26 / 04 / 2024

İMO Manisa Şubesi

İMO Manisa Şubesi

İnşaat Mühendisleri Odası Manisa Şubesi, bayramın ilk gününden itibaren Akhisar ve çevresinde meydana gelen depremlerden ders çıkartılması gerektiğini söyledi.

İnşaat malzemelerinde yaşanan yüzde 50’lik artış gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Mersin Şubesi Yönetim Kurulu başkanı Gülçin Barbaros Ak, inşaat yapı malzemelerinde yaşanan artışın gayrimenkul sektörünü nasıl etkilediğini değerlendirdi.

Riskli yapı sorunu nasıl çözülür?

'Riskli binalar' deprem olmadan da yıkılabiliyor. TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Başkanı Esin Köymen, yapı denetiminin özelleşmesinin olumsuz sonuçlar yarattığını aktarırken, İMO İstanbul Şubesi Başkanı Nusret Suna ise imar barışının usulsüzlüklere neden olduğunu söyledi.

Bilimsel ölçekte kent planları yapılmalı!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, bir basın toplantısı gerçekleştirdi ve toplantıda Marmara Depreminin yıldönümü sebebiyle açıklamalar yaptı. 

Nusret Suna: O binalar kentlerin kalbine bir saplanan hançer!

Kandilli’nin verilerine göre 6,9 şiddetinde deprem meydana gelen İzmir’de, ‘İmar Barışı’nın yolunu açtığı kaçak yapı başvurusu yeniden gündeme taşındı. İMO İstanbul Şubesi Başkanı Nusret Suna, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Şantiyeler bir süre kapatılmalı!

İMO İstanbul Şubesi tarafından hazırlanan koronavirüs dönemindeki şantiyelerin durumuna ilişkin raporda, şantiyelerin belirli bir süre kapatılmasının zorunlu olduğu vurgulandı...

İzmir için uyarı! 7 üzerindeki depremde 70 bin bina yıkılacak!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İzmir Şubesi, deprem bölgesinde yer alan şehir için hazırladığı raporu açıkladı. Yapılan araştırmada İzmir'de 7 ve üzerinde bir depremde 670 binadan 70 bininin yıkılacağı ve ağır hasar alacağı belirtildi. Can kaybının ise 30 binin üzerinde olacağı kaydedildi.

İstanbul büyük depreme hazır mı? 

TMMOB İMO İstanbul Şubesi Başkanı, TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Sekreteri ve Prof. Dr. Bekir Sami Kocazeybek büyük İstanbul depremi hakkında konuştu. Peki bir deprem şehri olan İstanbul, beklenen bu büyük depreme ne kadar hazır?  

Nusret Suna: 1999 depreminden bugüne hiç ders çıkarmamışız!

İstanbul’daki binaların çoğunun depreme dayanıksız oluğunu belirten İMO İstanbul Şubesi Başkanı Nusret Suna, “Deprem güvenlikli bir kent değil İstanbul” dedi...

Türkiye ve İstanbul'un deprem gerçeği!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İstanbul Şubesi'nde Türkiye ve İstanbul'un deprem gerçeği masaya yatırıldı. İMO İstanbul Şube Başkanı Nusret Suna İstanbul'da 10 milyona yakın konutun depreme dayanıksız olduğunu açıkladı.

Bursa'da yarım kalan inşaatlar güvenliği tehdit ediyor!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak, yarım kalan inşaatların hem can güvenliğini hem de toplumsal güvenliği tehdit ettiğini kaydetti.

Zekeriya Turanbayburt: Adana'nın sorunlarını çözmek için desteğe hazırız!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi Başkanı Zekeriya Turanbayburt, Adana'nın gelişmesi için destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

10. Beton Kongresi 2-4 Mayıs'ta!

İnşaat Mühendisler Odası (İMO), Bursa Şubesi ev sahipliğinde Uluslararası 10. Beton Kongresi'ni düzenleyecek. Kongre 2-4 Mayıs 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Gaziantepli inşaat mühendislerinden öğrencilere kitap!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şubesi, sosyal ve kültürel sorumluluk projeleri kapsamında Şehit Polis Mehmet Çelik İlkokulu öğrencilerine kitap hediye etti.

İMO Manisa Şubesi Haberi

İMO Manisa Şubesi

DEPREM gerçeği ile yüzleşilmesi gerektiğinin altının özellikle çizildiği İMO Manisa Şubesi'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi. "Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem ve Araştırma Enstitüsü'nün verilerine göre Manisa'nın Akhisar ilçesi 12.09.2016 tarihinde saat:11.26'da meydana gelen Rihter ölçeğine göre 5.0 büyüklüğünde depremin ardından en büyüğü 4.6 olan 150'nin üzerinde deprem meydana gelmiştir. Manisa ve Akhisar çevresinde yaşayan halkımıza öncelikler geçmiş olsun dileriz.Akhisar deprem dalgasının can ve mal kaybı olmadan atlatılması sevindiricidir.Ancak buradan çıkartılması gereken dersler olduğu ortadadır. 


DEPREM GERÇEĞİ İLE YÜZLEŞELİM

"Bugüne kadar ülkemizin deprem gerçeğinin bilinmesine yönelik birçok çalışma yapılmıştır. İnşaat Mühendisleri Odası olarak deprem gerçeği ile ilgili hazırlamış olduğumuz raporu TBMM Deprem İnceleme ve Araştırma Komisyonuna kapsamlı bir sunumla anlattık.Bu raporla yapı denetimi ve mühendislik eğitiminin eksikliğine plan kavramı ve kentsel...