24 / 04 / 2024

ingilterede kiracı olmak

ingilterede kiracı olmak

İngiltere’de ev sahiplerine, kiracılarının pasaport ve vizelerini kontrol etme zorunluluğu getiren düzenleme bugün itibarıyla yürürlüğe girdi.

Kiracılar dikkat! Kira ne zaman ödenir?

Kiracılar bir ev, kiraladıkları zaman o evin kirasını peşin mi yoksa bir ay oturduktan sonra mı ödeyecekleri konusunda bilgi sahibi olmak istiyorlar. Buna göre, kira ne zaman ödenmelidir, yasal uygulama nasıl işler?

Ev sahibinden kiracı isyanı: 10 tane evim olsa birini bile kiraya vermeyeceğim!

Son dönemde ev sahibi ve kiracı arasındaki tartışmalar sıkça gündem oluyor. Kira anlaşmazlığı başta olmak üzere taraflar arasında gerçekleşen sorunlar kimi zaman mahkemede son buluyor. Bu kapsamda kiracı kadar ev sahipleri de mağdur oluyor.

Ünlü doktorun kiracı isyanı!

Son zamanlarda ev sahibi ve kiracı tartışmaları sıkça gündem oluyor. Kira anlaşmazlığı başta olmak üzere taraflar arasında yaşanan sorunlar kimi zaman mahkemede son buluyor. Son dönemde kiracı kadar ev sahipleri de mağdur... Bu mağdurlardan biri de Uzman Doktor Dağıstan Ayan...

Kiracılar bu olanaktan haberiniz var mı? Çift kira parası alabilirsiniz

Son depremin ardından, özellikle İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde, kentsel dönüşüm çalışmalarına sürat verilmiştir. Bu aşamada, evlerinde oturan kiracıların da hakları bulunmaktadır fakat birçok kiracının bu haklardan haberi yoktur.

Ev sahipleri artık kiracı olmak istiyor! Gayrimenkul satışlarında yeni yöntem! 

Konutunu satan mülk sahipleri, şimdilerde yeni bir yöntem denemeye başladı. Mülk sahipleri, evlerini satın alan kişilerden, sattığı evde kiracı olarak oturmayı talep ediyor. 

Dev müteahhitlerden hükümete çağrı! Arsa almayalım, kiracı olalım!

Türkiye’nin en ünlü müteahhitleri, inşaat sektöründe artık yeni bir trend oluştuğunu, küçük evlere ilginin artacağını söyledi. Yeni Evim projesinden de umutlu olan sektör devleri ayrıca, hükümetten kamu arazilerine kiracı olmak için çağrı yaparken, yeni dönemde Ege ve Akdeniz’in prim yapacağı görüşü

Konut almak mı? Kiracı almak mı? Hangisi daha avantajlı?

TÜİK'in açıkladığı verilere göre Türkiye'de konut sahibi olan hanehalkı oranı yüzde 60,5, kiracıların oranı ise 27,6. Aradaki fark ise bir yakınına ait evde oturanları gösteriyor. Peki finansal açıdan konut almak mı kiracı olmak mı daha avantajlı? İşte yanıtı...

Konut sahibi olmak isteyenler, kiracılar müjde! Özellikle büyük illerde konut fiyatlarında düşüş kapıda mı?

Kira fiyatları, ev fiyatları aldı başını gitti. Yüksek fiyatlar nedeniyle kiracılar 3-4 ay sonra kiralarını ödeyemez duruma geliyor, birikimi olanlar konut alamıyor, satıcılar zorlanıyor. Ama artık bu artışta sona yaklaşıldı. İşte düşüşün başladığı o iller!

Kiracı kira sözleşmesini başkasına devredebilir mi?

Kira sözleşmelerinde bilindiği üzere kiraya veren ve kiracı olmak üzere iki taraf mevcuttur. Kira sözleşmeleri taraflar arasındaki anlaşmaların sağlandığı bir senet niteliğindedir. Peki, kira sözleşmesinin devri mümkün mü? İşte tüm merak edilenler...

Panora GYO'dan kiracılarına yüzde 15 pandemi iskontosu!

Panora GYO 2021 yılı Kasım ayı pandemi dönemi için geçerli olmak üzere; kiracılarının aylık veya aylık asgari kira bedellerine yüzde 15'e varan muhtelif oranlarda pandemi iskontosu uygulayacak. 

Kiracı ve ev sahibi anlaşmazlıkları arttı!

İstanbul başta olmak üzere özellikle büyükşehirlerde görülen kira yükselişleri, sokaktan Twitter'a kadar her yerde gündem olmuş durumda. Bu artış, özellikle kiracıları ve yeni kiralık konut arayanları düşündürürken beraberinde kiracı ve konut sahibi arasındaki uyuşmazlıkları da çoğaltıyor. 

Panora GYO'dan kiracılarına yüzde 29 indirim!

Panora GYO, kalıcı normalleşmeye geçiş sürecinde, bünyesinde faaliyette bulunan kiracılarına finansal açıdan destek olmak amacıyla desteklerini sürdürme kararı aldı.

Doğuş GYO'dan Gebze Center AVM'deki kiracılarına yüzde 40 indirim!

Doğuş GYO tarafından Gebze Center AVM'deki tüm kiracılarına destek olmak amacıyla Mart ayı ile sınırlı olmak üzere sözleşmelerinde geçerli olan kira bedelleri üzerinden yüzde 40 oranında kira indirimi uygulanmasına karar verildi. 

ingilterede kiracı olmak Haberi

ingilterede kiracı olmak

İngiltere’de 1 Şubat tarihinden itibaren uygulanacak düzenlemeye göre, ev sahiplerinin, kiracılarının "ülkede kalmalarına izin veren gerekli dokümanları" kontrol etmeleri zorunlu hale getirildi. 


Düzenleme kapsamında, İngiltere’de bulunma hakkına sahip olmayan birine evini kiralayan ev sahibi, bin sterlin ile 3 bin sterlin (4200 TL ile 12.700 TL) arasında değişen para cezalarına çarptırılabilecek. 


Merkezi Manchester'da bulunan "Ev Sahipleri Derneği"nin (RLA) konuya ilişkin açıklamasında, "Bu düzenleme, ev sahiplerini gelecekteki kiracılara dair zor durumda bırakıyor, İngiltere’de yaşayan ve 12 milyon pasaportu olmayan Birleşik Krallık vatandaşı açısından da potansiyel sorunlar yaratabilir" ifadeleri kullanıldı. 


Açıklamada, ev sahiplerinin, kiracılarının pasaport bilgilerini kontrol etmek istemesinin ilerleyen dönemde "ırkçılık suçlamalarına" yol açabileceği de vurgulandı.



Hürriyet


Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Geçen ay peş peşe iki ayrımcılık skandalının yaşandığı İngiltere’de dün çok tartışmalı bir...