaylandı!

Özelleştirme kapsam ve programında bulunan bazı taşınmazlara ilişkin imar planı değişiklikler onaylandı.

İstanbul’da imar planı değişiklikleri SMS ile öğrenilebilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yaptığı imar plan değişikliklerini İstanbullulara SMS ile bildirecek. Yeni uygulamayı müjdeleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “Artık gizli saklı imar planı değişikliği yok; her şey şeffaf, her şey erişilebilir” şeklinde konuştu.

11 maddede imar planı değişikliği!

İmar planlarında değişiklikleri içeren teklif TBMM'ye sunuldu. Peki değişiklik neleri kapsıyor? İşte 11 maddede imar planı değişikliği...

Silivri Belediye Meclisi'nde imar planı değişiklikleri konuşulacak!

Silivri Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı Meclis toplantısının I. Birleşiminin I. Oturumu, 2 Eylül 2019 Pazartesi Günü 10.00’da yapılacak, toplantıda imar planı değişiklikleri konuşulacak.

ÖİB'den Kırıkkale'deki imar planı değişikliğine onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Kırıkkale'deki bazı parsellerin imar planları ve plan değişiklikleri onaylandı. 

ÖİB'den Kahramanmaraş'taki imar planı değişikliğine onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Kahramanmaraş'taki bazı parsellerin imar planları ve plan değişiklikleri onaylandı. 

ÖİB'den Ankara'daki imar planı değişikliğine onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Ankara Çankaya'daki bazı parsellerin imar planları ve plan değişiklikleri onaylandı. 

ÖİB'den Halkalı'daki imar planı değişikliğine onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Küçükçekmece Halkalı'daki bazı parsellerin imar planları ve plan değişiklikleri onaylandı. 

ÖİB'den 6 ilde imar planı değişikliğine onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Antalya, Aydın, İstanbul, Kocaeli, Muğla ve Yalova'daki bazı parsellerin imar planları ve plan değişiklikleri onaylandı. 

imar planı değişiklikleri Haberi

imar planı değişiklikleri

3194 Sayılı İmar Kanunu’na eklenen Ek 8.maddesi ile imar plan değişiklikleri ile;

a)    En az bin metrekare ve üzeri yüzölçümüne sahip olan imar adalarında; ada bazında nüfusu, yapı yoğunluğunu, kat adedini, bina yüksekliğini arttıran veya fonksiyon değişikliği getiren plan değişikliklerinde ihtiyaç duyulan kültürel tesis, sosyal ve teknik altyapı kullanımları; adanın merkezine en fazla 500 metre yarıçaplı alanda karşılanmak,
b)    Parsel bazında fonksiyon değişikliği yapılması halinde bu alanlarda ortaya çıkacak değer artışları hak sahipleri tarafından taşınmazın plan değişikliğini yapan kuruma göre değişmek üzere Çevre Şehircilik Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri nezdinde ödenecektir. 

15.09.2020 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmelik ile bundan sonra bir arsada vatandaşlar tarafından yapılacak olan değer artışı oluşturacak her türlü değişiklik...