24 / 04 / 2024

imar projeleri 2017

imar projeleri 2017

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki çalışmalar ve yerleşim yerlerinin yeniden imarı için 9.2 milyar TL’lik proje hayata geçirileceğini belirtti.

Mehmet Özhaseki imar projelerini anlatı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki yaptıkları imar projelerine ilişkin anlatımlarda bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı plan yetkisini kullanmayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki,“Bakanlığımız bugüne kadar Türkiye’nin her köşesinde plan yetkisini kullanmış ama artık kullanmayacağız'' dedi.

İnşaat sektörü konut projeleri için yeni imar alanları talep ediyor!

Bursa'da inşaat yapı müteahhitleri ile inşaat sektöründe yer alan üyeler kentte yeni imar alanları için talepte bulundu.

İmar planı çeşitleri nelerdir?

İmar planı, şehir planlamada dikkate alınan bir düzenlemedir. Şehir ve çevre planlama stratejilerinde farklı imar projeleri devreye girer. Peki imar planı nedir, imar planı çeşitleri nelerdir ve özellikleri nelerdir? İşte imar planı ve çeşitleri hakkında bilinmesi gerekenler...

İTO ve Bağdat Ticaret Odası Irak'ta müteahhitlik projeleri hayata geçirecek!

İTO ve Bağdat Ticaret Odası'ndan Irak'ın 100 milyar dolarlık müteahhitlik projeleri için iş birliği gerçekleştirecek. Firmalar Irak'ın yeniden imar edilmesinde önemli paya sahip olacak. 

Batman'daki imar alanları inşaat firmalarının dikkatini çekiyor!

Batman'da yeni imar alanında altyapı ve yol çalışmalarının ardından konut projeleri için düğmeye basılacak. Ayrıca Batman’ın yeni imar alanı olan Batman-Hasankeyf yol güzergahındaki Akça (Tilmiz) - Binatlı (Bileyder) köyleri çevresinde yeni yapıların da temeli atılıyor.

Finike Belediye Meclisi'nin gündemi imar değişikliği!

Finike Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı düzenlendi. Toplantıda kentsel dönüşüm projeleri, mülkiyet ve imar sorunu gündeme getirildi.

Tuzla Konaşlı'da imar planı tartışması!

CHP Tuzla İlçe Başkanı Ali Eren Bingöl, Konaşlı Mahallesinde gecekondu alanında imar planı olmamasına karşı 2017'de TOKİ’nin imar planı çıkarttırarak vatandaşların mağdur olduğunu iddia etti. Bingöl, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Beykoz'un yeni imar planı Türkiye’ye örnek olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Beykoz’un imar çalışmaları ve kentsel dönüşüm projeleri hakkında Ankara'da çıkarma yaptı.

Irak'ın Diyala vilayetinde koronavirüs nedeniyle imar projeleri durduruldu!

Irak'ta tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında yaşanan artış sebebiyle Diyala vilayetindeki tüm imar projeleri durduruldu.

Manisa'da imar barışı için 16 bin 932 başvuru!

31 Aralık 2017 tarihinden önce inşa edilmiş  olan yapıların imar ve iskan sorununun çözülmesi amacıyla hayata geçirilen imar barışından yararlanmak için 16 bin 932 yapı sahibi Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne başvuru yaptı.

İmar barışı ödemeleri için yarın son!

31 Aralık 2017 tarihinden önce ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlardaki tüm yapıları kapsayan imar barışına başvuru yapanların Yapı Kayıt Belgesi ödemeleri yarın sona eriyor... 

Giresun Eynesil için imar projesi hazırlanıyor!

Giresun Eynesil Belediye Başkanı Ahmet Latif Karadeniz, imar projeleri üzerinde yapılan çalışmaları inceledi.

İmar barışı ödemeleri ne zaman sona eriyor?

Türkiye genelinde 31 Aralık 2017 tarihinden önce inşa edilmiş yapıların imara aykırılık ve iskan sorununu çözmesi amacıyla çıkarılan İmar Barışı’na başvuru 15 Haziran’da sona ermişti. Peki imar barışı ödemeleri ne zaman?

Alarko Holding'den imar planı değişikliği açıklaması!

Alarko Holding, bağlı ortaklığı Alarko Konut Projeleri Geliştirme A.Ş'de kayıtlı Tuzla İlçesi Orhanlı Mahallesinde bulunan sekiz adet parselin imar planı değişikliği hakkında açıklama yaptı...

imar projeleri 2017 Haberi

imar projeleri 2017

Bakanlar Kurulu’nda önceki gün Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terör nedeniyle yerle bir olan yerleşim yerlerine yönelik yürütülen çalışmalar ele alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kobani olaylarının ardından PKK tarafından başlatılan şehir ayaklanmalarında zarar gören Şırnak, Cizre, Yüksekova, Silopi, Sur, Nusaybin ve İdil ile ilgili bir sunum yaptı. Söz konusu yerleşim yerlerinin yeniden imarı için 9.2 milyar TL’lik proje bulunuyor. Sunuma göre, bir yıl içinde bu projelerin 2.1 milyarlık bölümü tamamlandı; 25 bin konut vatandaşın kullanımına hazır hale getirildi. Bakanlar Kurulu’nda önceki gün, çalışmaları bir yıldır sürdürülen Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin yeniden inşasım öngören cazibe merkezleri programı ile yatırım ve destek hamlesi ele alındı. Çevre Bakam Özhaseki’nin yaptığı sunumda Şırnak merkez, Cizre, Yüksekova, Silopi, Sur, Nusaybin...