16 / 04 / 2024

Innovia 4 mağdurları

Innovia 4 mağdurları

Türkiye'de ev alma hayali kurup kredi çekerek borca giren çok sayıda kişi, yıllardır seslerini duyurmaya çalışıyor. Sadece İstanbul’da toplam 100 bine yakın toplu konut mağduru olduğu düşünülüyor.

Yeşil GYO'dan Innovia 4 mağdurlarına önemli açıklama!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 6 bin 500 konutluk Innovia 4 projesinde mağdur olan vatandaşları yakından ilgilendiren çok önemli açıklama yaptı...

Mersin TOKİ mağdurları tek yürek oldu! 5 bin mağdur çözüm bekliyor!

Mersin’de 4 etap halinde yapılacak TOKİ projesinde bir etabın eksik olması nedeniyle 500 ailenin mağduriyet yaşayacağını dile getiren TOKİ mağdurları, bir defa  daha ses yükselterek toplamda 5 bin kişinin mağdur olduğunu belirtti.

Innovia 4 mağdurlarından son dakika basın açıklaması!

Innovia 4 projesinden konut satın alanlar, inşaatın durdurulduğunu ve evlerinin teslim edilmediğine dikkat çekerek son dakika basın açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...

Innovia 4 mağdurlarından yeni eylem kararı! Her Pazartesi ve Perşembe Yeşil Plaza önünde toplanacaklar!

Parasını ödedikleri konutların teslim edilmemesi nedeniyle yıllardır adalet arayan İnnovia 4 mağdurları yeni eylem kararı aldı. İşte detaylar...

Innovia 4 mağdurlarından Semaver Haftası etkinliği!

Yarım kalan evlerine yıllardır kavuşamayan Innovia 4 mağdurları farklı bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinliğin adını Semaver Haftası olarak belirleyen mağdurlar, proje önünde çay içti, simit ve peynir yedi...

Innovia 4 mağdurlarından yardım çığlığı!

Yarım kalan evlerine yıllardır kavuşamayan Innovia 4 mağdurları devletten yardım bekliyor. İstanbul’da toplam 100 bine yakın toplu konut mağduru olduğu tahmin ediliyor.

Innovia 4 mağdurları Esenyurt'ta toplandı!

Yeşil GYO’nun imzasına sahip Innovia projesinin birinci, ikinci ve üçüncü etaplarında 9 bin 100 konut teslim edilirken projenin dördüncü etabından konut satın alanlar, mağdur edildi. 2015 yılında tamamlanması planlanan projede, teslimler hala yapılmadı.

Innovia 4 mağdurları 2 Şubat'ta eylem yapacak!

Yeşil Holding'e bağlı Yeşil İnşaat, Esenyurt'taki Innovia 4 projesini Eylül 2018'de durdurmuştu. Projeden ev alan ve mağdur olan vatandaşlar 2 Şubat tarihinde Cevizlibağ'daki Yeşil Holding önünde eylem yapacak.

Innovia 4 mağdurlarından suç duyurusu çağrısı!

Yeşil Holding'e bağlı Yeşil İnşaat, Esenyurt'taki Innovia 4 projesini geçtiğimiz yıl durdurdu. Innovia 4 mağdurları projeyle ilgili olarak suç duyurusu çağrısı yaptı.

Innovia 4 mağdurlarından Yeşil Holding önünde eylem!

Yarım bırakılan evlerinin senelerdir teslim edilmediğini söyleyen Innovia 4 mağdurları, Cevizlibağ'daki Yeşil Holding önünde bir protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Innovia 4 mağdurları eylem yaptı!

Yarım bırakılan evlerinin senelerdir teslim edilmediğini söyleyen Innovia 4 mağdurları, şantiye alanında bir protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Innovia 4 mağdurlarından yeni eylem!

Esenyurt’ta yer alan Innovia satın aldıkları evlerin inşaatının durdurulmasından dolayı mağdur olduklarını söyleyen bir grup, şantiye alanında toplanarak protesto eylemi gerçekleştirdi.

Yeşil GYO'dan Innovia 4 mağdurlarına önemli açıklama!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 6 bin 500 konutluk Innovia 4 projesinde mağdur olan vatandaşları yakından ilgilendiren çok önemli açıklama yaptı...

Innovia 4 mağdurları Engin Yeşil'le görüştü!

Innovia 4 mağdurları Yeşil Holding Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil ile görüştü. İşte detaylar...

Innovia 4 mağdurları Haberi

Innovia 4 mağdurları

Türkiye'de son yıllarda ekonominin itici gücü olarak görülen inşaat sektöründe, sağlanan kredi kolaylıkları sektörü hareketlendirse de mağduriyetler devam ediyor. Bankacılık sektörünün 2019'da inşaat alanında faaliyet gösteren şirketlere kredi desteği 245 milyar 579 milyon lira oldu. 

Deutsche Welle Türkçe'den Pelin Ünker'in haberine göre; ancak inşaatı yıllar önce başlayan projeler hala teslim edilmezken ev hayaliyle yıllar boyunca bekleyen vatandaşlar mağdur olduğunu söylüyor. İyi Parti'nin Ocak ayında Meclis'te verdiği soru önergesine göre İstanbul'da 30 bini Esenyurt'ta olmak üzere toplam 100 bine yakın toplu konut mağduru bulunuyor.

2015'te bitmesi gerekiyordu

Mağduriyete neden olan projelerden biri de Yeşil GYO'nun Esenyurt'taki Innovia 4 projesi oldu. Projenin 1, 2 ve 3. etaplarında 9 bin 100 konut teslim edilirken dördüncü etapta bulunan 6 bin 500 konut teslim edilmedi. İnşaat hala bitmemesine karşı konut...