16 / 04 / 2024

incirli hamamı restore

incirli hamamı restore

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ettirilerek kültür merkezi olarak merkez Yıldırım ilçesine kazandırılan 550 yıllık tarihi İncirli Hamamı, törenle açıldı...

Üsküdar Selimiye Hamamı restorasyonu tamamlandı! 

Üsküdar'da bulunan tarihi Selimiye Hamamı'nda restore çalışmaları tamamlandı. 3 yıl süren çalışmanın ardından hamam Nevmekân Selimiye'ye dönüştürüldü.

Denizli'deki Atatürk Konağı restore ediliyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 700 yıllık Germiyanoğulları Hamamı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli ziyaretinde konakladığı ev için yürüttüğü restore çalışmalarında sona geldi. 

Edirne'de yıkılmayı bekleyen Gazi Mihal Bey Hamamı restore ediliyor!

Edirne'de 2'nci Murad Dönemi'nde, 1422 yılında inşa edilen 'vakıf eser' niteliğindeki Gazi Mihal Bey Hamamı, atıl durumuyla madde kullananlar ve definecilerin mekanı haline geldi. Yapı restore edilmeye hazırlanıyor.

Tekirdağ Güzelköy'deki cami, hamam ve ahşap konut restore ediliyor!

Tekirdağ'ın kültür turizmine de önemli katkılar sağlamayı planlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Güzelköy'deki cami, hamam ve ahşap konut restore ediyor.

Bursa'daki 614 yıllık hamam restorasyon bekliyor! 

Bursa'da 614 yıllık hamam harabeye döndü. Restorasyonu için Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne başvuran mahalleli, hamamın bir an önce restore edilmesini istiyor.

İzmir'deki Namazgah Hamamı restore edildi!

Kent tarihinin korunması adına önemli projeler hayata geçiren  İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16. yüzyıldan kalma Namazgah Hamamı’nı restore etti.

Kilis'te restore edilen Osmanlı hamamı gençlik merkezi oldu!

Kilis'te restore edilen geç Osmanlı dönemi yapıtlarından olan tarihi Tuğlu Hamamı, Tuğlu Gençlik Merkezi olarak hizmet verecek.

İzmit'teki Yeni Hamam restore edildi!

İzmit’te yer alan tarihi bir eser daha İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan sayesinde yok olmaktan kurtarılarak restore edildi.

Diyarbakır'daki 500 yıllık hamamlar turizme kazandırılacak!

Diyarbakır'ın termal turizminde önemli bir yere sahip olan Çermik ilçesinde, yerli ve yabancı turist sayısını artırmak için 500 yıllık iki hamam restore edilecek.

Yozgat'ın tarihi konağı restore edilmeyi bekliyor!

Yozgat'ın Lök Köyünde bulunan 2 asırlık tarihi konak ve hamam, gelecek nesillere aktarılmak için restore edilmeyi bekliyor.

Bursa Kestel'deki tarihi hamam restore ediliyor!

Restorasyon çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Kestel Babasultan Mahallesi’nde yer alan tarihi hamamı da restore ediyor.

Bursa Arap Hamamı restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik’in Küçük Kumla Köyü’nde bulunan ve 300 yıl önce yaptırılan Arap Hamamı’nı ilk günkü ihtişamına kavuşturuyor.

Çanakkale'deki tarihi hamam restore ediliyor!

Pek çok tarihi yapıya ev sahipliği yapan Çanakkale'nin Gelibolu Yarımadası'nda Çandarlı Halil Paşa tarafından 580 yıl önce yaptırılan tarihi hamam restore ediliyor.

incirli hamamı restore Haberi

incirli hamamı restore

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, törende yaptığı konuşmada, geçmişine sahip çıkmayanın geleceğini şekillendiremeyeceğini belirterek, unutulmaya yüz tutmuş, metruk vaziyetteki tarihi eserleri ayağa kaldırdıklarını söyledi.


Yapılan restorasyonlarla tarihi ve kültürel alanda dünyaya örnek olduklarını dile getiren Altepe, "Kapısı 28 yıldır kilitli bulunan hamamı satın aldık ve çeşitli düzenlemelere tabi tutarak Yıldırım'ın kültür ve sanat merkezi olacak bir yapıya kavuşturduk. Eğer kültür ve sanat faaliyetleri olmasaydı, bugün şehirler koca birer köy olurdu. Bizler çalışmalarımızda özellikle kültür ve sanata ayrı bir ilgi ve alaka gösteriyoruz. Hayat verdiğimiz tarihi ve kültürel eserlerin tamamına yakınını birer kültür ve sanat merkezi haline getirerek, şehrin dinamizmine katkı sağlamış oluyoruz. İnşallah burası Yıldırım'ın kalbinin attığı bir mekan olacak" diye konuştu.


Konuşmanın ardından İncirli Hamamı'nın açılış kurdelesi kesildi. Altepe ve...