24 / 04 / 2024

ingiltere merkez bankası

ingiltere merkez bankası

İngiltere Merkez Bankası (BoE), politika faizini 50 baz puan artırarak % 2, 25 ile son 14 senenin en yüksek seviyesine çıkarma kararında kaldı. İşte detaylar…

İngiltere Merkez Bankası üst üste 13. kez faiz artırdı!

İngiltere Merkez Bankası (BoE), politika faizini 50 baz puan artırarak yüzde 4,50'den yüzde 5'e yükseltti ve böylece üst üste 13. kez faiz artırmış oldu.

İngiltere Merkez Bankası umutlarını düşen enflasyona bağladı

Yüksek enflasyon geliyor. Ancak para politikası yapıcılar bunu kontrol altında tutmaya kararlı. İngiltere Merkez Bankası umutlarını düşen enflasyona ve ücret artışını kolaylaştırmaya bağladı

İngiltere Merkez Bankası politika faizini 4,50'ye çıkardı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, İngiltere Merkez Bankası (BoE), politika faizini yüzde 4,25'ten yüzde 4,50'ye çıkardı.

Küresel piyasalar karışık seyrediyor! Gözler İngiltere Merkez Bankası'nın kararında!

Küresel piyasalar, dünyada resesyon endişelerinin tekrar gündem olmasıyla karışık bir seyir izlerken, bugün gözler İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) para politikası kararlarına döndü.

Son dakika! İngiltere Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Piyasaların heyecanla beklediği piyasalar için ikinci kritik karar olan İngiltere Merkez Bankası faiz kararını açıkladı.

İngiltere Merkez Bankası'ndan son 33 yılın en yüksek faiz artırımı!

İngiltere Merkez Bankası, faiz oranlarını 75 baz puan artırarak yüzde 3'e yükseltti.

Sterlin dibi görünce, İngiltere Merkez Bankası'dan flaş açıklama gecikmedi!

İngilterre'de enflasyon 40 yılın zirvesine yerleşti. Sterlin dibin de dibini gördü. Sterlin'de tarihi çöküşün yaşanması ile İngiltere Merkez Bankası'dan açıklama geldi.

İngiltere Merkez Bankası'ndan kritik karar! Son 14 yılın en yüksek seviyesi

İngiltere Merkez Bankası (BoE), politika faizini 50 baz puan artırarak % 2, 25 ile son 14 senenin en yüksek seviyesine çıkarma kararında kaldı. İşte detaylar…

İngiltere Merkez Bankası'ndan Bitcoin uyarısı!

İngiltere Merkez Bankası,sürekli hareketli günler yaşayan Bitcoin'e yönelik yatırımcıları uyardı.

İngiltere Merkez Bankası politika faizini rekor düşük seviyede bıraktı!

İngiltere Merkez Bankası (BOE), yüzde 0,1 seviyesinde olan politika faizinde ve 745 milyar sterlin seviyesindeki tahvil alım programında değişikliğe gitmedi.

İngiltere Merkez Bankası politika faizini sabit tuttu!

İngiltere Merkez Bankası politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0,1 seviyesinde bırakıldığını bildirdi.

İngiltere Merkez Bankası faiz oranını yüzde 0,75'te sabit tuttu!

İngiltere Merkez Bankası’nda yapılan açıklamada, para politikası faizinin değiştirilmeyerek yüzde 0.75 seviyesinde tutarak varlık alım hedefinin de 435 milyar sterlinde sabit tutulduğu kaydedildi.

İngiltere Merkez Bankası faiz oranını en düşükte tutacak!

İngiltere Merkez Bankası (BoE) politika faiz oranını, tüm zamanların en düşük seviyesi olan yüzde 0,25'te tutma yönünde karar aldı.

ingiltere merkez bankası Haberi

ingiltere merkez bankası

İngiltere Merkez Bankası’ndan yapılmış olan açıklamaya göre; politika faizinin 50 baz puan artırılarak % 1, 75'ten % 2, 25'e çıkarılmasının kararlaştırıldığı ifade edildi.

BoE Para Politikası Kurulu (PPK) verilen karar metninde, kurulun beş üyesinin politika faizinin 50 baz puan ve üç üyesinin ise 75 baz puan artırılması şeklinde oy kullandığı kayıtlara geçti.

İngiltere’de enflasyonun ağustos ayındaki rapora kıyas ile ekim ayında % 11’in hemen altında, daha düşük bir seyirlerde gerçekleşmesinin beklendiği açıklanan karar metninde, buna rağmen enerji fiyatlarındaki artışın direkt olarak ve dolaylı etkisinin yansıması ile önümüzdeki aylarda enflasyonun % 10 seviyesi üzerinde seyretmesi ve sonrasında ise düşüşe geçmesinin öngörüldüğü ifade edildi.

Bu şekilde BoE, geçen senenin aralık ayından bu yana ülkede son 40 senenin en yüksek seviyesindeki enflasyonun kontrol altına alınması...