29 / 03 / 2024

İngiliz Mimar Bill Dunster kimdir

İngiliz Mimar Bill Dunster kimdir

Bill Dunster, ÇEDBİK tarafından Swissotel The Bosphorus'ta 20-21 Şubat 2014 tarihlerinde düzenlenen 3. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi'nin konuşmacılarından. İngiliz mimar Bill Dunster kimdir? İşte biyografisi...

İngiliz mimar yıkık tuvaletten ev yaptı!

İngiliz mimar Laura Jane Clark 1929'da inşa edilen ve 1980'lere kadar kullanılan terk edilmiş tuvaleti tek odalı bir daireye dönüştürdü.

Bob Allies: Sembol yapılar tarih olacak!

Londra'da kentsel dönüşüm çalışmalarıyla tanınan ünlü İngiliz mimar Bob Allies, tasarımın ikinci plana atıldığını aktardı. Allies, gelecekte sembol yapıların ortadan kalkacağını söyledi. 

3. Yeşil Binalar Ötesi Konferansı 8 Kasım'da!

3. Yeşil Binalar Ötesi Konferansı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve BEZE Group işbirliğiyle 8 Kasım Çarşamba günü gerçekleşecek. İngiliz mimar Peter Barber, konferansa konuşmacı olarak katılacak.

İngiliz mimar tavuk çiftliğini lüks bir otele çevirdi!

Tavuk çiftliğine 275 bin sterlin harcayan İngiliz mimar, onu 4 yatak odalı ve toplamda 8 kişiyi ağırlayabilen mini bir otel haline getirdi.

Mimar William James Smith eserlerini kitapta topladı!

İstanbul’daki pek çok tarihi binada imzası olan İngiliz mimar William James Smith, cam ve demiri uyumlu bir biçimde kullanarak Osmanlı topraklarında bir ilki başardı. Sultan Abdülmecid’in de takdirini kazanan mimarın eserleri bir kitapta toplandı.

Zaha Hadid'in 10 mimari eseri!

Dünyaca ünlü Irak asıllı İngiliz mimar Zaha Hadid, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Gelin birbirinden güzel ve sanat ile yoğrulmuş bu eserlere yakından göz atalım.

Zaha Hadid vefat etti!

Dünyaca ünlü Irak asıllı İngiliz mimar Zaha Hadid, 65 yaşında hayatını kaybetti. Hadid, İstanbul'un Kartal semtinin dönüşümüyle ilgili hazırladığı planlarla gündeme gelmişti.

NSa Danışmanlık Şirketi kuruldu!

Nihat Sandıkcıoğlu, İngiliz Mimar Campbell Rigg ve KİNESİS İnşaat; AVM yenileme, Perakende Mağazalar Konsept Tasarım ve Uygulama konularında hizmet üretmek üzere birlikte çalışma kararı aldılar.

Afrika Ruanda'ya insansız hava aracı limanı geliyor!

İngiliz mimar Norman Foster’ın öncülüğünde hayata geçirilmesi planlanan insansız hava aracı (drone) limanı, ilk olarak Afrika ülkesi Ruanda’da kurulacak.

İngiliz Mimar Londra'da aldığı evi 36 katına sattı!

Sihirli dokunuşlarıyla bilinen İngiliz Mimar Marcus Lee, "Büyük Tasarımlar" ödülünü almak için kolları sıvadı. Yaklaşık 1 milyon liralık masraf yapılan Londra'daki evinin şu anki değeri yaklaşık 8 milyon lira...

David Chipperfield kimdir?

İngiliz Mimar David Chipperfield kimdir? David Chipperfield, bugüne kadar hangi işlere imza attı? İngiliz Mimar David Chipperfield, Türkiye'ye ne zaman geldi? İşte Mimar David Chipperfield..

İngiliz mimar David Chipperfield Kalebodur'a konuk oldu!

"Kalebodur'la Mimarlar Konuşuyor" konferans serisinin özel konuğu olan ünlü İngiliz mimar David Chipperfield, İstanbul Kongre Merkezi'nde 2 bini aşkın katılımcıya hitap etti.

1948 yılında Tophane Kasrı harp malullerine tahsis edilecekmiş!

Eski Tophane Meydanı'nın en önemli ögelerinden biri olan, Sultan Abdülmecid tarafından İngiliz mimar William James Smith`e inşa ettirilen Tophane Kasrı'nın 1948 yılında İstanbul'da kurulacak Maluller Yurdu'na tahsis edilmesi kararlaştırılmış.

İngiliz Mimar Bill Dunster kimdir Haberi

İngiliz Mimar Bill Dunster kimdir

Bill Dunster kimdir?


Bill Dunster, ZEDFactory firmasının kurucusudur. 9 Temmuz 1960 tarihinde dünyaya gelen İngiliz mimar Bill Dunster, ZEDFactory’nin oluşmasından önce Michael Hopkins and Partners’ta ortak olarak, Nottingham Üniversitesi Kampüsü üzerinde çalışmaktaydı. 


Bill Dunster ayrıca Portcullis House’un cephe tasarımı ve çevresel stratejisini geliştirdi. Bu çalışmayı, Arup, CSTB Nantes, Christian Bartenbach ve Conphoebus gibi Avrupa’nın lider çevresel danışmanlık firmaları ile çalıştığı 4 yıllık bir araştırma takip etti. 


Builder Magazine dergisi tarafından 'Britanya'nın en yeşil mimarı' olarak adlandırılan Bill Dunster, Archietctural Association ve Kingston Üniversitesi’nde öğretim görevliliği yaptı ve dünyada pek çok seminer ve konferansa konuşmacı olarak katıldı. 1995 yılında Bill, düşük enerjili yaşama/çalışma ünitesi prototipi olan ve hala ailesiyle birlikte yaşadığı kendi evini, Hope House’u inşa etti. 



Bill Dunster projeleri!


Earth Centre, SkyZED Flower Tower,...