20 / 04 / 2024

inşaat ceza

inşaat ceza

İş güvenliği paketinde öngörülen cezalara kısmi yumuşama geliyor. Cezaların yumuşatıldığı sektörlerin başında maden ve inşaat bulunurken ihalelerden men yasağında da sürenin esnetilmesi gündemde. İşte ayrıntılar...

İflas eden müteahhite Bakanlık da acımadı! İnşaatı teslim etmedi, 300 bin TL ceza kesildi!

Ticaret Bakanlığı, Sakarya'da iflas eden bir müteahhite, yaptığı inşaatı zamanında teslim etmeyerek, sözleşmeye aykırı hareket ettiği gerekçesiyle 300 bin liralık ceza kesti.

2024 Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri yarın başlıyor! Yapım işleri ek fiyat farkı ve inşaat malzeme fiyatları gündemde!

Yeni torba yasa maddeleri vatandaşların gündeminde yer alıyor. İşte Meclis’ten geçen 86 maddelik torba teklifi görüşmelerindeki yapım işleri ek fiyat farkı, deprem bölgesinde inşaat malzeme fiyatlarını yüksek fiyattan satanlara verilecek ceza ve kentsel dönüşüm detayı...

Yeni torba yasa hazırlandı! Fahiş inşaat malzemesi, kira, gıda fiyatlarına üç kat ceza!

Deprem bölgesinde fahiş fiyat tespit edilmesi durumunda üç kat ceza uygulanacak. Hiçbir gerekçe sunulmadan gıdadan inşaat malzemesine kadar her alanda fahiş fiyat artışı yapanlara ağır yaptırım uygulanacak.

İnşaat yasaklarına uymayanlara büyük ceza! Belediyeler işletmeleri sıkı takibe aldı!

5 Mayıs-15 Ekim arasında uygulanan inşaat yasağı süresi boyunca kurallara uymayan firmalara cezai yaptırım uygulanıyor. Kuşadası Belediyesi inşaat yasağı boyunca kurallara uymayan firmalara göz açtırmadı.

Bartın’da kaçak hayvan kulübesi inşaatına 7 bin lira ceza!

Bartın’da yaralı ve sahipsiz kalan hayvanlar için kulübeler inşa eden Sevim Arıkan’a ‘usulsüz inşaat yapmak’ suçundan 7 bin lira ceza kesildi.

Sakarya'da 3 hastane inşaatını yarım bırakan firmaya ceza!

Sakarya'da inşaatı süren 3 hastaneyi yarım bırakan Kocaeli merkezli inşaat firmasına Resmi Gazete'de yayınlanan karar göre ihale yasağı getirildi.

Hasan Akgün’e marina inşaatı davası!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'ün Büyükçekmece Yat Limanı projesinin inşaatını bir Alman firmasına ihale ettiği iddia edildi. Firma dolandırıcılıktan ceza alınca ihale Akgün’ün kardeşinin ofisine geçti. Akgün'e ise dava açıldı.

Sungurlu T Tipi Kapalı Cezaevi'nin inşaatı hızlandı!

Çorum'un Sungurlu ilçesinde inşaatı süren ceza infaz kurumunun yapımı hızla devam ediyor. İnşaatı 16 Haziran 2017'de başlayan cezaevinin 700 günde bitirilmesi planlanıyor.

Çorum Sungurlu’da cezaevi inşaatı devam ediyor!

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Sungurlu’da bir dizi ziyaretler ve incelemelerde bulundu.Kavuncu  400 kişilik açık ve 1200 kişilik T tipi kapalı ceza infaz kurumunn inşaatını gezdi...

Sungurlu Kapalı Cezaevi'nin inşaatı tamamlandı!

Çorum’un Sungurlu ilçesinde yapım çalışmaları devam eden ceza infaz kurumu inşaatı hızlı bir şekilde devam sürüyor. 

Sungurlu Açık Ceza İnfaz Kurumu'nun inşaatı sürüyor!

Çorum’un Sungurlu Kaymakamı Mitat Gözen, Çiftlik Köyünde yapımına başlanılan bin 200 kişilik T tipi, 400 kişilik Açık Ceza İnfaz Kurumu için devam eden inşaat çalışmalarını inceledi.

Brezilyalı inşaat devi Odebrecht'e 2.6 milyar dolarlık ceza!

Brezilyalı inşaat şirketi Odebrecht'e mahkeme 2.6 milyar dolarlık ceza verdi. Verilen cezanın 2,39 milyar dolarlık bölümü Brezilya'ya, kalan para ise İsviçre ve ABD'ye ödenecek.

Bingöl'de inşaat sezonu başlamadan izinsiz kazı yapanlara ceza!

Belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü, inşaat sezonunun başlamaması nedeniyle izinsiz kazı yapan kişi veya firmalar hakkında cezai işlem uygulanacağını bildirdi.

inşaat ceza Haberi

inşaat ceza

İş güvenliği paketinde öngörülen cezalara kısmi yumuşama geliyor. Cezaların yumuşatıldığı sektörlerin başında maden ve inşaat bulunurken ihalelerden men yasağında da sürenin esnetilmesi gündemde. Mecliste görüşmeleri süren iş güvenliği paketi önergelerle değiştirilecek.


Buna göre, maden sektöründe yaşanan ölümlü iş kazasında kusuru olduğu yargı kararı ile kesinleşen işveren için 2 yıl ihale yasağı öngörülmüştü. AK Partili milletvekileri tarafından verilecek önergeyle, ihalelerden men süresi “kusuru oranında iki yıla kadar” olarak değiştirilecek. Böylece 2 yılın altında da ceza verilmesine olanak sağlanacak. Yapılan denetim sonucunda işin durdurulmasını gerektiren bir durum tespit edilirse uygulanması öngörülen idari para cezaları da tasarıdan çıkarılacak. Ayrıca maden ve yapı işyerlerinde cezaların yüzde 300 oranında artırılarak uygulanması düzenlemesinden vazgeçilecek. 250’den daha fazla çalışanı bulunan işyerlerinde, para cezalarının katlanarak artırılması düzenlemesinin de...