19 / 04 / 2024

İNGİLTERE merkezli HSBC

İNGİLTERE merkezli HSBC

HSBC’nin Türkiye pazarından çıkma kararının aksine İngiliz hükümeti ‘Finansal Hizmetlerde Türkiye-Birleşik Krallık Ortaklığı Projesi’ni başlattı. Projede özellikle İslami finans, sigorta ve varlık yönetiminde işbirliğinin arttırılmasına odaklanılacak.

HSBC yıl sonu dolar tahminini açıkladı!

Britanya merkezli HSBC, dolar/TL kurunun yıl sonunda geleceği seviyeyi açıkladı. Peki dolar/TL kuru yıl sonunda ne kadar olacak? Dolar yükselecek mi düşecek mi? Dolar ne olur?

HSBC dolar tahminini yeniledi! İşte korkutan senaryo

HSBC seçim neticeleri ne olursa olsun TL'nin değer kaybedeceği yönünde öngörüde bulundu. Banka bu sebeple sene bitimi dolar/TL beklentisini 21'den 24 civarına çıktı. HSBC, Türk lirasının zayıflaması beklentisini genel olarak belirsizlik ve riskler sebebiyle temellendiriyor.

Michael Doring'in Türk inşaat sektörüyle ilgili öngörüleri! 

Türkiye'de 20 yıldır aktif olan ABD merkezli uluslararası inşaat / proje yönetimi şirketi Turner International’ın Operasyon Genel Müdürü Michael Doring, gelecek hedeflerini paylaştı ve Türkiye inşaat sektörüyle ilgili öngörülerini aktardı. 

Kings Gate projesi Türkiye'de tanıtıldı!

İNGİLTERE’NİN önde gelen konut üreticilerinden Residential by Land Securities, Londra’nın merkezinde bulunan lüks konut projesi Kings Gate’i Türkiye’de tanıttı.

Kadir Kurtuluş: AVM'ler tüketicinin karar mekanizmasını olumsuz etkiliyor!

İNGİLTERE'nin tanınmış avukatlarından olan Kadir Kurtuluş, mağazaların outlet uygulamasının tüketicinin karar vermesi üzerinde etkili bir aldatmaca olduğunu ve haksız rekabet hususlarını da ihtiva ettiğini söyledi.

Asfaltı onaran beton icat edildi!

İNGİLTERE'de Cambridge, Bath ve Cardiff üniversitelerinin ortak çalışması ile kendi kendini onarabilen beton üretildi. Özel bir bakteri türü içeren betondan yapılacak asfaltlar, yollarda zamanla oluşacak bozuklukları onaracak...

Londra Belediye Başkanı Johnson'un havalimanı projesi veto edildi!

İNGİLTERE Belediye Başkanı Boris Johnson ' ın yeni Londra Havalimanı için hazırladığı plan reddedildi. Yeni havalimanının İstanbul ' da yapılacak 3. havalimanına rakip olması bekleniyordu...

Asena Güngör: Haliç'te değişim rüzgarları yatırımcıyı cezbediyor!

Haliç'teki yeni projeleri ve değişimi TSKB Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Asena Güngör açıkladı. İstanbul'un nadide bölgelerinden biri olan Haliç'te değişim rüzgarları esiyor. Güngör, 'Haliç'te değişim rüzgarları yatırımcıyı cezbediyor' dedi...

Güngören modern meydanına kavuştu, metro yolda!

Kadir Topbaş, ilçenin yıllar sonra kültür merkezi, otopark, spor salonu ve İSMEK bulunan bir meydana kavuştuğunu belirterek, "2017'de devreye girecek Bakırköy-Kirazlı-Bağcılar Metro Hattı ile Güngören metroyla da buluşacak" dedi.

Kadir Topbaş, Güngören'e metro müjdesi verdi!

Güngören'de yatırım ve hizmetin temel atma töreninde konuşan Topbaş, ilçenin 2017'de metroyla buluşacağını söyledi. Topbaş, "2017'de devreye girecek Bakırköy-Kirazlı-Bağcılar Metro Hattı ile Güngören metroyla da buluşacak" dedi.

Güngören Haznedar Yeraltı Otoparkı törenle açıldı!

Güngören Haznedar Yeraltı Otoparkı, AK Parti İstanbul Milletvekili Ömer Dinçer, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik'in de katıldığı törenle açıldı. Çevik, otoparktan ilk fotoğrafları tweetledi...

HSBC konut kredisi faiz oranlarını arttırdı!

Aralık 2013’ten bu yana devam eden bankaların konut kredisi faiz oranları yarışına HSBC de katıldı. Banka en son Ocak ayında 60 ay vadeli oranlarını %1.05’den %1.15’e, 120 vadeli oranlarını ise %1.05’den %1.20’ye arttırmıştı.

Şakir Yücel Karaman Güngören projelerini açıkladı!

Akit, bu kez Ak Parti Güngören Belediye başkanı ve adayı Şakir Yücel Karaman’ın konuğu oldu. Akit‘e konuşan Karaman, 'Belediyemizin temel amacı, projede halkın mağdur edilmeden, halkla birlikte, halkın benimseyeceği bir dönüşüme imza atmak' dedi...

İNGİLTERE merkezli HSBC Haberi

İNGİLTERE merkezli HSBC

İNGİLTERE merkezli HSBC’nin geçen mayıs-haziran aylarından bu yana Türkiye pazarından çıkış kararı halen konuşulurken, İngiliz hükümeti geçtiğimiz günlerde bunun tam tersi yönde bir adım atarak, finans sektöründe iki ülke arasındaki işbirliğini artırmaya yönelik bir proje başlattı. İngiltere İstanbul Başkonsolosluğu öncülüğünde, Türkiye’den Hazine Müsteşarlığı, Borsa İstanbul ve Kalkınma Bakanlığı’nın da katkılarıyla başlatılan ‘Finansal Hizmetlerde Türkiye-Birleşik Krallık Ortaklığı’ projesinde finans sektöründe özellikle İslami finans, sigorta-emeklilik ve varlık yönetimi alanlarına odaklanılacak. Türkiye Katılım Bankaları Birliği (KTBB) ile de görüşülen proje kapsamında şu anda Türk sermaye piyasalarının mevcut durumu ve potansiyelini anlatan bir rapor ve iki ülke temsilcilerinden oluşan bir çalışma grubu kurulması için faaliyetlere başlandı. 


Proje kapsamında 18-19 Şubat’ta İstanbul’da planlanan İslami finans zirvesinde iki ülkenin kamu ve özel sektör temsilcileri bir araya...