19 / 04 / 2024

ingiliz ticaret sektörü

ingiliz ticaret sektörü

ABD emlak sektöründe yaşanan çalkantılar bir süredir tüm dünya piyasalarının gidişatını etkiliyor. Konut piyasasındaki yavaşlama ve kriz sinyallerine rağmen şu ana kadar emlak piyasası içinde krizden etkilenmeyen tek taraf ticari emlaklar oldu.

Ticaret Bakanlığı'ndan emlak sektöründeki fahiş fiyatlara 100 milyon TL ceza!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ticaret Bakanlığı, emlak sektörüne yönelik olarak yaptığı denetimlerde toplam 1.338 işletmeye yaklaşık olarak 100 milyon Türk Lirası idari para cezası uyguladı. İşte Ticaret Bakanlığı tarafından verilen o cezalar...

Yeni yılın ilk ayında inşaat sektöründe güven arttı!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi ocakta bir önceki aya göre; hizmet sektöründe yüzde 4 arttı, perakende ticaret sektöründe yüzde 1,0 geriledi, inşaat sektöründe yüzde 3,3 yükseldi. İşte o rakamlar... 

Güven endeksi inşaat sektöründe azaldı!

Güven endeksi hizmet sektöründe yüzde 1,2, perakende ticaret sektöründe yüzde 4,5 arttı. Fakat inşaat sektöründe yüzde 3,3 azaldı.

Güven endeksi inşaat sektöründe yüzde 2,2 arttı

Güven endeksi kasım ayında geçen aya oranla perakende ticaret sektöründe yüzde 1,9, hizmet sektöründe yüzde 2,4 azaldı, inşaat sektöründe 2,2 arttı.

Ticaret Bakanı Yardımcısı Gürcan’dan emlak sektörüne ilişkin çok konuşulacak açıklama!

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Kayseri’de katıldığı bir toplantıda emlak sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Gürcan, emlak piyasasını kontrol etmeye çalıştıklarını söyledi.

Ticaret Bakanı Bolat: Emlak sektöründe köpük kalkıyor!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat otomobil ve emlak piyasalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Bolat otomobil fiyatlarının düştüğü belirtirken, emlak sektöründe de köpüğün kalktığını söyledi.

İnşaat sektöründe güven arttı! TÜİK tek tek Eylül rakamlarını açıkladı! 

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, güven endeksi hizmet sektöründe yüzde 2 düşüş gösterirken, inşaat sektöründe yüzde 1, perakende ticaret sektöründe yüzde 3 yükseldi. İşte ayrıntılar...

e-ticaret sektöründen yeni rekor! 800 milyar TL’ye ulaştı!

iyzico, Dogma Alares ve Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) iş birliğiyle hazırladığı ‘2022 Türkiye E-Ticaret Ekosistemi Raporu’nun sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Paylaşılan rapora bakıldığında, e-ticaret sektörünün 800 milyar TL’ye ulaştığı görüldü.

E-ticaret sektörü temsilcilerinin Anneler Günü'nden beklentisi yüksek!

E-ticaret sektörü temsilcileri, Anneler Günü için yapılan internet alışverişlerinin E-ticaret sektörüne de olumlu yansımasını bekliyor.

Nisan'da hizmet sektöründe güven arttı, perakende ve inşaatta geriledi! 

TÜİK verilerine göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi nisan ayında bir önceki aya göre; hizmet sektöründe yüzde 1,1 yükseldi. Perakende ticaret sektöründe yüzde 1,3 ve inşaat sektöründe yüzde 0,1 gerileme kaydedildi. İşte o veriler...

Güven endeksi bu ay hizmet sektöründe arttı! Endeks perakende ticaret ve inşaatta düştü! 

Güven endeksi, Mart ayında, Şubat'a oranla hizmet sektöründe yüzde 1,1 yükselirken, perakende ticaret sektöründe yüzde 4,4 ve inşaat sektöründe yüzde 1,5 düşüş kaydetti. 

Güven endeksi inşaat sektöründe yüzde 0,6 arttı!

Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi 2023 Ocak'ta aylık bazda hizmet sektöründe yüzde 1,7, perakende ticaret sektöründe yüzde 1 gerilerken, inşaat sektöründe ise yüzde 0,6 artış gösterdi. İşte merak edilen o veriler...

E-ticaret sektörü 10 milyar TL’lik en uzun geceye hazırlanıyor

Kasım ayını son derece hareketli geçiren ve beklentilerin üzerinde cirolara ulaşan e-ticaret sektörü, şimdi de en uzun gece olan 21 Aralık’a hazırlanıyor.

ingiliz ticaret sektörü Haberi

ingiliz ticaret sektörü


ABD emlak sektöründe yaşanan çalkantılar bir süredir tüm dünya piyasalarının gidişatını etkiliyor. Konut piyasasındaki yavaşlama ve kriz sinyallerine rağmen şu ana kadar emlak piyasası içinde krizden etkilenmeyen tek taraf ticari emlaklar oldu. Konut sektöründeki krizle bu piyasadan yangından kaçar gibi çıkan küresel yatırımcı ticari emlağa yöneldi. Hatta uzmanlar konut sektöründeki krizin ticari emlağa sıçramadığını ve bu alanda yatırıma devam edilebileceği yönünde yorumlar yaptı. Ancak üzerinden yalnızca bir kaç ay geçtiği halde ticari emlak piyasasında ve bu piyasaya dayalı tahvillerde de kriz emareleri hissedilmeye başlandı. Son 15 yıl boyunca en fazla satan perakende yatırım aracı olan ticari emlak piyasasına dayalı tahviller hızla değer kaybetmeye başladı. Bunun en fazla hissediliği piyasa ise İngiltere. İngiltere'nin önde gelen ticari...