26 / 04 / 2024

imar transferi

imar transferi

Bir parsel üzerindeki imar hakkının yasaklanması durumunda bu parsel üzerindeki imar hakkının bir kısmının veya tamamının menkulleştirme yöntemi ile başka alanlara transfer edilmesine "imar hakkı transferi" deniyor. İşte imar hakkı transferi son durumu..

İmar transferi nedir?

Bir arazi veya arsada ya da bina üzerinde, kat mülkiyeti kanunu, imar kanunu, imar planı veya imar yönetmelikleriyle izin verilen yapılaşma ve fiziki geliştirme hakkı transfer edilebilecek. Peki, İmar transferi nedir, nasıl olur?

Kentsel dönüşümde imar hakkı transferi!

İmar hakkı transferi, vatandaşların dere yatağı veya fay hattı gibi yapılaşmaya izin verilmeyen yerdeki imar hakkını yapılaşma izni olan bir alana taşıyabilme hakkına deniyor. Peki, kentsel dönüşümde imar hakkı transferi nasıl olur?

Dönüşümde imar hakkı transferi geliyor!

İmar hakkı transferi ile çeşitli planlama kararları alındı. Dönüşümde imar hakkı transferi geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatıyla kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmak için imar hakkı transferi getiriliyor.

İmar hakkı transferinde sertifika dönemi başlıyor!

İdris Güllüce: Kişilere imar hakkının bir başka yere transferiyle ilgili eline sertifika verilecek. Sertifika, istenirse ticari bir meta olacak istenirse başka bir yerde arazi ile takas edilebilecek ayrıca bununla ilgili bir de borsa oluşturulacak.

Kentsel dönüşümde imar hakkı transferi geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatıyla kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmak için imar hakkı transferi getiriliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce konu ile ilgili açıklama yaptı.

İmar transferi ile kentsel dönüşümü kolaylaştırabiliriz!

İSTANBUL Sanayi Odası ( İSO ) Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı'na katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, imar transferi ile kentsel dönüşümün kolaylaştırılacağına dikkat çekti.

İstanbul’u kurtaracak formül bulundu: İmar transferi!

İSTANBUL’da yapıların yoğun ve sağlıksız olduğu bölgelerde kentsel dönüşüm yapılması için ‘imar hakkı transferi sistemi’ gündeme geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın sunduğu öneriye gayrimenkul patronları da sıcak bakıyor.

Kentsel dönüşümde imar hakkı başka yerde kullanılabilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm sürecinde Türkiye'ye, imar hakları transferi kavramını kazandıracak...

Türkiye'nin imar transferi mutlaka yapılmalı!

Taşyapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, şehirlerin daha yaşanabilir yerlere gelmesi için imar transferini mutlaka yapması gerektiğini söyledi.

İmar hakkı transferi son durumu!

Bir parsel üzerindeki imar hakkının yasaklanması durumunda bu parsel üzerindeki imar hakkının bir kısmının veya tamamının menkulleştirme yöntemi ile başka alanlara transfer edilmesine "imar hakkı transferi" deniyor. İşte imar hakkı transferi son durumu..

İmar hakkı transferi yasalaştı mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatıyla kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmak için imar hakkı transferi getiriliyor. Peki, kentsel dönüşümde uygulanacak imar hakkı transferi yasalaştı mı?

İmar hakkı transferi nasıl olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının talimatıyla getirilen imar hakkı transferi ile kentsel dönüşümün önündeki engellerin kaldırması hedefleniyor. Peki, kentsel dönüşüm projesinde imar hakkı transferi nasıl olacak?

İmar hakkı transferi 2015!

Kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmak amacı ile imar hakkının transfer edilmesi için Bakanlık tarafından çalışmalar yapılıyor. Peki, imar hakkı transferi nedir? İşte imar hakkı transferi 2015...

Kentsel dönüşümde imar hakkı transferi olacak mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kentsel dönüşüm sürecinde hayata geçirmek üzere imar hakkı transferi üzerinde çalışıyor. Peki son gelişmelere göre kentsel dönüşümde imar hakkı transferi olacak mı?

İmar hakkı transferi nasıl olur?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kentsel dönüşüm sürecinde hayata geçirmek üzere imar hakkı transferi üzerinde çalışıyor. Peki, imar hakkı transferi nedir? İmar hakkı transferi nasıl olur?

Sancaktepe Belediyesi, imar hakkı emsal transferi tekliflerini görüşüyor!

Sancaktepe Belediye Meclisi, bugünkü Ocak ayı Meclis Toplantısı'nda iki adet İmar Hakkı Emsal Transferi teklifini görüşüyor. İşte bmaşlama saati 16:00 olan Sancaktepe Belediye Meclisi Toplantısı'nın gündem maddeleri...

İmar hakkı transferi ne demek?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından "transfer" hakkı geliştiriliyor. Bu hak ile, yapılaşmaya izin verilmeyecek yerlerde konutu bulunan vatandaşlar imar hakkını başka bir alana transfer edebiliyor. Peki, imar hakkı transferi ne demek?

İmar hakkı transferi mi geliyor?

Arsa sahibi kullanmadığı imar hakkını yerel yönetim veya resmi kurumlarla işbirliği yaparak, bu hakkını menkulleştirerek başka projelerde kullanabilecek.

İmar hakkı transferi ve imar hakkı sertifikası!

Yine birçok arazide tarihi sit alanı, öngörünüm alanlarında kısıtlılık oluştuğu bu arazi sahiplerinin onlarca yıl bu arazilerini kullanamadıkları görülmektedir. Avukat Ali Güvenç Kiraz İmar hakkı transferi ve imar hakkı sertifikası ile ilgili bir değerlen

İmar Hakkı Transferi Çalıştayı ile son aşamaya gelindi!

İmar Hakkı Transferi ile gayrimenkuller menkul olarak sertifikalandırılacak… İmar hakkı alınabilir, satılabilir ve transfer edilebilir bir değer olacak…Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar hakkı transferinin ülkemizde de uygulanması için çalıştay düzenledi.

İmar hakkı transferi ile gayrimenkuller menkul olarak sertifikalandırılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İller Bankası Genel Müdürlüğü, Amerika ve çoğu Avrupa ülkelerinde başarıyla yürütülen imar hakkı transferinin ülkemizde de uygulanması için çalıştay toplanıyor.

imar transferi Haberi

imar transferi

İmar hakkı transferi son durumu!

Bir parsel üzerindeki imar hakkının tamamen ya da kısmi olarak yasaklanması durumunda bu parsel üzerindeki imar hakkının bir kısmının veya tamamının menkulleştirme yöntemi ile başka alanlara transfer edilmesi işlemine "imar hakkı transferi" deniyor.


İmar hakkı transferi parseller arası, tasarlanan bölgeler arası, kırsal alan ile kentsel alan arası, ya da yerleşmeler arası yapılabiliyor. Ancak yapılacak imar hakkı transferinin başarısı arz ve talep, kentsel gelişme potansiyeli dikkate alınarak geliştirilmesine bağlı oluyor. 


Çıkartılacak sertifika miktarı, gönderen ve alan bölgedeki inşaat alanlarının hesaplanması ve ikincil finans piyasalarının oluşturulması konuları, işleyişin sürekliliği açısından önem ifade ediyor.


İmar hakkı transferinde gerekli olanlar;

– Tapu belgesi

– Hangi değerin neden korunması gerektiğinin açıklaması

– Mülkün bulunduğu arazinin mevcut kullanımını, büyüklüğünü, çevredeki kullanımları, sokakları, su kaynaklarını plan/harita

– Öneri yoğunluğu...