16 / 04 / 2024

inşaat haberleri 2014

inşaat haberleri 2014

belli bir yükseklikten sonra ahşap yerine çelik olmasını zorunlu hale gelecek. Bakanlık, Türkiye'de en çok ölümlü iş kazalarının yaşandığı inşaat sektöründe gerekli önlemlerin alınması için çalışma başlattı.

Hüseyin Aslan: İnşaat sektöründe kriz kapıda!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, işsizlikle mücadelenin en etkin araçlarından biri olan inşaat sektörünün ciddi bir krize doğru sürüklendiğine dikkat çekti. Faiz ve vergi kolaylığı sağlanmazsa kriz kapıda dedi.

İnşaat iskeleleri artık çelikten yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, inşaatlarda kurulan iskelelerin belli bir yükseklikten sonra ahşap yerine çelik olmasını zorunlu hale getirecek. Bakanlık, inşaat sektöründe gerekli önlemlerin alınması için çalışma başlattı.

İnşaat sektöründeki dernek temsilcileri inşaat malzemelerinin kalitesinden memnun değil!

İnşaat sektöründeki dernek temsilcileri inşaat malzemeleri kalitesinden memnun olmadığını söylüyor. İnşaat malzemeleri pazarında Toki musluğu', Toki suntası' gibi tanımlar yapıldığını ve ucuz ürünler tercih edildiğini belirtiyor.

İnşaat sektöründe ciro yüzde 16,1 arttı!

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi bu yılın 1. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 16,1, inşaat üretim endeksi de yüzde 1,1 arttı.

İki inşaat malzemecisi Bursa'da toplandı!

Yaz sezonundaki tüm çalışmaların ayrıntılı biçimde paylaşıldığı görüşmede dernek üyelerinin iş yerlerine ziyaretlerde bulunuldu. Kısa adı BURTİMDER olan Bursa İnşaat Malzemecileri, bağlı bulunduğu federasyon olan TİMFED'in üyelerini misafir etti.

İnşaat malzemesi pazarı yüzde 5 büyüyecek!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Dündar Yetişener, büyüme hedeflerini anlattı. 2014 yılında ekonominin yüzde 3, inşaat ve inşaat malzemeleri pazarının yüzde 4-5, inşaat malzemelerinin ise yüzde 5,6 büyüyeceğini söyledi.

Güney Kore inşaat firması Ssangyong E&C Malezya'da otel inşa edecek!

Ssangyong E&C inşaat firmasında düzenlenen basın toplantısında yapılan açıklamada, firmanın Malezya'da 87 lüks odalı St. Regis Langkawi oteli ve toplantı salonunu kapsayan 81 milyon dolarlık proje ihalesini kazandığı bildirildi.

İnşaat sektöründe satışlar yüzde 7,7 düştü!

İnşaat sektöründe satışlardaki yavaşmalamaya bağlı olarak stoklar artarken, yeni inşaatlar için alman ruhsatlarda artış devam ediyor. Yılın ilk dört ayında satışların yüzde 7.7 düşmesine karşılık, yeni ruhsat alan inşaat alanı yüzde 90'lık patlama yaptı

İnşaat sektörüne 38.7 milyar harcandı!

(İMSAD) tarafından yılda dört kez düzenlenen 'Ekonomi Toplantısı'nın ikincisi gerçekleştirildi..14.8 milyar TL'si kamu, 23.8 milyar TL'si özel sektör olmak üzere inşaat harcamaları ticari fiyatlarla toplam 38.7 milyar TL'ye ulaştı.

Nazmi Durbakayım: Beklentimiz, Türk firmaların yurt dışında daha aktif olması!

İstanbul İnşaatçılar Derneği (INDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, "Hizmetin ve ürünün Türk malı olması, yurtdışında yaptığımız işlerden sağladığımız döviz miktarını daha da artıracak. Beklentimiz Türk müşavirlik firmalarının yurtdışında daha aktif rol alması

İnşaat sektörü indirim haberleri ile çalkalanıyor! İnşaat demir fiyatları dibe vurdu! Demir fiyatları ne kadar?

İnşaat demir fiyatları son zamanlarda üst üste gelen indirim haberleri çalkalanıyor. Bugün demir fiyatlarına yine 100 lira indirim geldi. 1 ton demir 15 bin 650 lira oldu. Peki demir fiyatları bugün ne kadar? İnce ve kalın inşaat demir fiyatları ne kadar? İşte 29 Nisan 2022 inşaat demir fiyatları

2014'te inşaat maliyetleri yüzde 9,5 arttı!

Türkiye inşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından hazırlanan "Ekim Ayı Sektör Raporu" açıklandı. Rapora göre, 2014 yılında konut inşaat maliyetleri yüzde 9,5 artış gösterdi.

Konut inşaat maliyetleri arttı!

Türkiye'deki konut inşaat maliyetleri, 2014 Eylül ayı ile 2015 Eylül tarihleri arasında yüzde 5,9 arttı. Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından hazırlanan ''Ekim Ayı Sektör Raporu'' açıklandı.

Fortune 500'e 2014'te 33 inşaat firması girdi!

Fortune 500 Türkiye'nin 2014 sonuçları açıklandı. 2013'te 25 inşaat şirketinin yer aldığı listede 2014'te bu rakam 33'e çıktı. İnşaat firmalarının net satışları ise 2014'te 47 milyar lirayı aştı.

2014'te büyüme inşaat sektörü ve hizmette oldu!

Fortune Türkiye'nin 8. kez gerçekleştirdiği 'Türkiye'nin En Büyük 500 Şirketi" listesinin 2014 yılı sonuçları açıklandı. 2014 yılında ekonomik büyümenin üretimden ziyade, hizmet ve inşaat sektörleri odaklı gerçekleştiği oldu.

Bilecik Gençlik Merkezi'nin kaba inşaatı tamamlandı!

Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne kazandırılan Gençlik Merkezinin inşaat çalışmaları son hızıyla devam ediyor. Bilecik Gençlik Merkezi inşaatına 2014 yılında başlanıldı.

2014-2015 inşaat sezonunda tüketici kaliteli projelere yöneldi!

Geçtiğimiz yılki seçimlerin etkisinden Eylül ayında sıyrılarak sezona hızlı giren inşaat sektöründe, 2014’ün son çeyreği ve 2015’in ilk yarısı hedeflenen başarıya ulaşıldığı bildirildi.

Serkut İsafça: 2014 inşaat verileri 2015 yılı için inşaatçıları umutlandırıyor!

IV. Gayrimenkulde Liderler Zirvesi”nde konuşan Çalımlıoğlu Gayrimenkul A.Ş. Proje ve İş Geliştirme Müdürü Serkut İsafça, “2014 yılı inşaat verilerinin, 2015 yılı için inşaat sektörünü umutlandıran verilerdir ” dedi.

İnşaat sektörü 2014'te 76 bin kişiye istihdam etti!

Yapı-Endüstri Merkezi Türkiye verilerine göre inşaat harcamaları 2014'te yüzde 14.4 oranında artarak 162.3 milyar liraya ulaştı. Sektördeki istihdam edilen çalışan sayısı yüzde 4.3 oranında artarak 1 milyon 829 bine yükseldi.

İnşaat harcamaları 162.3 milyar liraya ulaştı!

Yapı - Endüstri Merkezi Türkiye verilerine göre inşaat harcamaları 2014 'te yüzde 14.4 oranında artarak 162.3 milyar liraya ulaştı.

2014 inşaat ciro ve üretim endeksi açıklandı!

Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi, 2014'te bir önceki yıla göre yüzde 4,6, üretim endeksi de yüzde 3 arttı.

YDA İnşaat 2014 yılı faaliyet raporunu yayınladı!

YDA inşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada 2014 yılı faaliyet raporunu yayınladı.

İnşaat sektörü istihdam endeksi 2014 yılında yüzde 11,4 azaldı!

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi 2014 yılında bir önceki yıla göre yüzde 11,4, 2014 yılı 4. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre ise yüzde 3,3 azaldı.

inşaat haberleri 2014 Haberi

inşaat haberleri 2014


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, inşaatlarda kurulan iskelelerin belli bir yükseklikten sonra ahşap yerine çelik olmasını zorunlu hale getirecek: Bakanlık, Türkiye'de en çok ölümlü iş kazalarının yaşandığı inşaat sektöründe gerekli önlemlerin alınması için çalışma başlattı. 


Dış cephe iş iskelelerine ait hesap, proje ve detayların yapı ruhsatı veya eki sayılmaması nedeniyle izleme ve denetim alanında boşluklar olduğu tespit edildi. Bakanlık, bu kapsamda yeni hazırladığı mevzuatla kazaların önüne geçecek önlemler alacak. Bina inşaatlarının ahşap, çelik, alüminyum alaşım bileşenlerinden oluşan dış cephe iş iskelelerine ilişkin usul ve esaslar yeniden düzenlenecek. 


Ruhsat için iskele projesi zorunlu İskelelerin proje ve birleşim detayları, ilgili proje müellifi tarafından hazırlanacak. Hesap, proje ve detaylar, yapı ruhsatının verildiği tarihten itibaren 30 gün içinde statik proje eki olarak ruhsat vermeye yetkili idareye...