17 / 04 / 2024

incirli hamamı

incirli hamamı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ettirilerek kültür merkezi olarak merkez Yıldırım ilçesine kazandırılan 550 yıllık tarihi İncirli Hamamı, törenle açıldı...

İncirli Hamamı'nın restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanan ve açılış için son hazırlıkların yapıldığı İncirli Hamamı, kent siluetindeki ihtişamlı yerini aldı

2005 yılında Tophane Hamamı satışa çıkarılmış!

Mimar Sinan'ın 1583 yılında inşa ettiği Tophane Hamamı, 2005 yılında Eskidji Müzayede Evi tarafından satışa çıkarılmış. 865 metrekare alanı bulunan hamam 2 milyon dolara satılacakmış.

Aydın Paşa Hamamı yenileme çalışmalarında sona gelindi!

Aydın ’ da Osmanlı imparatorluğu döneminde İpek Yolu üzerinde hizmet vermiş Veysipaşa Mahallesi ’ nde bulunan Paşa Hamamı restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Hydrocabin lüks konutlara hamam ve sauna tasarlıyor!

DÜNYANIN 40 ülkesine HYDROCABİN markasıyla jakuzi, küvet ve duş sistemleri satan Src Yapı A.Ş., özel siparişle lüks konut projelerine hamam ve sauna tasarlamaya başladı.

2001 yılında Mimar Sinan'ın hamamı satışa çıkarılmış!

2001 yılında Sinan'ın eseri Ayakapı Hamamı sahibi tarafından satışa çıkarılmış. Sahibi, depo olarak kullandığı 730 metrekarelik alan üstüne kurulu hamam için 3 milyon dolar (22 bin 900 adet altın parası) istiyormuş.

70 bin TL'ye evde hamam keyfi!

Jakuzi, küvet ve duş sistemleri üreticisi Src Yapı’nın sahibi Abdurrahman Sürücü, son dönemde artan talep üzerine evlere özel 70 bin liraya varan hamam ürettiklerini söyledi

Saraybosna'daki İsa Bey Hamamı açıldı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce, Osmanlı vakıf eserlerinin yer aldığı Balkanlar coğrafyasında restorasyonu tamamlanan ilk eser olma özelliği taşıyan Saraybosna'daki İsa Bey Hamamı açıldı. Hamam İsa Bey tarafından 15. yüzyılda yaptırıldı.

2000 yılında Ayakapı Hamamı kereste deposu olarak kullanılıyormuş!

Nurbanu Valide Sultan'ın Mimar Sinan'a yaptırdığı Ayakapı Hamamı, 2000 yılında kereste deposu olarak kullanılıyormuş. 1936 yılında Haliç'in sanayi bölgesi ilan edilmesiyle 1947 yılında kereste deposu olarak kullanılmaya başlanmış.

Ankara Hamamönü Avrupa'da tanıtıma dahil oldu!

Altındağ Belediyesi tarafından restore edilerek Ankara turizmine kazandırılan ve 2011 yılında Avrupalı Seçkin Turist Destinasyonu seçilen Hamamönü, Avrupa'nın tanıtım ağına dahil oldu.

Hamamönü Kentsel Tasarım projesi Avrupalılara tanıtıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Avrupa-komisyonu Avrupa Komisyonu ile birlikte yürüttüğü Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) Projesi’ne başvurarak Avrupa’nın tanıtım ağına dahil olan tarihi Hamamönü bir kez daha ulusal basına tanıtıldı.

Kazlıçeşme Hamamı yenilenecek mi?

Fethin sembollerinden tarihi yarımadayı çevreleyen surlar, Kazlıçeşme Hamamı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Ulubatlı Hasan’ın ilk sancağı dikip şehit olduğu yerde ise düğün salonu hizmet veriyor...

II. Bayezid Hamamı müze oldu!

İSTANBUL Valiliği ve İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörlüğü iş birliğinde restorasyonu tamamlanan "II. Bayezid Türk Hamam Kültürü Müzesi' ile "Yıldız Sarayı'ndan istanbul Üniversitesi'ne" sergisi eş zamanlı açıldı.

II. Bayezid Hamamı müzeye çevrildi!

15. yüzyıldan günümüze gelen II. Bayezid Hamamı restorasyonunun tamamlanmasının ardından dün gerçekleştirilen törenle açıldı. Hamamın yıkanma mekanları II. Bayezid Türk Hamam Kültürü Müzesi olarak hazırlandı.

Çardaklı Hamamı ne olacak?

1503 yılında Kapı Ağası Hüseyin Bey tarafından İstanbul’un Kadırga semtinde yaptırılan tarihi Çardaklı Hamamı, kayıp hissedarları yüzünden yıllardır kaderine terk edilmiş halde kurtarılmayı bekliyor..

incirli hamamı Haberi

incirli hamamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, törende yaptığı konuşmada, geçmişine sahip çıkmayanın geleceğini şekillendiremeyeceğini belirterek, unutulmaya yüz tutmuş, metruk vaziyetteki tarihi eserleri ayağa kaldırdıklarını söyledi.


Yapılan restorasyonlarla tarihi ve kültürel alanda dünyaya örnek olduklarını dile getiren Altepe, "Kapısı 28 yıldır kilitli bulunan hamamı satın aldık ve çeşitli düzenlemelere tabi tutarak Yıldırım'ın kültür ve sanat merkezi olacak bir yapıya kavuşturduk. Eğer kültür ve sanat faaliyetleri olmasaydı, bugün şehirler koca birer köy olurdu. Bizler çalışmalarımızda özellikle kültür ve sanata ayrı bir ilgi ve alaka gösteriyoruz. Hayat verdiğimiz tarihi ve kültürel eserlerin tamamına yakınını birer kültür ve sanat merkezi haline getirerek, şehrin dinamizmine katkı sağlamış oluyoruz. İnşallah burası Yıldırım'ın kalbinin attığı bir mekan olacak" diye konuştu.


Konuşmanın ardından İncirli Hamamı'nın açılış kurdelesi kesildi. Altepe ve...