24 / 04 / 2024

inovasyon

inovasyon

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden (TİM) yaptığı açıklamada, 2022 Küresel İnovasyon Endeksi bugün açıklandı. Türkiye’de bu endekste de yer aldı.

KOSGEB’in Ar-Ge ve inovasyon projelerinin ticarileşme oranı yüzde 50'nin altında!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu bir çalışmada KOSGEB’in desteklediği Ar-Ge ve inovasyon projelerinin ticarileşme oranının yüzde 50'nin altında olduğu belirlendi.

Mondi İzmit İnovasyon Merkezi açıldı!

Mondi'nin  İzmit İnovasyon Merkezi Mondi İzmit Fabrikası'nda açıldı. Türkiye tesislerindeki açılış töreni ve kutlamalara katılan Oluklu Mukawa Inovasyon Başkanı Jan Blankiewicz, “Yenilenen merkezin ekip ruhunu çok daha fazla artıracağına gerçekten inanıyorum'' dedi.

Çukurova Teknokent 3 ilde inovasyon merkezleri kuracak!

Adana Çukurova Teknokent'in içinde olduğu yabancı ortaklı konsorsiyum, Adana, Mersin ve İzmir'de inovasyon merkezleri kuracak.

Küçükçekmece Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi açıldı!

Küçükçekmece Belediyesi tarafından kurulan ‘Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi (KÜGİM) düzenlenen törenle kapılarını girişimcilere açtı.

AVM’cilik anlayışı daha iyi bir noktaya gelecek!

Perakendede Inovasyon Forumu &  Ödülleri Zirvesi Capital ve Ekonomist Dergileri tarafından gerçekleştirildi. 

Bilal İdikurt: AVM’cilik anlayışı daha iyi bir noktaya gelecek!

Perakendede Inovasyon Forumu &  Ödülleri Zirvesi’nde açıklamalar yapan Fortis İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bilal İdikurt, "AVM’cilik anlayışının daha iyi bir noktaya gelebileceğine inanıyorum." dedi.

Mehmet Özhaseki: Yılda 500 bin konutu yenilemeliyiz!

MÜSİAD Kayseri Şubesi ev sahipliğinde “Yeni İmar Yönetmeliği’nin İnşaat Sektörüne Etkileri ve Kentsel Dönüşüm” ana başlıklı Türkiye İstişare Toplantısı gerçekleştirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de katıldığı toplantıda, yerli ve milli üretim ile inovasyon vurgusu yapıldı.

Kaleseramik'in "Sevdiğiniz Kale’yi Tasarlayın" projesi tanıtıldı!

Kale Grubu bünyesinde faaliyet gösteren yapı sektörünün lokomotif şirketi Kaleseramik, inovasyon ve tasarım alanında hayata geçirdiği ‘Sevdiğiniz Kale’yi Tasarlayın’ projesiyle yepyeni bir süreç başlatıyor..

Tam dijital ilk bina İsviçre'de yapılıyor!

Dünyadaki ilk tam dijital bina İsviçre'de inşa ediliyor. İsviçre'nin ETH Zürich Üniversitesi'nin Dübendorf'taki kampüsündeki modüler araştırma ve inovasyon binasına da 3D teknolojisiyle bir bina inşa edilmeye başlandı.

Radisson Blu, Batışehir’de kapılarını açtı!

Yönünü inovasyon ve tasarıma göre belirleyen ikonik otel markası Radisson Blu, Türkiye’deki ilk rezidans yatırımı Ege Yapı’nın İstanbul Bağcılar’da inşa ettiği ödüllü Batışehir projesinde açıldı.

Akıllı Referans Bina İnovasyon Merkezi kuruluyor!

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ),İpekyolu Kalkınma Ajansı mali desteği ile Akıllı Referans Bina İnovasyon Merkezi (ARBİM)’i kuruyor.

Kobi İnovasyon Gayrimenkul Aracılık Hizmetleri Anonim Şirketi Bostancı Şubesi açıldı!

Kobi İnovasyon Gayrimenkul Aracılık Hizmetleri Anonim Şirketi Bostancı Şubesi bugün açıldı. Şubenin sermayesi 100 bin TL.

Gayrimenkulde Teknoloji ve İnovasyon Paneli gerçekleşti!

Gayrimenkulde Teknoloji ve İnovasyon Paneli 12 Mayıs Cuma günü gerçekleşti. Panelden önce, panele ev sahipliği yapan Joint Idea Kanyon Şubesi katılımcılara tanıtıldı.

inovasyon Haberi

inovasyon

Küresel İnovasyon Endeksinde 132 ülkenin değerlendirildi. Bu endekste Türkiye, yükseliş trendini sürdürdü ve 37’incilikle tarihindeki en iyi sıraya yerleşti. Türkiye, endekste ilk defa ilk 40 içerisine girmeyi başardı.

İşte haberin detayları…

132 ÜLKE ARASINDA BİRİNCİ OLDU!

Türkiye, 7 ana bileşen çatısı altında grup ortalamalarının üzerinde performansa sahip oldu. Türkiye’nin en iyi performans elde ettiği bileşen de “Yaratıcı Çıktılar” oldu. Bu bileşende Türkiye, geçen yıla göre 20 basamak yükselerek 15. sırada yer alarak Kuzey Afrika, Batı Asya grubu ülkeleri arasında birincilik kazandı. “Piyasaların Çok Yönlülüğü” bileşeninde ise 12 basamak yükseliş ile 37. sırada yer aldı.

Bu sene  inovasyon çıktılarında, girdilerinden daha iyi performans elde eden Türkiye, 6 göstergede ilk 10 içerisinde yer almayı başardı. Türkiye “kökene göre endüstriyel tasarımlar” göstergesinde ise 132 ülke arasında...