23 / 04 / 2024

inşaat atıkları

inşaat atıkları

Batman’ın gelişen semti Gültepe’de liseler bölgesi olarak bilinen Esentepe’ye komşu tepedeki manzara görenleri hayretler içinde bıraktırıyor.

İzmir'de hafriyat kamyolarına GPS cihazı 1 Ağustos'ta takılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hafriyat kamyonlarını GPS cihazıyla uydudan takip edeceği otomasyon sisteminin başlangıç tarihi 1 Ağustos'a ertelendi.

Antalya Muratpaşa'daki eski binadan kalan molozlara tepki!

Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Çakırlar Caddesi üzerinde bulunan ve sahipleri tarafından yıkılan eski binadan kalan molozlar komşuları ile bölge esnafının başına dert oldu.

İrfan Kaya Ankara'daki inşaat atıkları konusunda uyardı!

Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürü İrfan Kaya, sokaklara bırakılan inşaat ve hafriyat atıklarının yağışlı günlerde mazgalları tıkadığını belirterek vatandaşlara sokaklara inşaat hafriyatı bırakmamaları konusunda uyarıda bulundu.

İnşaat atıkları geri dönüştürülebilir!

İMO Başkanı Dr. Cem Oğuz, Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak yapıların inşaat atıklarının geri dönüşümü sağlanabildiği takdirde taş ve kum ocakları ihtiyacının en aza inebileceğini söyledi.

Gaziantep'te boş arazilerdeki inşaat atıkları temizleniyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, kent merkezinde bulunan boş arazileri temizlik çalışmalarına başladı. Özellikle merkezde bulunan boş arazi ve arsalara, inşaat atığı, hurda eşya, çöp ve moloz gibi maddeler atılıyor.

İnşaattan çıkan atıklar yeniden kullanılacak!

Arnavutköy'de bir sokak, inşaatlardaki atık malzemeyle yapıldı Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen kentsel dönüşümde ortaya çıkan inşaat atıkları, fabrikalarda tuğla, çimento ve dolgu malzemesi haline getirilerek yeniden kullanılacak.

İnşaat atıklarına ceza geliyor!

İnşaat atıklarına ceza geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, hafriyat toprağı, inşaat ve de yıkıntı atıklarını, ilgili idareden izin almadan taşıyanlara ve de taşıtanlara ceza verecek...

İnşaat atıkları geri dönüştürülecek!

THBB tarafından hazırlanan proje ile kentsel dönüşüm kapsamındaki yıkımlarda ortaya çıkan inşaat atıkları, geri dönüştürülerek yeni inşaatlarda kullanılacak. İnşaat atıklarından, hazır beton üretiminde hammadde olarak yeniden kullanımı teşvik edilecek...

Kentsel dönüşümde binalar yıkılınca inşaat atıkları ne olacak?

Sektörel Fuarcılık tarafından 15 – 16 Kasım 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek IWES 2012 – 4. Atık Teknolojileri Sempozyumu ve Sergisi öncesinde düzenlenen toplantıda kentsel dönüşüm sırasında ortaya çıkacak, yıkılacak bina atıklarının yönetimi ta

Kentsel dönüşümle inşaat atıklarını kaldırmayanlar ceza alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, afet riski altındaki alanların dönüşümünde inşaat atıklarını lisanslı ve izinli depo alanlarına götürmeyen yıkım firmalarına ceza verecek

İnşaat atıkları için geri kazanım tesisleri kurulacak!

Kentsel dönüşüm kapsamındaki yıkımlardan çıkacak hafriyat atıkları için ilk etapta büyükşehir ile nüfusu 100 binin üzerinde olan belediyelerce geri kazanım tesisleri kurulacak

Düzgünoğlu İnşaat Çatı İzolasyon Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Düzgünoğlu İnşaat Çatı İzolasyon Ticaret Limited Şirketi Gaziosmanpaşa'da kuruldu.

Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik!

Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31623 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Pol Grup İnşaat Atış Poligonu Proje Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Pol Grup İnşaat Atış Poligonu Proje Mimarlık Limited Şirketi bugün Esenyurt’ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Nedim Sarıalioğlu  tarafından kuruldu.

Kocaeli Şehir Hastanesi'nin inşaatında çalışan 4 işçi çatıya çıktı!

Kocaeli Şehir Hastanesi inşaatında çalışan 4 işçi ücretlerini alamadıklarını iddia ederek çatıya çıktı.

İstanbul Havalimanı inşaatının atıkları sanat eserine dönüştü!

Ünlü heykeltıraş Seçkin Pirim, İstanbul Havalimanı inşaatı sırasında ortaya çıkan atıkları kullanarak birbirinden ilginç sanat eserleri ortaya çıkardı. Seçkin Pirim'in eserleri haziran ayında yapılacak müzayede de satılacak.

Perk İnşaat Atışalanı ne zaman teslim?

Perk İnşaat Atışalanı projesi İstanbul Esenler'de Atışalanı'nda hayata geçiriliyor. Peki Perk İnşaat Atışalanı ne zaman teslim edilecek?

BRN Taahhüt İnşaat Atık Yönetimi Anonim Şirketi kuruldu!

BRN Taahhüt İnşaat Atık Yönetimi Anonim Şirketi Hümmet Daraman tarafından 80 bin TL sermaye ile 26 Ekim'de kuruldu. 

Meram'daki inşaat atıkları geri dönüştürülüyor!

Konya Meram'da gerçekleştirilen dönüşüm çalışmalarında yıkılan binaların molozları kum ve çakıla dönüştürülüyor.

Kartepe'de inşaat atıkları geri dönüşüyor!

KARTEPE Belediyesi, ilçe halkını sağlam ve kullanışlı yollara kavuşturmak üzere çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda inşaat atıkları geri dönüştürülüyor..

Slovenya'da inşaat atıkları geri dönüşüyor!

Slovenya'da inşaat sektörü döngüsel ekonomiyle buluştu. Bölgede, inşaat sektöründen kişi başına 2 ton atık çıkarılıyor.

Sazlıdere Barajı'na kaçak moloz dökenlerin cezası ağır olacak!

Gaziosmanpaşa Meydanı Temel Atma Töreni'ne katılan İBB Başkanı Kadir Topbaş, Sazlıdere Barajı'nın çevresine dökülen kaçak molozlarla ilgili, "İçme suyu barajına inşaat atıkları dökecek kadar gözü dönmüş insanlar var aramızda. Cezaları ağır olacak" dedi.

Kilyos Sahili inşaat atıklarıyla doldu!

İstanbul'un az sayıdaki sahillerinden biri olan Kilyos Sahili çöplüğe döndü. Sahile atılan inşaat atıkları büyük kirliliğe neden oldu.

Mersin'de İnşaat Ve Yıkıntı Atıkları Yönetimi Toplantısı yapıldı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından Mersin’de hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları taşıyan firma ve şahıslara yönelik düzenlenen Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Yönetimi toplantısı gerçekleştirildi.

inşaat atıkları Haberi

inşaat atıkları

Batman’ın gelişen semti Gültepe’de liseler bölgesi olarak bilinen Esentepe’ye komşu tepedeki manzara görenleri hayretler içinde bıraktırıyor. Liselerin ağırlıklı olduğu bölgede inşaat atıkları ile molozlar, çevrecilerin tepkisine yol açıyor. Son yıllarda yeni yapılan liselerin kaldırımları dökülüyor. Öğrenci velileri, kaderine terk edilen liselerin olduğu bölgenin çevre düzenlemesine gereksinim duyduğunu belirterek; “Gözde okulların yapıldığı alanın çevresi tek kelimeyle korkunç. Manzarayı görünce eğitim yuvalarına yazık oluyor demekten kendimizi alamıyoruz” dediler. 



Batman...