20 / 04 / 2024

imar projesi

imar projesi

1964 yılında İmar Bakanı Uzer, Bütçe Komisyonu'nda yaptığı konuşmada şehrin imar durumunun tam bir keşmekeş içinde olduğunu ve yerli ve yabancı uzmanlar tarafından bin 200 tane imar projesi hazırlandığını söylemiş.

Yat limanının imar projesi iptal edildi!

Türkiye’nin en büyük kruvaziyer yat limanının imar projesi (Zeyport), Danıştay İdari Daireleri Kurulu tarafından iptal edildi.

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap'ta imar planları değişti!

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap projesi dahilinde imar planları yenilendi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yapılan değişiklikleri vatandaşlara anlattı. 

Musul'da son bir yılda 465 imar projesi hayata geçirildi!

DEAŞ'ın saldırıları ve sonrasında yaşanan çatışmalar nedeniyle büyük zarar gören Irak'ın Musul kentinde, son bir yılda 465 imar ve kalkınma projesi hayata geçilirdi.

Kerkük'te koronavirüs nedeniyle 325 imar projesi durduruldu!

Kerkük'te yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle 325 imar projesinin durdurulduğu bildirildi.

İsrail'in Gazze saldırılarında yıkılan 270 ev için yeniden imar projesi!

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Ziyara, İsrail'in 2014'te Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yıkılan 270'ten fazla ev için yeniden imar projesi başlattıklarını söyledi...

Büyükyalı projesi için yeni imar planı hazırlandı!

Zeytinburnu sahilinde 16/9 gökdelenlerinin yanında bulunan eski tank fabrikası arazisi üzerine yapılan Büyükyalı projesi için mahkeme kararını etkisizleştirmek amacıyla yeni imar planı hazırlandı.

Bayrampaşa Cezaevi arsasındaki konut projesi için imar talebi!

İstanbul Bayrampaşa Cezaevi’nin yerine 2 bin 200 konut, 300 yatak kapasiteli devlet hastanesi, eğitim, otopark, alışveriş merkezi, sosyal donatı ve yeşil alanların yapılmasına dair imar planı durdurulmuştu. Tayfun Kahraman Bayrampaşa Cezaevi arazisindeki konut projesi için imar talebinde bulundu...

Akyazı için çılgın imar projesi!

31 Mart Yerel Seçimlerinde rekor oyla Akyazı’ya Belediye Başkanı seçilen Bilal Soykan, hayalinde yer alan Akyazı’yı anlattı. Soykan, Akyazı için planladığı çılgın projesini açıkladı.

M1 Raylı Sistem Hattı Vatan Caddesi İstasyon Projesi imar planı tadilatı askıda!

Eyüpsultan İlçesi, M1 Raylı Sistem Hattı Vatan Caddesi İstasyon Projesi'ne ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Giresun Eynesil için imar projesi hazırlanıyor!

Giresun Eynesil Belediye Başkanı Ahmet Latif Karadeniz, imar projeleri üzerinde yapılan çalışmaları inceledi.

Samandıra İmar Yolu Ön Projesi imar planı tadilatı askıda!

Pendik İlçesi, Samandıra Caddesi Semerkant Bulvarı arası İmar Yolu Ön Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Akiş GYO Beykoz projesi imar planı iptal davasında son durum!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Beykoz projesi imar planı hakkında açıklama yaptı.

Ataşehir-Kadıköy-Maltepe Çamaşırcı Deresi Islah Projesi imar planı tadilatı askıda!

Ataşehir - Kadıköy - Maltepe İlçeleri, Çamaşırcı Deresi Islah Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Kars’ın koruma amaçlı imar planı ve kentsel tasarım projesi yapılacak!

Kars Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından Kars merkezde koruma amaçlı imar planı ve kentsel tasarım projesi yapım işi için danışmanlık hizmeti alınacak.

imar projesi Haberi

imar projesi

İSTANBUL'UN İMARI İÇİN 1200 PROJE VAR.


Celalettin Uzer, şehrin imar durumunun tam bir keşmekeş içinde olduğunu söyledi.


  İmar ve İskan Bakanı Celalettin Uzer, Bütçe Komisyonu'nda bakanlığın bütçesinin müzakeresi sırasında yaptığı konuşmada, ''İstanbul'un imarı konusu tam bir keşmekeş içindedir. Bu konuda yerli ve yabancı uzmanlar tarafından hazırlanmış 1200 proje vardır'' demiştir.

  Bakan, evinde tadilat yapmak isteyen vatandaşın lüzumsuz formaliteler yüzünden masrafa girip zaman kaybettiğini bildirmiş ve mevzuatın düzeltilmesinin zaruri olduğunu söylemiştir.

  Uzer gecekondular hakkında da şu izahatı vermiştir.


  ''1960 yılında 240 bin olan ve kendi haline bırakıldığı takdirde 1970 yılında sayısı 700 bine ulaşacağı tahmin olunan gecekondu problemini halletmek üzere bakanlık tarafından hazırlanan (gecekonduların, ıslah, tasfiye ve önlenmesi hakkındaki) kanun tasarısı Başbakanlığa sevk edilmiştir. Ankara,