28 / 03 / 2024

ingiltere konut fonları

ingiltere konut fonları

Küresel operasyonlarında yaklaşık 253,2 milyar sterlin seviyesindeki yatırımları yöneten Standard Life’ın İngiltere’deki konut fonlarını geçici olarak işleme kapattığı belirtildi.

Konut fiyatları yatırımcıları İngiltere'ye kaçırdı! Konutlar 25 yıllık kira getirisi sağlıyor... 

Artan konut fiyatları karşısında gayrimenkul yatırımcıları, daha cazip yatırım imkanlarına ulaşabilmek için yurt dışına yönelmeye başladı. 

Gayrimenkul Yatırım Fonları konut üretimini artıracak!

Yaptığı açıklamada Sermaye Piyasası Kurulu tarafından hazırlanan taslakla Gayrimenkul Yatırım Fonlarının (GYF) konut üretimi yapmasının önünün açılacağını dile getiren NEO Portföy Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yener Yıldırım bu hamlenin sektöre can suyu olacağını söyledi.

İngiltere'de konut fiyatları peş peşe 3 aydır yükselişte!

İngiltere konut fiyatları Aralık 2023'te yüzde 1,1 artarak yükselişini üçüncü aya taşıdı. Bu rakamlarla İngiltere'de konut fiyatları bir ayda 3 bin sterlin arttı.

Türkiye gayrimenkul fiyatları İngiltere konut pazarı ile yarışıyor!

Türkiye'deki konut fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıyı yurt dışına yöneltti. Yatırımcılar özellikle İngiltere'de konut pazarına büyük ilgi duymaya başladı.

İngiltere'de konut fiyatları Kasım ayında yüzde 0,5 arttı!

İngiliz konut finansman kuruluşu Halifax tarafından açıklanan rakamlara göre İngiltere’de konut fiyatlarının bu senenin kasım ayında yüzde 0,5 artış kaydettiği bildirildi.

İngiltere'de konut sektörü Kasım ayında daraldı!

S-P Global / CIPS tarafından yayınlanan resmi verilere göre İngiltere’de konut sektörü bu senenin kasım ayında daraldı. İşte detaylar...

Konut alamayan artık projeye ortak olacak! Proje yatırım fonları nasıl işleyecek? 

SPK’nın taslağını hazırladığı Proje Gayrimenkul Yatırım Fonları ile konutta yeni bir dönem başlayacak. 5-10 milyon TL'ye konut alamayan tüketici küçük birikimleriyle milyarlık projelere ortak olabilecek. İşte detaylar...

İngiltere’de konut fiyatları yüzde 0,2 oranında yükseldi

İngiltere’de konut fiyatları bu yılın kasım ayında yüzde 0,2 artarak yükseldi. Konut finansman kuruluşu Nationwide’dan yapılan açıklamada, ülkede konut fiyatlarının bu yılın kasım ayında aylık bazda yüzde 0, 2 artış yaptığı belirtildi. İşte haberin detayları...

İngiltere’nin iki büyük finans kuruluşu konut kredilerinde faizi düşürdü!

Barclays ve NatWest, konut almak isteyenler ve emlak yatırımcıları tarafından sevinçle karşılanacak bir gelişmeye imza attı. İngiltere’nin iki büyük finans kuruluşu, konut kredisi oranlarında önemli düşüşler yaptı.

İngiltere’de konut sahibi Türklerin sayısı 200 bini buldu!

İngiltere’de konut alan Türklerin sayısı 200 bine ulaştı. Yatırım amaçlı yeni model ise 25 sene kira getirisi teminatı verilen ve kiralama işlemlerinin İngiliz devletinin bütçesinin desteklediği bir vakıfça gerçekleşen “kullanım hakkı olmayan sahiplik” sistemi oldu.

İngiltere'de konut fiyatlarında son 5 yılın en büyük düşüşü!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre İngiltere'de konut fiyatları yüzde 1,7 oranında düşüş göstererek, son 5 senenin en büyük gerilemesini yaşadı

İngiltere'de 6 aydır süren konut fiyatlarındaki düşüş sonra erdi!

İngiltere'de ortalama konut fiyatı ekim ayında aylık bazda yüzde 1,1 arttı. Bu artışla fiyatlarda 6 aydır görülen düşüş eğilimi son buldu.

İngiltere'de konut fiyatları 6 aylık düşüşün ardından yeniden arttı!

Ekim ayında İngiltere'de ortalama konut fiyatı aylık bazda yüzde 1,1 artış gösterdi. Bu yükselişle fiyatlarda 6 aydır görülen düşüş eğilimi son buldu.

ingiltere konut fonları Haberi

ingiltere konut fonları

Edinburgh merkezli yatırım şirketi Standard Life Investments, İngiltere’deki konut fonlarını askıya aldığını açıkladı.


İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin haberine göre, küresel operasyonlarında yaklaşık 253,2 milyar sterlin seviyesindeki yatırımları yöneten Standard Life’ın İngiltere’deki konut fonlarını geçici olarak işleme kapattığı belirtildi.


Açıklamada şirketin "İstisnai piyasa koşullarını" gerekçe olarak gösterdiği  vurgulanırken, "Fonları askıya alma kararımız tüm yatırımcılarımızın çıkarlarını korumayı amaçlamaktadır." ifadesine yer verildi.


Boston, Hong Kong, Sydney, Dublin, Paris ve Londra’da da ofisleri olan şirketin İngiltere’deki konut piyasasında yaklaşık 2,9 milyar sterlin seviyesinde yatırımı bulunuyor.


Geçen hafta Singapur’un en büyük bankaları arasında yer alan United Overseas Bank da (UOB) Londra’daki konut kredilerini askıya aldığını duyurmuştu.


Bankadan yapılan açıklamada, İngiltere’nin 23 Haziran’da yapılan Avrupa Birliği (AB) referandumunda birlikten ayrılma kararı "Brexit" çıkmasının ardından, başkent Londra’daki konut satışlarında kredilerin askıya...