28 / 03 / 2024

inşaat demir sorunu

inşaat demir sorunu

İnşaat sektör temsilcileri demir fiyatlarındaki artıştan şikayetçi. MÜSİAD’ın İnşaat Sektörü Kurulu “demir fiyatlarında KDV indirilsin” talebinde bulurken, İMKON ise “İhracata vergi getirilsin”şeklinde açıklamalar yapıyorlar. 

İnşaatta demir fiyatı sorunu yaşanıyor!

Demir fiyatlarının ithalat vergisinin düşürülmesine rağmen isyanı geri döndü emen teslimde 2 bin 500 TL’yi bulduğunu belirten İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, “Çözüm bulunamazsa, Anadolu’dan gelen iş bırakma çağrısına kulak verilecek” dedi

İnşaat sektöründe demir sorunu yaşanıyor!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, inşaat sektöründe demir sorunu yaşandığını açıkladı.

İnşaat sektöründe demir sıkıntısı yaşanıyor!

İnşaat sektörü temsilcileri demir bulmakta zorlandıklarını dile getirdiler. Demir sıkıntısı çözülmezse şantiyelerin duracağını söyleyen temsilciler, “Demirin alternatifi yok. İnşaat ve yan sektörler zarar görür” açıklamalarını yaptılar.

İnşaat demir fiyatlarına zam geldi! 1 ton demir fiyatı resmen fırladı! 20 Şubat 2024 demir fiyatları

İnşaat sektörünün temel yapı malzemelerinden biri olan demir fiyatlarına zam geldi. 1 ton inşaat demirini fiyatı resmen fırladı. Demir fiyatları ne kadar oldu? 20 Şubat 2024 demir fiyatları kaç lira? 

İstanbul'da inşat demir fiyatı ne kadar? 1 ton inşaat demiri kaç TL? İşte günlük demir fiyatları! 

İnşaat sektörünün kalbi olan inşaat demir fiyatlarına zam geldi. 1 ton olarak işleme alınan inşaat demirinin güncel fiyatları belli oldu. Peki İstanbul'da inşat demir fiyatı ne kadar? İşte günlük demir fiyatları.

İnşaat demir fiyatlarına zam geldi! İstanbul, İzmir, Karabük ve Payas demir fiyatları fırladı!

Bugün inşaat demir fiyatlarına zam geldi. İstanbul, İzmir, Karabük ve Payas demir fiyatları fırladı. İnşaat demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton inşaat demiri kaç lira? 2 Şubat 2024 demir fiyat listesi. 

Demir fiyatlarına Çin etkisi! İnşaat demir fiyatlarına 200 TL zam geldi! 1 ton inşaat demiri kaç TL 2024?

Dünyanın en çok demir üreticisi Çin'de en büyük gayrimenkul üretim şirketinin tasfiyesine karar verilmesiyle fiyatlar artmaya başladı. Yurt içi piyasalarda inşaat demir fiyatlarına 200 TL zam geldi. 1 ton inşaat demiri kaç TL 2024?

İnşaat demir fiyatları düştü! İşte İstanbul, İzmir, Payas ve Kabük inşaat demiri güncel fiyatları

İnşaat sektöründe en büyük gider olarak kabul edilen demir fiyatları düşmeye başladı. 1 ton inşaat demiri ne kadar oldu? İstanbul, İzmir, Payas ve Karabük inşaat demir fiyatları kaç lira? 2024 inşaat demiri fiyatları...

İnşaat demir fiyatlarına indirim geldi! 1 ton demir ne kadar oldu? 2024 inşaat demir fiyatları...

İnşaat sektörünün en önemli yapı malzemesi inşaat demirine bugün 200 TL indirim geldi. İstanbul, İzmir, Payas ve Karabük demir fiyatları ne kadar oldu? 19 Ocak 2024 demir fiyatları.

İnşaat demir fiyatlarına rekor zam! 2024 inşaat demir fiyatları ne kadar oldu?

İnşaat maliyet endeksi 2023 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 1,52 arttı, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 66,49 artış kaydetti. İnşaat maliyetini arttıran en temel yapı malzemelerinden demirin fiyatı ise rekor kırdı. 2024 inşaat demir fiyatları ne kadar oldu?

İnşaat demir fiyatları rekor kırdı! 1 ton demir ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları

İnşaat demir fiyatları son bir buçuk yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Fiyatların artmasında küresel talep ve arz sıkıntısı gibi faktörler yer alıyor. Peki 1 ton inşaat demir fiyatı ne kadar oldu? 27 Aralık 2023 demir fiyatları. 

Dolar fırladı, inşaat demir fiyatları uçtu! Demir fiyatlarına zam geldi!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar kuru zirveyi test etti. Dolardaki yükseliş piyasalara yansımaya başladı. En büyük örneği ise inşaat demirinde görüldü. Demir fiyatlarına zam geldi. Demir fiyatları ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları.

İstanbul'da 1 ton inşaat demir fiyatı 22 bin 100 TL oldu! Müteahhitler çileden çıktı!

İnşaat malzeme fiyatlarına gelen zamlar sektörün gündeminden düşmüyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın özellikle beton ve çimento fiyatlarına yönelik yaptırımları sonrası gözler inşaat malzemesi fiyatlara çevrilirken demir fiyatlarına fahiş zam geldi. Peki demir fiyatların ne kadar oldu?

İnşaat demir fiyatlarına 200 TL zam! Fiyatlar yerinde durmuyor! 1 ton demir ne kadar oldu?

İnşaat demir fiyatlarına bugün 200 TL zam geldi. Son zamanlarda yükselişe geçen demir fiyatları inşaat sektörünün gündeminden düşmüyor. Son zammın ardından 1 ton inşaat demiri ne kadar oldu? 1 Kasım 2023 demir fiyat listesi. 

Demir fiyatları bir yılda 800 TL artı! 1 ton inşaat demir fiyatı bugün ne kadar? 24 Ekim 2023 demir fiyat listesi

Demir fiyatları, inşaat sektörünün gündeminden düşmüyor. Son zamanlarda indirim üstüne indirim gelen demir fiyatları bir yılda toplam 800 lira artış kaydetti. Peki geçen sene bugün demir fiyatları ne kadar? Bugün 1 ton demir fiyatı kaç lira? 24 Ekim 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat demir fiyatları haftaya indirimle başladı! Fiyatlar resmen çakılıyor! Güncel demir fiyatları

Ticaret Bakanlığı tarafından denetim altına alınan inşaat malzemelerinde son dakika gelişmeler takip ediliyor. Demir fiyatları geçtiğimiz hafta itibariyle düşüşe geçerken bugün bir indirim daha geldi. İnşaat demir fiyatları ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları...

inşaat demir sorunu Haberi

inşaat demir sorunu

Dünya Gazetesi yazarlarından Uğurcan Gökçen bugünkü köşesinde ''İnşaatçılar demire ‘vergili önlem’ istiyor'' başlıklı yazısını yayınladı. 

İnşaat sektörü, artamaya devam eden çelik fiyatlarından dertli. Demir ve yassı çelik ürün fiyatlarında son aylarda meydana gelen zamların sektörü çok zorladığı ifade edilirken, fiyatların düşmemesi halinde şantiyelerin durma noktasına geleceği savunuluyor. Bu noktada inşaat sektörü temsilcilerinden ‘vergi ayarı’ düzenlemesine yönelik iki farklı talep var. MÜSİAD geçici süreliğine de olsa demir fiyatlarında KDV indirimine gidilmesi gerektiği görüşünü paylaşırken, İMKON daha çarpıcı bir taleple inşaat demiri ihracatına yüzde 20 vergi getirilmesini istiyor. Tartışmanın odağındaki demir çelik üreticileri ise fiyat artışının maliyet unsurlarından kaynaklandığını ve eleştirilerin haksız olduğunu belirterek, piyasa şartları gereği fiyatların düşmesinin mümkün olamayacağını ifade ediyor.

"Kısa vadede KDV indirimi uygulanmalı"

MÜSİAD İnşaat, Çevre ve...