28 / 03 / 2024

İmar Planları Hazırlama

İmar Planları Hazırlama

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, “İmar Planları Hazırlama - Uygulama Süreçleri ve Katılımcılık” konulu paneli düzenledi.

BİM'de tencere-yemek hazırlama araçları büyük indirime girdi! BİM katalog bu hafta 2024! Çatal, kaşık, çaydanlık...

BİM, 15 Mart tarihinde gelecek aktüel ürünler kataloğunu yayımladı. BİM'de tencere-yemek hazırlama araçları fiyatlarında büyük fırsat başlıyor. İşte BİM katalog bu hafta 2024 ve 15 Mart 2024 fiyat listesi...

Adalar halkı imar planlarının yenilenmesini istiyor!

Adalar halkı, Adalar Belediye Başkanlığı’na sunmuş olduğu önergeyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılmış olan Adalar İlçesi İmar Planlarının yenilenmesi talep etti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Beykoz'un o mahalleleri için imar kararı! 2. ve 3. etap planları resmen onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Kasım ayı olağan toplantısında Beykoz'daki  2. ve 3. Etap İmar Planları'nın onayına karar verildi.

Ataşehir, Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallelerinin imar planları için yeni adım!

Ataşehir Belediye Meclisi, Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallelerinin Nazım İmar ve Uygulama İmar Planlarına ilişkin süreç için olağanüstü gündemle toplandı.

2 milyonluk yeni şehirler kuruluyor, bazı kentler taşınıyor! İşte bölge için hazırlanan yeni plan!

Yüzyılın deprem felaketi nedeniyle büyük yıkım yaşayan iller için yeni planlar hazırlandı. İşte yeni inşa edilecek şehirlerden, taşınacak kentlere kadar yeni dönemde neler yapılacağı ile ilgili ayrıntılar…

Abdül Batur'dan iptal edilen Gültepe İmar Planları açıklaması! 

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, mahkeme tarafından iptal edilen Gültepe İmar Planları projesi hakkında açıklama yaptı.

Zeytinburnu için yeni imar planları hazırlandı!

Zeytinburnu Belediye Meclisi tarafından onaylanan Yeni İmar Plan Notu’ düzenlemesi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisince onaylandı. 

Validebağ Korusu imar planları hazır!

Mega kent İstanbul’un senelerdir yapılaşma tehdidi altında olan Üsküdar Validebağ Korusu için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan koruma amaçlı imar planları askıya çıkarıldı. 

Ataşehir'de Kayışdağı ve İnönü mahallelerinin imar planları kabul edildi!

İstanbul Ataşehir'e bağlı Kayışdağı ve İnönü mahallelerinin Revizyon Nazım İmar Planlarına yönelik teklif, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edildi.

Mersin Toroslar’da imar planları onaylandı!

Mersin Toroslar'da 6’ncı ve 7’nci etap 1/1000 ölçekli İmar Planları, Toroslar Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edildi.

Kartal Kordonboyu ve Soğanlık Gümüşpınar Mahalleri uygulama imar planları askıda! 

Kartal Kordonboyu Mahallesi’nin bir kısmı ile yine 2016'dan günümüze kadar yapı ruhsatı alınamayan Soğanlık Gümüşpınar Mahallesi eski köy içi alanına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları askıya çıktı.

Ayvalık'ta Koruma Amaçlı İmar Planları'nın iptaline tepki!

Ayvalık'taki Alibey Adası (Cunda) ve Çamlık Kentsel Sit Alanları'na ait Koruma Amaçlı İmar Planlarının, Balıkesir Koruma Bölge Kurulu’nun kararı ile iptal edilmesine yönelik tepkiler devam ediyor. Ayvalık Tabiat Platformu ve Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi Ayvalık'ın korunmasını talep ediyor.

Şehirler için risk azaltma planları hayata geçirilecek!

Depremin yıkıcı etkisini azaltmak için önemli adımlar atılacak. Bu kapsamda ulusal ve yerel ölçekte 'afet riski azaltma planları' hazırlanacak.

İmar Planları Hazırlama Haberi

İmar Planları Hazırlama

KTİMB, “İmar Planları Hazırlama - Uygulama Süreçleri ve Katılımcılık” konulu paneli düzenledi.  Birlikten yapılan açıklamaya göre, KTİMB Şevket Abohorlu Konferans Salonu'nda düzenlenen panelin açılış konuşmasını yapan KTİMB Başkanı Cafer Gürcafer, ülkenin planlanmasının önemine vurgu yaparak, imar planlarıyla sosyo ekonomik planlara ihtiyaç olduğunu belirtti. “Ekonominin gereğidir saptırmasıyla plansız ve bilinçsiz şekilde üniversiteler, oteller ve casinolara izin verilmesi” eleştirisinde bulunan Gürcafer, “Ama sadece egemen kesimlere değil, toplumun geniş kesimlerine hitap eden planlara ihtiyacımız vardır" dedi. Hergün plansız bir takım yatırımlarla karşı karşıya kalındığını savunan Gürcafer, bunlarla belli kesimlere hizmet edildiğini iddia etti. Gürcafer, kalkınma için imar planları ve sosyo ekonomik planlara ihtiyaç olduğunu ancak bu planların sadece egemen kesimlere değil, toplumun isteklerini ortaya koyması ve geniş kesimlere hitap etmesi gerektiğinin altını...