26 / 04 / 2024

İMO Adana Şubesi

İMO Adana Şubesi

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı H. Çağdaş Kaya, plan iptalleri, imar plan uygulaması iptalleriyle Adana’nın imar sorunlarının henüz çözüme kavuşamadığını bildirdi.

Adana'da kentsel dönüşüm paneli yapıldı!

İMO Adana Şubesi, ‘Kentsel Dönüşüm Sürecinde Riskli Yapı Tespiti ve Sorunları’ konulu panel düzenledi. Panelde, kentsel dönüşüm sürecinde riskli bina tespiti ve sorunlarına ilişkin detaylı değerlendirmeler yapıldı.

İMO Adana Şubesi ulaşım ve trafik sorununu masaya yatıracak!

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi, önemli bir konuya parmak basıyor. İMO, Adana’da hızlı ve plansız kentleşmenin bir sonucu olarak son yirmi yılda kent yaşamında sorun olarak ilk sıralara oturan ‘ulaşım ve trafik’ olgusunu masaya yatıracak.

Adanalı inşaat mühendisleri endişeli!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, 'Marmara Depreminin 16. yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu, Türkiye ve Adana'daki deprem gerçeğine dikkat çekti.

İMO Adana: Altyapı sağlıklı olmazsa yol sorunu da çözülemez!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi, Adana'nın sorunları üzerine yürüttüğü çalışmaları kapsamında Adana'daki yol sorunlarını ve çözüm önerilerini uzmanlarla birlikte değerlendirdi.

İMO Adana Şubesi’nin 20. Olağan Genel Kurulu başladı!

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi’nin 20. Olağan Genel Kurulu Başladı. Yarın yapılacak seçimlere tek liste ile gidileceği bildirilirken, 2 dönem başkanlık yapan Abdullah Bakır aday olmadığını açıkladı...

MÜSİAD, Adana OSB'nin yanında Orta Ölçekli Sanayi Sitesi kuruyor!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şubesi, şehir içindeki küçük ve orta ölçekli işletmelerin, altyapı ve donanım olarak daha sağlıklı ortamlarda üretim yapabilmeleri için ‘Orta Ölçekli Sanayi Sitesi’ projesini hayata geçirecek.

Adana'da korkutan deprem uyarısı! Birçok bina yıkılacak!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Hasan Aksungur, 1998 Ceyhan depreminin ardından Adana'nın 1'inci derece deprem bölgesi olduğu gerçeğinin ortaya çıktığını sözlerine ekledi. Bölgede 7 büyüklüğüne yakın bir depremde tamamına yakının yıkılabileceğini söyledi.

EmlakBank Adana Şubesi açıldı!

Türkiye Emlak Katılım Bankası (EmlakBank) Adana Şubesi açıldı. EmlakBank Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cantimur, kent sanayisi ve ticaretine de ellerinden gelen katkıyı vereceklerini belirtti. 

Zekeriya Turanbayburt: Adana'nın sorunlarını çözmek için desteğe hazırız!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi Başkanı Zekeriya Turanbayburt, Adana'nın gelişmesi için destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Gaziantepli inşaat mühendislerinden öğrencilere kitap!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şubesi, sosyal ve kültürel sorumluluk projeleri kapsamında Şehit Polis Mehmet Çelik İlkokulu öğrencilerine kitap hediye etti.

Gaziantep'te inşaat sektörü semineri düzenlendi!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şubesi, meslek içi eğitimler kapsamında üyelerine yönelik "Şantiye şefinin cezai sorumlulukları" konulu eğitim semineri gerçekleştirildi. 

İnşaat mühendislerinden Trabzon Havalimanı açıklaması!

İMO Trabzon Şubesi Başkanı Mustafa Yaylalı, “Havalimanı Trabzon’a yeterli değil” diyerek Trabzon Havalimanı’nın mevcut durumu ve geleceğiyle ilgili ihtiyaçları belirlemek, çözüm önerilerini ve beklentilerini sunmak amacıyla önemli açıklamalarda bulundu. 

Adana'nın imar sorunu çözülmeli!

İMO Adana Şube Başkanı Zekeriya Turanbayburt, Adana'da imar sorunlarının yıllardır çözülemediğini söyledi. Turanbayburt, bölgede çarpık yapılaşmanın hızla arttığını söyledi.

Yaz aylarında beton dökümüne dikkat!

İMO Adana Şube Başkanı Zekeriya Turanbayburt, yaz aylarında beton dökümüne dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyardı. Turanbayburt,  projenin doğru uygulanması, yapı denetiminin eksiksiz yapılması ve konutun anahtar teslimine varıncaya kadar yapı üretim sürecinin bir bütün olduğunu ifade etti.

Kentsel dönüşümün sadece adı var!

Bursa genelinde başlayan ve Yıldırım başta olmak üzere tüm ilde devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarım değerlendiren İMO Bursa Şubesi Başkanı Albayrak, yapılan çalışmaların yeterli olmadığım işaret ederek, "Körfez depreminin üzerinden 17 yıl geçti ama bizler bir arpa boyu yol alamadık" dedi.

Türkiye'deki 20 milyon konutun 7 milyonu depreme dayanıksız!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı H. Çağdaş Kaya, "20 milyon konuttan yaklaşık 7 milyon konutun depreme dayanıksız olduğu tahmin ediliyor” dedi.

12. Ulaştırma Kongresi 24 Mayıs'ta!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana ve İstanbul şubeleri birlikte yürüttüğü 12. Ulaştırma Kongresi 24 Mayıs Çarşamba günü yapılacak.

Anne Gözüyle Kentsel Dönüşüm Paneli 12 Mayıs'ta!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi tarafından Anne Gözüyle Kentsel Dönüşüm ve Toplumsal Değişim Paneli 12 Mayıs Cuma günü saat 14.00’da düzenlenecek.

İMO Adana Şubesi Haberi

İMO Adana Şubesi

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı H. Çağdaş Kaya, plan iptalleri, imar plan uygulaması iptalleriyle Adana'nın imar sorunlarının henüz çözüme kavuşamadığını bildirdi.


İMO'nun Adana'nın çevreye duyarlı, çağdaş, güvenli, planlı bir kent kimliğine ulaşması için vatandaşlarıyla, kurumlarıyla herkese görev ve sorumluluk düştüğünün bilincinde olduğunu kaydeden Kaya, "Hiç kuşku yok ki bu görev ve sorumluluk birincil olarak bu konuda göreve talip olarak seçimle iş başına gelen belediyelerimize düşmektedir. Bizler mesleki ve toplumsal sorumluluğumuz gereği aynı zamanda kent sorunlarını dile getirerek, çözümü doğrultusunda kamuoyunda farkındalık yaratmakla da mükellefiz" dedi.


Arsa ve daire fiyatları arttı

H. Çağdaş Kaya, plan iptalleri, imar plan uygulaması iptalleri nedeniyle imar sorununun çözüme kavuşturulamaması sonucunda imara açık arazilerin sayısının ve büyüklüğünün kısıtlı olmasıyla birlikte son zamanlarda bu arsaların birim metrekare...