18 / 04 / 2024

ingiltere morgıç paniği

ingiltere morgıç paniği

İngiltere Merkez Bankası'nın güvencesi bile Northern Rock mudilerinin paniğini bitirmedi.

Ev sahiplerinde 'vergi' paniği başladı!

Kira gelirlerinin doğru tespitine yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam eden  Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 2 milyon konutun kira geliri potansiyeline sahip olduğu tespit edildi. Peki bu 2 milyon konut nasıl tespit edildi?

Tapu dairelerinde işler durma noktasına geldi! Yatırımcılar Dubai ve İngiltere’ye gidiyor!

Ülkedeki ekonomik zorluklar ve seçim süreci Muğla’daki emlak sektöründe olumsuz etki gösterdi. Tapu dairelerinde işlemlerin durma noktasına geldiği belirtilirken, yatırımcıların da Dubai ve İngiltere’ye gittiği vurgulandı. 

İngiltere'de Türk yatırımcılar için konut projeleri yapılıyor! 25 yıl boyunca yıllık yüzde 10 kira garantili!

İngiltere, Türk vatandaşlarına banka ve borsaya alternatif bir yatırım aracı sunuyor.  Deutsche Bank, UBS gibi yatırım bankaları tarafından toplu olarak alınan özel emlak projelerinden artık perakende satış işlemleri de yapılmaya başlandı.

Deprem uzmanı Naci Görür, Kuşadası depremi sonrasında önemli tespitlerde bulundu!

Kuşadası'nda deprem paniği yaşandı. Prof. Dr. Naci Görür, depremin ardından dikkat çeken bir açıklama yaptı. İşte Naci Görür'ün açıklaması...

İngiltere'de işsizlik beklentileri aşarak yüzde 4 oldu!

Açıklanan resmi rakamlara göre, İngiltere'de işsizlik, mart-mayıs dönemini kapsayan 3 aylık dönemde bir önceki 3 aylık döneme göre yüzde 0,2 artış göstererek, yüzde 4'e çıktı. 

İngiltere'de evden çalışma devam ediyor: İşletmeler çalışanlarına şehir ve ülke dışından çalışma izni veriyor mu?

Pandemi sürecinde iş şartlarının değişmesi insanları evden çalışma stiline geçirdi Ancak virüs bitmesine rağmen bu çalışma şekli hâlâ sürdürülüyor. İngiltere'deki işletmelerde de bu çalışma stili devam edilmektedir. İngiltere bu çalışma stiline yenilik getirdi ve dikkat çekti.

Ukrayna'daki Zaporijya Nükleer Santrali'ne saldırı paniği! Etkilenecek ülkeler tek tek açıklandı: Türkiye de listede var

Ukrayna’da 2. Çernobil paniği başladı. Ukrayna’daki Zaporijya Nükleer Santrali'nin patlaması durumunda, nükleer sızıntıdan etkilenmesi beklenen ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor...

İslam Memiş "Paniğe kapılmayın" diyerek uyardı! İşte 2 haftalık süreçte altını bekleyen kader

Cumhurbaşkanlığı yarışında adayların yeterli oy alamaması nedeniyle seçimler ikinci tura kaldı. Siyasi alanda ortaya çıkan belirsizlik piyasaları da bozdu. Finans Analisti İslam Memiş elinde TL olanlar için en karlı yatırımı açıklayarak altın ve dövizle ilgili öngörülerini açıkladı.

Kiracılar Temmuz paniğinde! Zam sınırı için sadece 3 ay kaldı!

Milyonlarca kişinin ortak sorunu hızla yükselen kiralar. Kiralık konut arayanlar bütçesine göre ev bulamazken, zam sınırı için de sadece 3 ay kaldı.

İstanbul'da deprem paniği artıyor! Depreme Yenilme Mobil Uygulaması'na başvurular 15 kat arttı! 3 dakikada...

Olası İstanbul depremine karşı oturdukları binanın durumunu öğrenmek isteyenler; İBB tarafından yaklaşık 8 ay önce hayata geçirilen Depreme Yenilme Mobil Uygulaması'na yöneldi. İstanbul'da deprem paniği artıyor! Depreme Yenilme Mobil Uygulaması'na başvurular 15 kat arttı! 3 dakikada...

İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 11 şehri etkiledi. İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Küresel piyasalarda iflas paniği! Borsalar tepetakla, altın fiyatları uçtu!

Küresel piyasalarda çok önemli gelişmeler yaşanıyor. ABD’de dünya teknolojisinin üssü olarak bilinen Silikon Vadisi'nin en önemli finans kurumlarından olan "Silicon Valley Bank" iflas etti. İflas haberiyle altın fiyatları yükselişe geçti.

İngiltere'de durum korkunç! 1,2 milyon kişi geçinebilmek için ek işte çalışıyor!

İngiltere’de yeni bir araştırma milyonlarca kişinin hayat pahalılığıyla başa çıkabilmek için ikinci işlerde çalışmaya başladığını söylüyor. Araştırmaya göre halihazırda tek işte çalışanların yüzde 36’sı da ikinci bir işte çalışmayı planlıyor.

ingiltere morgıç paniği Haberi

ingiltere morgıç paniği

İngiltere'de tutsat (mortgage) piyasasında geniş bir paya sahipken zor duruma düşen Northern Rock'un üzerindeki müşteri baskısı artarak sürüyor. Zor duruma düşmesinin ikinci gününde, bankanın İngiltere çapındaki bütün şubeleri müşterilerin hücumuna uğradı. Paralarını çekmek isteyen mevduat sahipleriyle görevliler arasında uzun tartışmaların yaşanmasına yol açan hücumun, bankanın nakit sıkıntısını derinleştirebileceği uyarısı da müşterileri durdurmaya yetmedi. Northern Rock'un bütün İngiltere'ye yayılan şubelerinde polis koruma önlemleri almak zorunda kaldı. Merkez Bankasının verdiği güvenceye de aldırmayan müşterilerin, Banka yönetimine 'bankayı satın' baskısı yaptığını duyuran Telegraph gazetesi, banka yönetiminin bu çağrılar üzerine piyasaya 'tekliflere açığız' mesajı gönderdiği bildirildi.

100 MİLYARLIK PORTFÖY

Bu arada, Londra'nın ünlü finans merkezi City'deki yaygın görüş ise bankanın 100 milyar sterlin civarındaki mortgage portföyündeki müşterilerini diğer büyük...