18 / 04 / 2024

inşaat işçileri derneği

inşaat işçileri derneği

İstihdamın 2 milyona yaklaştığı inşaat sektöründe, 5 yıllık dönemde meydana gelen 35 bin 846 iş kazasında bin 754 işçi yaşamını yitirdi, bin 940 işçi sakat kaldı.

İnşaat ve Yapı İşçileri Derneği 3. şubesini Antalya'da açtı!

İnşaat işçilerinin artık sorunlarına çözüm noktasında başvurabilecekleri bir dernekleri var. Türkiye genelinde yapılanmasına 9 aydır devam eden İnşaat ve Yapı İşçileri Derneği 3. Şubesini hafta sonu düzenlenen törenle Antalya'da açıldı.

İnşaat İşçileri Derneği 23 Haziran'da toplanacak!

İnşaat İşçileri Derneğinin 1. Olağan Genel Kurulu 23 Haziran 2013 Pazar günü toplanacak...

İnşaat işçisi krizi tam gaz: Günlük 3 bin liraya çalışacak işçi bulunamıyor!

İnşaat sektörünün yılın 12 ayı hareketli olduğu Antalya'da inşaat işçisi krizi de tam gaz devam ediyor. Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı İsmail İltemir konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 5 bin işçiye ihtiyaç duyduklarını, günlüğü 3 bin TL yevmiyle işçi bulamadıklarını söyledi.

Almanya'da inşaat işçileri ayaklandı! Maaşlar artırılsın!

Almanya'da, binlerce inşaat işçisi adına açıklama yapan İnşaat, Tarım ve Çevre Sendikası, hükümetten, işçilere en az 500 Euro olacak şekilde maaş zammı talep etti.

Çankırı'da parasını alamayan inşaat işçileri eylem yaptı: Müteahhit paramızı ödesin!

Çankırı'da 7 katlı inşaatın çatısına çıkan inşaat işçileri vinç üzerine çıkarak 'müteahhit paramızı ödesin' eylemi yaptı. 

İnşaat işçileri ucuz yatırım vaadi ile 14 milyon lira dolandırıldı!

Kayseri'de inşaat işçileri ucuz yatırım vaadi ile 14 milyon lira dolandırıldı. Aldığı bu paralarla işçiler adına yatırım yaptığını kaydeden .A.S toplamda 14 milyon liralık vurgun yaptı.

İnşaat-Sen: Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz!

İnşaat-Sen Örgütlenme Koordinasyon Üyesi Nurseli Gözüaçık, yurtdışında çalışan inşaat işçilerinin ücret sorunu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz." dedi.

Maaşlarını alamayan İzmir Şehir Hastanesi inşaat işçileri grev yaptı!

İzmir Bayraklı 'da inşa edilen İzmir Şehir Hastanesi inşaat işçileri maaşlarını alamadıklarını söyleyerek grev yaptı.

Kırklareli Valiliği: İnşaat işçileri, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak!

Kırklareli Valiliği, İçişleri Bakanlığının genelgesi kapsamında yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele tedbirleri sebebiyle Türkiye genelinde hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasından inşaat işçilerinin muaf tutulacağını açıkladı.

Nalbur sahibi ile inşaat işçileri arasında kavga: 1 ölü! 

İstanbul Beyoğlu'nda daha önce kavgalı oldukları öğrenilen nalbur dükkanın sahibi ile inşaat işçileri arasında çıkan silahlı kavgada bir inşaat işçisi hayatını kaybetti.

24 saat çalışan robot inşaat işçileri geliyor!

İnşaat sektörü teknoloji ile gelişmeye devam ediyor. TMB Başkanı Mithat Yenigün, Sanayi Bakanlığı ile inşaatta yapay zeka teknolojisini kullanmak üzere yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını belirtti ve "24 saat çalışan 'robot' inşaat işçileri geliştirmek istiyoruz" dedi...

Batman'da inşaat işçileri elektrik akımına kapıldı: 1 ölü, 1 ağır yaralı!

Batman Gercüş'Te inşaat işçilerinin elektrik akımına kapılması sonucu bir kişi öldü, bir kişi ağır yaralandı.

Irak'tan Güney Kore'ye dönen inşaat işçilerinin testleri pozitif çıktı!

Güney Kore sağlık yetkilileri yaptıkları açıklamada yeni vaka tanısı konanlar arasında 20 kişinin Irak’tan dönen inşaat işçileri olduğu bildirildi.

Türk inşaat işçileri Malta’da mahsur kaldı!

Çalışmak için Türkiye’den Malta’ya giden 80 inşaat işçisi, 19 gündür grev yapıyor. Uçuşlar kapalı olduğu için Türkiye’ye de dönemediklerinden bahseden işçiler, ‘Sesimizi ne Türkiye ne de Malta yetkililerine duyurabildik’ diye konuştu.

Almanya'da çalışan inşaat işçilerinin koronavirüs isyanı!

Almanya'ya götürüldüğü iddia edilen inşaat işçileri, bazı arkadaşlarının Koronavirüs’e yakalandığını söyleyerek, “Bizi burada öldürecekler” dedi.

inşaat işçileri derneği Haberi

inşaat işçileri derneği

Sigorta kayıtlarına göre, Türkiye'de 2008'de 72 bin 963 iş kazası yaşandı. Bu kazaların 5 bin 574'ü yapı işlerinde gerçekleşti. İş kazalarının yüzde 8'i bu sektörde meydana geldi. İş kazalarında toplam 865 kişi yaşamını yitirirken, bu kayıpların 297'si inşaatlarda yaşandı. İş kazasında ölümlerde sektörün payı yüzde 34'ü buldu.




Altyapı yatırımları ve konut yapımında son yıllarda yaşanan hızlı gelişmeyle Türkiye'de inşaat sektöründe ciddi bir büyüme kaydedildi. Bu gelişmeler beraberinde sektörde istihdam artışını getirdi.


Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, sektörde 2008'de 1 milyon 238 bin işçi çalışırken, Mayıs 2014 itibariyle bu sayı 1 milyon 954 bine çıktı. Söz konusu dönemde sektörde istihdam edilenlere 716 bin kişi eklendi. Bunun yanında inşaat, iş kazası ve kaza sonucu meydana gelen ölüm sayısı bakımından tüm sektörler arasında ilk...