26 / 04 / 2024

İnegöl eski hastane binası yıkım çalışmaları

İnegöl eski hastane binası yıkım çalışmaları

Bursa’nın ikinci büyük sağlık yatırımı olan 300 yataklı yeni İnegöl Devlet Hastanesi’nin hizmete başlamasının ardından atıl durumda kalan eski bina yıkılıyor.

Salda Gölü eski görüntüsüne kavuşturuldu!

Salda Gölü yakınında, çevre düzenlemesi yapan yüklenici firmanın usulsüz çalışmalarla alandan taşıdığı malzeme, bilim insanlarının kontrolünde el işçiliğiyle yapılan hassas çalışmalarla yeniden eski yerine bırakıldı.

Çiftlik Bank'ın İnegöl'deki tesisi FETÖ sanığının şirketinden alınmış!

Çiftlik Bank'ın, İnegöl'deki tesislerini, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında eski Vali Harput'un da aralarında bulunduğu 60 sanığın yargılandığı davada ev hapsi verilen bir iş adamına ait şirketten yaklaşık 12 milyon liraya satın aldığı öğrenildi.

İnegöl Fatma Göztepe Huzurevi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İnegöl'de inşa edilen Fatma Göztepe Huzurevi ve Aş Evi açıldı. Açılışa, İçişleri eski Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala katıldı.

İnegöl'deki eski hal binası yıkılacak!

İnegöl Belediyesi, Kurşunlu Mahallesi’ndeki eski hal binası yıkma kararı aldı.

Bursa İnegöl Üniversitesi için eski binalar yıkıldı!

Bursa İnegöl Üniversitesi projesi hayata geçiyor. Proje için Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulunun konumlandığı alan içerisinde yer alan atıl binaların yıkılmasına başlanıldı.

Konya Ilgın'daki eski hastane binası TBMM'de konu oldu!

Konya'nın Ilgın ilçesindeki eski hastane binasına ilişkin soru önergesi hazırlandı. CHP Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt, sorularını Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a sordu..

Bursa İnegöl Katlı Otopark yeniden ihaleye çıkıyor!

Bursa İnegöl Belediyesinin Eski Alyans Düğün Salonunun olduğu yere yapılması planlanan Katlı Otopark projesi yeniden ihaleye çıkıyor.

Bursa Hastane Müzesi açıldı!

Bursa’da hastanenin tarihi ile ilgili uzun soluklu bir araştırma başlatan “İnegöl Hastanesi”nin yönetimi, elde edilen bilgi ve malzemelerle Türkiye’nin ilk “Hastane Müzesi”ni de ziyarete açtı.

Manisa'da icradan 6 milyon TL'ye satılık hastane binası!

Manisa ili, Yunusemre ilçesi'nde bulunan beş katlı hastane binası satışa çıkarıldı. 2960 metrekare yüzölçümlü hastane binasının satış bedeli 6 milyon 81 bin TL olarak belirlendi. İhale 20 Temmuz ve 17 Ağustos arasında gerçekleşicek.

Bursa Büyükşehir'den satılık hastane!

Olay Bursa Gazetesi köşe yazarı İhsan Aydın bugün köşesinde " Büyükşehir Belediyesi özel hastane binasını satacak " başlıklı yazısına yer verdi..

Arhavi Devlet Hastanesi'nin eski binası yıkılıyor!

Arhavi Yeni Devlet Hastanesinin hizmete girmesinin ardından, devam eden çalışmalar kapsamında eski hastane binasının yıkımına başlandı. Çalışmalar yüklenici firma tarafından yürütülüyor.

Mardin Artuklu Devlet Hastanesi'nin depreme dayanıklılığı belirleniyor!

Mardin Artuklu'da bulunan ve yıllarca Devlet Hastanesi olarak hastalara hizmet verilmesi için kullanılan eski hastane binası kadın ve çocuk hastanesine dönüştürülecek. Devlet hastanesinde depreme dayanıklılık testi yapıldığı belirtildi.

Şanlıurfa Akçakale eski hastane binası konuk evine dönüştürüldü!

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, geçen eylül ayında Akçakale Devlet Hastanesinin yeni binasında hizmet vermeye başlamasıyla eski hastane binası atıl duruma geldi.

İnegöl eski hastane binası yıkım çalışmaları Haberi

İnegöl eski hastane binası yıkım çalışmaları

Bursa’nın ikinci büyük sağlık yatırımı olan 300 yataklı yeni İnegöl Devlet Hastanesi’nin hizmete başlamasının ardından atıl durumda kalan eski bina yıkılıyor.


1970’li yıllarda yapılan eski hastane binasının yıkımına başlandı. Yıkım çalışmalarını takip eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Sadece yaparak değil, yıkarak da ilçemizi daha da yaşanılabilir hale getireceğiz. İlk bina yaklaşık 20 yıldır, ikinci bina da yaklaşık 26 yıldır İnegöl’ümüze hizmet ediyordu. Yıllarca 20 bin metrekarelik dar alanda, tabir yerindeyse labirent gibi binalarda hastanemiz hizmet veriyordu. İnegöl’e hiç yakışmıyordu. İlk etapta binaları yıkıyoruz. Buranın gerekli temizliğini ve düzenlemesini yapacağız. Halihazırda devam eden proje süreçlerimizi kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.


Kanser Erken Teşhis, Tarama ve eğitim Merkezi (KETEM) ile alakalı açıklama yapan Aktaş, “Burada yaklaşık 23 dönümlük bir alan var. Hemen yanı başında huzurevimiz...